Negerbegrepet

Hva er i veien med begrepet neger? Neger har vært brukt om negre i lang tid, og jeg kan ikke se noe galt i det. Indianerne kalles jo rødhuder, og kineserne tilhører den gule rase. Det er jo bare en betegnelse for å fortelle hvorfra disse menneskene har sitt opphav - sine røtter. "Neger" var aldri noe skjellsord der jeg vaks opp, men jeg forstår jo at "niggerbegrepet" fra USA har spredd seg. Men jeg er ikke vokst opp med neger som noe skjellsord eller dårlig begrep.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Og vi kaller hvitinger for pottiter. det er jo nesten et kompliment, for vi er jo glade i poteter. Det viser jo bare til at de er potetfargede, at de sju hvite elevene på Hersleb ungdomskole velger tolke det til å si noe om intelligensnivået deres er jo ikke vår skyld. De er bare håpløst hårsåre, altså. Men, men, jeg prøver å venne meg av med å si det, for jeg vil jo ikke såre disse menneskene, men det er vanskelig å huske på for jeg syns jo ikke det er stygt. ironivarsel

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det der var ihvertfall ikke noen god argumentasjon for hvorfor "neger" bør brukes. Indianere har jo ikke egentlig røde ansikter, og det finnes ingen "gul rase". Hvorfor skal vi bruke slike misvisende og generaliserende begreper? Det sier da slettes ikke noe informativt om et menneskes røtter eller opphav at han er en "guling"?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Til Nagel om neger

Hva skal en si da? En svart person? Er det noe bedre? Resultatet blir jo "en svarting" i folkelig språk? Skjønner du ikke det? Men jeg venter heller ikke mer av en slik Hamsundigger som du må være. "Og vi smittes ned med arbeiderkrapyl," skrev Hamsun. Jo, du skulle kanskje vite noe om nedgradering av folk -.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som du vil, hr. Johansen. Poenget mitt var at du brukte uttrykk som "rødhuder" og "den gule rase" som eksempler på stuerene betegnelser, og at "neger" dermed også burde være greit. Dette henger ikke på greip. Men jeg ser at du som vanlig ikke er interessert i debatt, og langer heller ut med usakligheter straks du føler deg på defensiven.

Enda en Hamsun-diskusjon kan vi eventuelt ta et annet sted.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, hvorfor bruker du bilde av Knut Hamsun i din profil her inne? Er du sikker på at det er tillatt å operere med en annens bilde?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...og er du sikker på at du har rettigheter til å bruke bilde av en Polkagriser-pose på din profil "Video Jensen"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Barn, barn - nå får det være nok usaklig diskusjon. Ta hensyn til andre bokelskere og send hverandre en epost i stedet. Eller ta en øl og bli venner igjen.

Tusen takk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg ser du har fått svar av Nagel her, så bryr meg ikke om å argumentere for eller i mot bruken av ordet neger. Henviser igjen til artikkelen over, eventuelt leksikon eller noe annet enn ens egen barnelærdom. Jeg ønsker at vi holder debatten på hvorvidt ordet skal endres i bøkene, hvis det er ok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Cecilie69Reidun SvensliKirsten LundAlice NordliAnne LiseEileen BørresenG LTine SundalLisbeth Kingsrud KvistenHarald KAmanda AAnn Helen EmgeSynnøve H HoelFiolNorahBenedicteHeidi LConnieHildeE .PiippokattaTone HMarianneNDaffy EnglundCarine OlsrødReadninggirl30Ester SIngeborgBeathe SolbergLailaIngeborg GSigrid NygaardritaolineAnne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinNora FjelliNicolai Alexander StyveKari Elisabeth