De alle fleste bøker jeg leser, setter spor i en eller annen grad. Aller mest spor setter bøker som formidler sterke historier fra virkeligheten. F - eks om jødeutryddelsene under 2 verdenskrig og bøker om psykopati/mishandling/seksuelle overgrep. En av de bøkene som har gjort aller sterkest inntrykk, er "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" av Jon Gangdal - om mishandlingen av den lille gutten Christoffer Gjerstad Kihle. Den historien kommer jeg aldri til å glemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

"Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" Har jeg tenkt lenge på å lese. Men er forberedt på at jeg kommer til å ha den med meg lenge etterpå. Må innrømme at jeg av og til velger bort bøker som f.eks. jødeutryddelse fordi jeg vet at det vil påvirke meg så sterkt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kommer garantert ikke til å glemme innholdet i den boka med det første. Den vil nok være med deg videre i en eller annen grad, etter at du har lest den. En vond men samtidig viktig bok !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer veldig an på boka. Ganske lenge nå, så har jeg lest enkle, lettleste urban fantasy bøker. De setter ikke særlig spor etter seg, de påvirker meg der og da mens jeg leser, men så er jeg ferdig og kan gå videre. Andre bøker igjen setter spor, dype spor. Idas dans er vel den som har satt mest spor etter seg. Da jeg var ferdig med den, måtte jeg ha en lesepause for å fordøye boka fordi den var så sterk og bra skrevet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Idas dans kommer jeg til å lese. Jeg er forberedt på at den vil gjøre sterkt inntrykk. Samtidig synes jeg det er lærerikt å lese "historier fra virkeligheten" innen tema som f -eks mobbing, incest, overgrep ,kreft o.s.v. siden jeg selv arbeider i helsevesenet. Uansett er det nok lurt å ikke lese flere "sterke og triste" bøker etter hverandre, da kan man lett glemme at det også finnes en god del solskinnshistorier i samfunnet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne M