Ian McEwan skriver godt, men noen ganger blir jeg utålmodig! Atonement/Om forlatelse gikk unna, mens "Saturday" ble litt tregere å komme seg gjennom. Likevel synes jeg det også var en glimrende bok! Rart kanskje, men han er så detaljert, så omstendelig - samtidig er det så glimrende. "On Chesil Beach" likte jeg godt - en rar og melankolsk liten historie fra nær fortid. Den kan jeg virkelig anbefale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Da har jeg lest ut boka og kan forstå at Ian McEwan tiltaler mange, men den var ikke noe for meg. Enig i at han skriver godt, men synes han prøver altfor hardt å skape en "stemning" for leseren. Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men det føles som om alle detaljene og analysene han gir tvinger deg til å forstå hva karakterene føler og opplever. Jeg forstår hva han prøver å formidle, men jeg føler det ikke. For meg klarer de virkelig gode forfatterne å skape en følelse og stemning som ikke er påtvunget, men som bare "er der". Man er kanskje ikke klar over det, man bare føler det karakteren føler. Man leser ikke boka, man lever den. Og ettersom alle lesere er forskjellige kan en bok finnes i uendelig mange versjoner:)

Men jeg leste tross alt ut Om forlatelse så den kan ikke ha vært helt håpløs. Ok, men ikke en forfatter jeg vil lese mer av;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

gleder meg til å lese flere av bøkene hans! Takk for anbefalingene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Janne Kristin HøylandAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaMargrethe  HaugenVannflaskeTonesen81Heidi HoltanTurid KjendlieLena Risvik PaulsenMarit HåverstadBjørg  FrøysaaFrode Tangenmgeingar hCarine OlsrødGrete AastorpAnneOda Marie HIngvild RosslundHarald KRufsetufsaOdd HebækHilde Merete GjessingReidun SvensliDolly DuckTone SundlandPrunellaEllen E. MartolTheaKaramasov11Aud Merete RambølGroGodemineChristofer GabrielsenBente NogvaBeathe SolbergTor Arne DahlalpakkaJan-Olav SelforsJoann