Akkurat. - Og da er det liksom ikke mer å si om den saken, hva? :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg ble forøvrig litt gledelig overrasket over at den typisk introverte mangler evnen til multitasking, for der har du meg i et nøtteskall:) Jeg har alltid forklart det med at jeg er litt mannlig på det området;) Men så er det altså andre faktorer ute og går, også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I følge denne artikkelen er det egentlig ingen av oss som er gode på multitasking. Menneskehjernen er rett og slett ikke skapt for det, skal vi tro forskningsresultatene det refereres til her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant den der! Og litt ekstra interessant fordi den koblet multitasking til menn og den moderne data- og multimediaverden, mens jeg har alltid hørt om det som en typisk kvinnelig egenskap som hun er så stolt av, - hun som ordner opp med hus og unger og bursdagsselskaper og klær og snakker samtidig, mens mannen legger fra seg oppvaskbørsten når han skal si noe;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Multitasking går vel stort sett bra hvis det kan gjøres på "autopilot" og ikke trenger særlig tankevirksomhet. Men jeg synes det var greit å få bekreftet antakelsen om at selv om det ser ut som det går raskere med de som multitasker, så bruker de mer tid totalt og resultatet blir dårligere enn for de som singletasker, dersom det dreier seg om oppgaver som har en viss kompleksitet og krever konsentrert oppmerksomhet og tankevirksomhet.

Og det er jo grunn til bekymring når det påstås at multitasking er "veien til å redusere din hjernes kapasitet mens du øker ditt stressnivå" :) For ikke å snakke om de konsekvensene de antyder det kan få for kreativiteten og de originale idéene...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter at jeg prøvde å ta sertifikatet for noen år siden har jeg vært helt overbevist om at alle som kjører må ha muligheten til å multitaske, så jeg mener det er en misoppfatning at kvinner er bedre på det enn menn. Selv tror jeg menn er flinkere til å bruke det som en unnskyldning nåR de vil konsentrere seg om en ting :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det er jo litt synd hvis man skal behøve å ha en unnskyldning for å kunne konsentrere seg om én ting:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, men for noen er det lettere å bruke en unnskyldning enn å såre andre, har min mistanke om at det er litt det samme som selektiv hørsel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne Dahl