Helt klart, jeg lever meg inn i historiene på godt og vondt, til og med når jeg sover, det hender at en del historier setter seg så fast at de dukker opp i drømmeland også. Glemme bøkene jeg har lest tror jeg ikke er mulig.

Jeg er så glad i bøkenes verden fordi den får meg til å glemme min egen i perioder når det er nødvendig. Så jeg er glad, trist, nervøs, redd, tøff, skummel og morsom. :O)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Helt enig det er herlig å kunne fordype seg i bøkenes verden og glemme litt av virkeligheten i blandt. Tror jeg leste i det Musiske mennesket en gang; Den som mestrer begge verdener ( fantasien og den virkelige) den er et helt menneske. Men noen vil gå tapt i fantasiens verden, andre vil aldri nå dit hen. Husker ikke det eksakt hva han skrev. Men jeg husker min forståelse av det. Det gjenspeiler akkurat det vi snakker om. Det å kunne gå helt inn i fantasien verden glemme alt og la seg rive med... for så og gå tilbake til det vanlige livet, beriket med nye opplevelser. Men fremdeles være tilstede her og nå :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var på et foredrag med Tor Åge Bringsværd forrige uke, og han var bekymret for at voksne ikke leser nok, fordi de da mister fantasien. Bøkene hjelper oss å se ting fra andre vinkler og å tenke andrerledes. Han dristet seg til å si at mange voksne er redd for fantasien og mener at det passer kun for barn og gamle mennesker, fordi de går i barndommen, vi skal ikke være redd for fantsien men ta den i mot med åpne armer. Jeg kan ikke være mer enig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det er jeg helt enig i. En trenger fantasi og det å kunne drømme. Evnen til å drømme, skaper håp og håp trenger en for å kunne leve, spesielt når livet går en imot. Mangler en fantasi kan ikke lengre se ting fra andre synsvinkler, en en mister evnen til å se nyansene i hverdagen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Leseberta_23Ingeborg GHilde H HelsethJohn LarsenKirsten LundPiippokattamgeTine SundalTor-Arne JensenGrete AmundsensomniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine PedersenMarenKikkan HaugenAnne