Ufattelig bra. Nesbø sine bøker blir bare bedre og bedre kronologisk sett. Gleder meg til "Snømannen" og det er vel den som har fått best omtale av hans bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 25 svar.

Anbefaler å begynne med den første og så lese dem kronologisk. Flaggermusmannen er nr. 1 så er det Kakkelakene osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan ikke skjønne at de blir bedre og bedre. De er jo nesten helt like. Harry Hole har de samme tankene, de samme problemene i alle bøkene. Så skjer det noem mord som han løser på stort sett samme måte hver gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er jo også som man leser de, at de blir... Det er jo en helt klar rød tråd i bøkerne, men nesten like er de definitivt ikke synes jeg. Det er også små problemer som kommer og går, men de største består. Det er ganske stor forskjell på språket, hvis man tenker på de to første bøkerne kontra de som kommer etter disse. Man må vel like å følge Hole som han er, jeg vet ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av Harry Hole-bøkene har jeg foreløpig bare lest Marekors og Frelseren, og synes absolutt ikke de er nesten like. Ja, Harry Hole selv er den samme, men drapene som skal oppklares er jo veldig forskjellige.

Jeg synes plottet i Marekors er mye mer "standard" for krimsjangeren, der spørsmålet er hvem, hvordan og hvorfor, og der avsløringen av alt kommer mot slutten av boka. I Frelseren får man derimot vite svaret på mye veldig tidlig, men så dukker det opp andre spørsmål som ikke blir oppklart før mot slutten. Likte dessuten sluttscenen i Frelseren.

Alt i alt får Frelseren en 6-er fra meg, mens Marekors får en 5-er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo Nesbøs bøker er kremen av norsk krim, og i høy internasjonal klasse. Når det er sagt syntes jeg at pilen gikk i feil retning etter Frelseren. Liker veldig godt Sorgenfri, Rødstrupe, Marekors (fantastisk første kapittel) og Frelseren. Snømannen og Panserhjerte tok litt av for min del, og både handlingen og karakteren Harry Hole begynte å få et snev av karikatur over seg, selv om bøkene er spennende og fremdeles bedre enn det meste annet som gis ut innen krim. Gjenferd har jeg ikke lest ennå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig. For meg har Nesbø's forfatterskap vært en fest fra begynnelsen og nesten til slutten... ( den foreløbige slutten). Dessverre får jeg vel si, ble hans siste ( Gjenferd) en skuffelse. Jeg kom aldri skikkelig igang, fikk liksom ikke "grep" om den, fant ikke flyten, engasjementet og spenningen. Umulig å forklare hvorfor. Men ikke fortvil, mange lesere elsker den og synes den er uovertruffen. Vi er heldigvis forskjellige Gled deg til Snømannen. God lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det begynner å bli ganske mange som er skuffet over "Gjenferd" Jeg kommer nok til å lese den, men har jo ikke noen store forventninger. Kanskje det er en fordel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke skuffet over "Gjenferd". Tvert i mot likte jeg den (også) veldig godt, og er derfor villig til å "tilgi" Nesbø for den åpne slutten:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jo umulig å vite hvordan du vil oppfatte den. Har inntrykk av at det er litt " enten eller". Vi ser jo ofte her inne at boksmaken er høyst variert. Jeg synes nok at du skal gi den en sjanse etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest alle to ganger, og syns fortsatt at Frelseren er den beste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest et ord av Nesbø, men må likevel spørre. Hvordan er det mulig å lese alle disse krimbøkene flere ganger i løpet av et begrenset tidsrom? Er det ikke oppklaringen som er hovedpoenget - og det må jo bli borte når man har lest boka før?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

he he, jo enig forsåvidt. Grunnen til at jeg har lest Harry Hole bøkene to ganger er at i første runden leste jeg i vilkårlig rekkefølge, tenkte at dette er jo adskilte historier. Det er de jo også,når det gjelder selve krimplottet, men oppdaget at det skjeddde såpass mye på det personlige og mentale planet (Harry Holes), at jeg mente jeg ville få mer ut av dem ved å lese i kronologisk orden. Driver normalt ikke å leser krim om igjen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig med deg :-)Bøkene blir bedre og bedre, eg likte Snømannen veldig godt, synes den var fryktelig spennende :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nesbøs bøker er ekstremt spennende. Videre er det en fornøyelse å følge utviklingen i livet til Harry Hole. Men tematisk sett, og ikke minst litterært - dette er ikke stor litteratur. Likevel redder han seg på en helt magisk spenning, snedig og ekstremt action med originale karakterer og levende beskrivelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg. Jeg har lest alle bøkene kronologisk og syntes da jeg hadde lest Frelseren at den var den beste hittil.

For med del var Snømannen en skuffelse. Den ble litt for forutsigbar og litt for "enkel". Jeg er sånn anlagt at jeg ikke pleier å finne ut hvem morderen er før det avsløres i boka, og det er også for meg noe av spenningen ved å lese krim. Men i Snømannen fant jeg det ut ganske raskt og da ble det en nedtur.

Etter å ha lest alle han har gitt ut (hittil) synes jeg at Frelseren og Panserhjerte er de beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt klart at poenget med god krim er at man skal føle spenningen helt til slutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg til snømannen, det er nok den jeg likte aller best. Jeg har lest alle bøkene til Nesbø men likte dårligst Hodejegerne, mulig det er fordi selveste Harry Hole ikke var med i den. Men jeg skal alikevel se filmen som er ute nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hører stadig at "Hodejegene" ikke er så bra. Som sagt, Harry er jo ikke med. så...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at Nesbøs bøker blir bedre til og med "snømannen", men jeg ble litt skuffet over"panserhjerte". Jeg har ikke lest "gjenferd" ennå. Den får vente en stund, jeg har litt for mange bøker på gang nå:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker dem også veldig godt. "Gjenferd" ligger i bokhylla her og venter på å bli lest:)

Den eneste Nesbø boka jeg ikke liker er "Hodejegerne". Jeg syns rett og slett den er forutsigbar og kjedelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den eneste boken jeg har lest av Jo Nesbø er "Hodejegerne". Den falt ikke i smak hos meg og styrt unna andre bøker av Jo Nesbø. Nå er det noen år siden jeg leste boken, men husker jeg kom aldri med i fortellingen. Det var en lettelse da jeg kunne legge den bort (langt bort) som ferdiglest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe - ja den lettelsen følte jeg også:) Men jeg er veldig glad for at jeg har lest de andre bøkene hans, for dem har jeg virkelig likt alle sammen. Håper du gir Nesbø en ny sjanse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Se filmen! Den var bra, og neglebitende spennende!! Aksel Henie er helt rå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Hodejegerne" har jeg ikke lest og prioriterer heller ikke den. Det blir vel at jeg ser filmen først.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien i Hodejegerne gjorde seg, etter min mening, mye bedre som film enn som roman. God casting, spennende og litt unorsk kanskje. Gled deg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. Furberg