Jeg forstår det slik at det hevdes her at Tolkien startet Fantsy genren. Det er jo en fin tanke, men neppe riktig. Men i forhold til denne tråden så fikk det meg til å tenke på tidligere fantasy forfattere som passer å anbefale i denne tråden.
Vi har fx:

  • Robert E. Howard's Conan bøker må jo nevnes. Han sies å ha startet subgenren innen Fantasy som kalles Sword and Sorcery.
  • Michael Moorcock's historier om Elric of Melniboné.
  • Fritz Leiber og hans mange bøker om Fafhrd and Gray Mouser.
  • Poul Anderson har skrevet mye si-fi, men også fantasy fra begynnelsen av 50-tallet.
  • Jak Vance's Dying Earth serie har hatt stor inflytelse på senere fantasyforfattere.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg vet ikke om du så innslaget om fantasy på NRKs Bokprogram forleden jeg? Der ble det også fremsatt en påstand om dette av en dansk bibliotekar og forfatter. Jeg skal ikke begi meg ut på noen stor diskusjon men syntes det er et interessant sidespor. Kan nevne at jeg har lest at det skal være den skotske forfatteren George MacDonald som er opphavet til moderne fantasy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, jeg så det og jeg hørte det. Det som ble sagt av den danske fantasyforfatteren må nok sies å være en tabloid forenkling og en namedrop som mange vil kjenne igjen og like. Men, desverre ikke akkurat korrekt, som enkel undersøkelse vil røpe da det allerede fantes en rekke verker som må betegnes som fantasy før Tolkien ga ut Hobbiten, og fantasy var da allerede langt på vei en etablert subgenre.
Du nevner selv George MacDonald. Fler av de forfatterne jeg nevner i innlegget over publiserte også før Tolkien og heller mer mot kategorien av fantasy som kan kalles Sword & Sorcery, som Tolkien kan sies å tilhøre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimGro