Galadriel er en madonna, det er hun da virkelig? Og Eowyn... tja. Hun er i hvert fall ikke en "virkelig" kvinne, i betydningen et menneske med sterke og svake sider. Det jeg mente med kommentaren min var vel at Tolkien ikke lar kvinnene være flerdimensjonale på den måten eller i samme grad som han lar de mannlige karakterene være det.

Men jeg er stor fan av både Tolkien og av universet hans likevel!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hvis med de mannlige karakterene du mener hovedpersonene - de ni ringbærerne - så er jeg enig, de er menn alle sammen, og får mye plass i boka og dermed mer tid på seg til å bli flerdimensjonelle:) Men bortsett fra det syns jeg ikke de kvinnelige bipersonene er mindre flerdimensjonelle enn mannlige bipersoner.

Syns både Galadriel og Eowyn har sterke og svake sider. Kan hende Galadriel er en madonna, ikke det første jeg tenker på selv, men poenget mitt var først og fremst at hun i så fall er mer enn bare det - hun er herskerinne og dronning, mystisk og mektig. Usikker på om hun er ensidig god, tror hun kan være både kynisk og farlig, og hennes svake side er vel at hun tiltrekkes av makten som Ringen kan gi henne.

Sånn jeg husker (litt lenge siden jeg leste boken) så mener jeg Eowyns svake side er hennes følelse av avmakt - at hun så gjerne vil bidra med noe viktig, samtidig som det hun kan/får gjøre ikke er betydningsfullt nok, hun føler det begrenser henne. Hennes tiltrekning til Aragorn kan kanskje også kalles en svakhet. Som jeg husker det så overvinner hun begge deler.

Og så har vi jo Arwen da, men henne skal jeg ikke begynne på!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie