Det er jo også som man leser de, at de blir... Det er jo en helt klar rød tråd i bøkerne, men nesten like er de definitivt ikke synes jeg. Det er også små problemer som kommer og går, men de største består. Det er ganske stor forskjell på språket, hvis man tenker på de to første bøkerne kontra de som kommer etter disse. Man må vel like å følge Hole som han er, jeg vet ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Av Harry Hole-bøkene har jeg foreløpig bare lest Marekors og Frelseren, og synes absolutt ikke de er nesten like. Ja, Harry Hole selv er den samme, men drapene som skal oppklares er jo veldig forskjellige.

Jeg synes plottet i Marekors er mye mer "standard" for krimsjangeren, der spørsmålet er hvem, hvordan og hvorfor, og der avsløringen av alt kommer mot slutten av boka. I Frelseren får man derimot vite svaret på mye veldig tidlig, men så dukker det opp andre spørsmål som ikke blir oppklart før mot slutten. Likte dessuten sluttscenen i Frelseren.

Alt i alt får Frelseren en 6-er fra meg, mens Marekors får en 5-er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob Sæthre