Jeg følger deg på at e-bøker vil overta mer og mer (til min egen store sorg, for så vidt). Det er ikke til å komme unna at bortsett fra den gode følelsen ved å ha en fysisk bok å holde i, har e-bok de fleste praktiske og økonomiske fordeler.

Vertikal integrasjon i bransjen har etter mine begreper den fordel at det er de samme enhetene som tjener penger på bøkene enten de er i papirformat eller elektroniske - det bør kunne bevirke at det er kundene som får bestemme farten på utviklingen.

Her i Vestfold hvor jeg bor, har de fleste stedene hvor bøker selges flere ben å stå på enn bare skjønnlitteratur. De vil nok fortsette å eksistere en del av dem, om enn de vil endre noe karakter.

Og så vil det vel finnes en del spesialforretninger som lever av å selge brukte bøker, samt det mindretall av titler som sikkert ennå en tid vil komme på papir.

For meg som bibliotekbruker trøster jeg meg med at det allerede finnes nok bøker på papir jeg kan låne til at jeg har lesestoff for resten av livet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Speaking of Vestfold: jeg er utrolig glad for Tønsberg har et så godt bibliotek, hvor bibliotekarene til og med har bok i uken annenhver onsdag (hvor de snakker omg, og anbefaler sine favorittbøker, kjempetiltak!), i tillegg til masse fine bruktbutikker. Det er sjelden jeg handler i vanlige bokhandler ettersom det jeg ofte er på utkikk etter er litt mer sjeldent enn som så. Gledeshuset i Tønsberg har bl.a. et godt utvalg av bøker, og jeg stikker av og til en tur inn dit for å finne bøker. Ellers er jeg glad i Tronsmo og Lucky Eddies i Oslo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fram til kommende sommer jobber jeg tvers over veien for Tønsberg bibliotek, og har mer eller mindre min daglige gange der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde Vrangsagen