Vi er nå over 16.200 medlemmer på nettet. Dersom alle gjorde som deg og bare laget lister over bøker du har lest i år eller ser fram til å lese i år. Da er jo funksjonen ved lister utgått.
På bokens detaljside kan du legge inn både dato.måned.år som vil komme opp på din side med antall nr ifølge 2012. Siden jeg tar opp dette er fordi jeg følger med andre lister som tar for seg Forfattere av eldre årgang og deres bøker. Evt. forfatterverk som Wergeland/Ibsen/Garborg/Hamsun/Bjørneboe m.fl.
Det finnes idag ikke noen favorittknapp og da må man bla bakover. Så jeg oppfatter dette som veldig barnslig og lite voksent for å forstår konsekvensen/rekkevidden av Skal lese bøker i 2012.
Viser 21 svar.
Det er mulig å lage lister som ikke er tilgjengelig for andre. Jeg har en slik "Ønskeliste" over bøker jeg vil kjøpe, eller bøker jeg mangler i serier. Jeg lar bare være å markere lista som "ferdig", og slik er lista der kun tilgjengelig for meg selv.....
Er det ikke dette "Ønsker deg" er til?
Utover det håper jeg det en dag vil bli mulighet til å kunne plassere en liste i en gruppe, samt favorisere lister.
Men blir bøkene som du setter på "Ønsker deg" talt med i antallet bøker man har. Jeg har iallefall innbilt meg det, og har tenkt at jeg ikke vil at bøker jeg mangler/ønsker meg skal bli talt med. Men kanskje de ikke blir det. Hm... hvis de ikke blir det, så hadde det jo vært aller enklest å hatt en "Ønskeliste" der:)
Det har du jo helt rett i :)
Bøkene vi setter på ønskelista blir talt med. Og jeg skjønner hvordan du tenker.
Kom til å tenke på når året er omme hva gjør du da? Når du arkiverer listen så vil den være en blant mange, for listene er ikke gruppert pr år eller noen annen måte heller.
Jeg gjorde ikke noe spesielt da året var omme. Lista mi er under "Lister", men som sagt så er den ikke markert som ferdig. Eller kanskje jeg ikke skjønte hva du egentlig spurte om...
Når året er omme, sletter du listen din da? På bokens side går det an å sette inn dato.mnd.år som vil komme opp på din side.
Er enig i at det fungerer utrolig bra. Når jeg har lest en bok går jeg rett inn og lagrer den på år ( bryr meg ikke om dag og måned). Nå har jeg en fin oversikt over leste bøker de siste årene. Titter innom av og til for å mimre litt over bøker jeg har lest. Og det beste av alt er at dette er utrolig bra lagt opp fra nettstedets side, og så greit for oss bokelskere å følge opp. Det kan godt hende at en del av dem som bruker nettstedet ikke har oppdaget hvor greit dette egentlig fungerer. Det eneste som er viktig å huske på ( har glemt det selv noen ganger) er å LAGRE når årstallet er lagt inn. Og for ordens skyld: for å legge inn årstall må boken først registreres som " har lest". Da ligger alt klart for registrering av årstall, terningkast og i hvilken bokhylle boken skal plasseres i.
Supert. Selv bare markerer jeg det med har lest. Må også si at når jeg i starten var og kikket i de diverse hyller, la jeg merke til årstall med antall bøker. Min logiske sans sa meg at det var på bokens side det ble gjort. Det tok litt tid for å finne hvor det ble gjort.
Når man søker etter lister og går bakover så er det utrolig mange å bla igjennom, fordi de blir ikke katalogisert pr år. Det er fra starten til dags dato.
Jeg forstår de som ikke skjønner at det kan være et problem med Har lest bøker 2012, fordi de har jo kanskje bare den ene og den finner de jo selvfølgelig på egen side. Men når man samler de i en pott, da blir det verre.
Takk Brit! Dette var nettopp bakgrunnen for mitt første innlegg i denne tråden. Så enkelt - og du får attpåtil opp hvilke terningkast du har gitt bøkene.
Og hvis jeg har lyst til å se hva du, eller andre bokelskere, har lest hittil i år eller et annet år, kan jeg jo bare se på profilsiden din :-)
Ja, ikke sant. Enklere kan det ikke bli
Gretemor nevnte at en slik liste var treg å bruke? Selv foretrekker jeg en hylle som jeg har kalt ønskeliste. Jeg vil ikke blande mine bokønsker eller bøker jeg har lest blant listene. Når man får et større bibliotek så ser jeg fordelen med å gruppere bøkene inn i verk/forfatter. Det fordi bøkene ligger aktivert forskjellige plasser og til ulike tider. Bøker jeg har lest blir markert på vanlig måte uten at jeg angir årstall. (Pst det er nok mange bøker jeg har lest som jeg ikke markert har lest)
Det er litt opp og ned med bredbåndhastigheten, noen ganger går det tregt. De siste dagene føler jeg ikke at det er noe problem å ha lista liggende som uferdig. En av de store fordelene med lister er jo at du kan komme med dine egne kommentarer.
Har selv mobilbredbånd. Etter at jeg gikk tilbake til Telenor har det vært mye bedre. Da jeg var kunde først hos Tele2 og Netcom - deres bredbånd var til tider svært varierende selv om jeg hadde bredbånd med størst kapasitet. De tidene hvor mobil ble brukt mye - hadde jeg problemer med bredbåndet. Er nå storfornøyd kunde hos Telenor.
Så bra at du er fornøyd. Det er utrolig irriterende når hastigheten er lav og det går tregt.
Ja det har jeg opplevd. Har også opplevd å ikke komme på nettet pga stor pågang tidligere. Forresten har du brukt for mye av din kvote?
"brukt for mye av din kvote?" den skjønte jeg ikke.
Når man har mobilbredbånd så opererer Tele2 og Netcom med 4G man kan bruke på 1 mnd. Hos Telenor har jeg øket den til 8G men allikevel til en rimelig pris. Når man har bruk for mye av "kvoten" går bredbåndet veldig, veldig seint.
Jeg har ikke mobilbredbånd, derimot fra Canal Digital. Selvfølgelig kunne jeg betalt mer for å øke hastigheten, men stort sett så er det nok for mitt behov.
Sorry, missoppfattelse. Når det gjelder mobil-bredbånd er Telenor den beste som jeg har prøvd både på ene og andre måter.