Husker jeg leste denne for mange år siden, før jeg fikk vite at min far hadde opplevd dette da han var barn - dette var i 1939. Han og hans søsken ble satt ut på gårder etter at de mistet moren sin. Han var heldig og kom til snille folk, en av mine onkler opplevde mye av det samme som i boken. Det gjør det veldig nært for min del. Fin og viktig bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja, me har jo alle lese diverse saker som har kome fram dei siste åra, ikkje minst her i Bergensområdet. Hugsar dei gutane me vart konfirmerte i lag med som kom frå barneheimen Lindøy i Stavanger - det var slike som dei me vart truga med, og det er jo ikkje så rart at dei var som ein slags straffangar i våre auge.

"De vergeløse" held framleis mål som protestskriv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete Amundsen