Jeg likte denne boka veldig godt. dette er den første boka jeg har lest av denne forfatteren og jeg leser gjerne mer :) I begynnelsen var den kanskje litt langsom og detaljert i handlingen, men siden alt som skjer er så viktig senere i boka ble det likevel veldig spennende. likte ikke den siste delen i 1999 så godt, og kunne gjerne fått en klarere avslutning, men likevel bra. En litt trist og merkelig slutt, men jeg pleier og like sånt!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Hurra! For en bok! Jeg tar meg nesten en ekstra gang rundt juletreet i pur leseglede. Noen skriver at de synes begynnelsen er langsom - på grensen til kjedelig. Jeg synes tvert om at det er det som gjør boken til slikt et mesterverk. Det er en "stille" bok med en heftig historie. Hadde det vært mer action, hadde det bare blitt en smørje. Smør på flesk og alt det der.

Var litt engstelig for at 1999-delen skulle ødelegge det hele. Misliker sterkt begynnelser eller slutter der hovedpersonen ser bakover i tid. Men jeg synes McEwan drar det hele i land med stil. Hva leser man etter noe slikt?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sleit veldig med å komme meg igjennom del 1 av boken. Men, jeg er glad jeg ikke la den fra meg, og ser jo i etterkant at del 1 er viktig for det som kommer senere i boken. Men kanskje litt vel detaljert til tider? (Noe jeg forøvrig kjenner igjen fra den andre boken jeg har lest av forfatteren, Saturday).

Likte veldig godt beskrivelsene av krigens England og Frankrike.

Likte igrunn 1999-delen godt, siden den satt igang en del tankeprosesser. Hvor mye av fortellingen var "sann"? - var det egentlig slik Cecilia og Robbie hadde opplevd og følt det?

oppsummering av min leseopplevelse- begynte med en bok jeg fort kunne lagt fra meg, men endte med en bok som jeg nok kommer til å huske følelsen av lenge :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ian McEwan skriver godt, men noen ganger blir jeg utålmodig! Atonement/Om forlatelse gikk unna, mens "Saturday" ble litt tregere å komme seg gjennom. Likevel synes jeg det også var en glimrende bok! Rart kanskje, men han er så detaljert, så omstendelig - samtidig er det så glimrende. "On Chesil Beach" likte jeg godt - en rar og melankolsk liten historie fra nær fortid. Den kan jeg virkelig anbefale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg lest ut boka og kan forstå at Ian McEwan tiltaler mange, men den var ikke noe for meg. Enig i at han skriver godt, men synes han prøver altfor hardt å skape en "stemning" for leseren. Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men det føles som om alle detaljene og analysene han gir tvinger deg til å forstå hva karakterene føler og opplever. Jeg forstår hva han prøver å formidle, men jeg føler det ikke. For meg klarer de virkelig gode forfatterne å skape en følelse og stemning som ikke er påtvunget, men som bare "er der". Man er kanskje ikke klar over det, man bare føler det karakteren føler. Man leser ikke boka, man lever den. Og ettersom alle lesere er forskjellige kan en bok finnes i uendelig mange versjoner:)

Men jeg leste tross alt ut Om forlatelse så den kan ikke ha vært helt håpløs. Ok, men ikke en forfatter jeg vil lese mer av;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

gleder meg til å lese flere av bøkene hans! Takk for anbefalingene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte på den for noen dager siden og har vært litt usikker på om jeg skal avbryte eller ikke.. Synes språket og beskrivelsene er veldig gode, men den er litt for langsom og detaljert akkurat nå. Det er likevel ett eller annet som gjør at jeg ikke helt klarer å legge den fra meg, så jeg satser på at handlingen tar seg opp litt utover i boka. Det du har å si om den høres hvertfall lovende ut:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg ville ikkje ha lagt frå meg boka viss eg var deg. Eg syntast den var dårleg i starten, faktisk nesten halve boka, men etter at eg var ferdig med den så vart dommen: ei av dei beste eg har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg leste den ferdig, klarte ikke helt å legge den fra meg før jeg visste hvordan historien endte. Jeg syntes faktisk den første halvdelen av boka var bedre enn den andre:p Men det var ikke en bok for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg tenkte det samme som deg i begynnelsen jeg også, men en som hadde lest boka tidligere sa at det var viktig å få med seg alt, fordi det har mye å si senere. Jeg synes det ble kjempe spennende og er glad jeg leste ut boka :) Nå skal jeg se filmen og håper den er bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler filmen. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte boka - til slutt. Tok litt tid for meg å bli "fortrolig" med den. Filmen derimot - en skuffelse etter min mening. http://kristiansymseboker.blogspot.com/2010/12/om-forlatelse.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest boken, så kan ikke si noe om den. Men kanskje jeg burde gjøre det en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har planer om å se den og gleder meg :) Har hørt at den er bra! Jeg har den ikke, men får enten kjøpe den eller låne den på biblioteket

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R