Men den diskusjonen hører neppe hjemme her på bokelskere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Hvorfor ikke? Ditt innspill føyer seg til et der noen spurte om litteratur fra Israel og det ble konkludert med samme begrensning. Men litteraturen er da både politisk og religiøs og forholder seg til et samfunn og en samtid. Det må da kunne diskuteres? Og om Bibelen er sann eller fiksjon er da et av humaniora og samfunnsfagenes mest sentrale spørsmål. Innemellom er vi på sida i våre innlegg, men jeg synes det er bedre enn at noen skal begrense forumet på vegne av andre:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Beklager at det jeg skrev kunne være litt forvirrende:)

Det var et svar til deg og andre innlegg som er ment som veiledere for hva som skal omtales og ikke her inne. Jeg er forsåvidt enig med deg i at tro og tvil har andre forum hvor dette sikkert hører mer hjemme. Samtidig er jeg redd for at folk skal begrense seg for mye i innleggene i sine i frykt for at noen skal mene "at dette ikke passer her inne."

Jeg synes innlegg om religion er å regne som andre tekster eller ikke, er spennende og mener det også hører hjemme i litteraturdiskusjoner. Og dette med sannhet og å tro at noe er sant har jo også berøringspunkter til samtiden. Jeg tenker f.eks på Knausgård.

Det andre eksemplet jeg brukte fra Israel- tråden (beklager at jeg ikke klarer finne den og vise til den i farten) var at noen avbrøt det de oppfattet som en politisk diskusjon. Jeg mener imidlertid at jeg har nytte av å forstå konteksten, politikken, når jeg skal forsøke å avgjøre om litteraturen om konflikter er god eller ikke. (jeg var ikke aktivt med i tråden.)

Og ofte ligger det mye politikk bare i begreper som oppfattes som upolitiske, f.eks forskjellen på å si "begge sider eller parter i konflikten" kontra å si "den okkuperte parten og okkupanten". Slike begrepsvalg var foretatt alt i åpningen, men det var det ingen som reagerte på. Dermed blir det litt en smakssak når noen sier "stopp".

Jaja, vet ikke om dette ble veldig mye tydligere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jo, jeg forstår deg nå, og er langt på vei enig i at også bokelskere bør ha en viss takhøyde når det gjelder diskusjoner av ymse slag. Men personlig ville jeg oppfatte det som brysomt hvis det kommer for mange ytringer om bokelskeres forhold til bibelen og sin tro. Da mener jeg på det personlige plan, altså den enkeltes religiøse ståsted, forhold til Gud, opplysninger om livssyn o.s.v. For meg er det viktig at dette nettstedet forholder seg "nøytralt" til slike spørsmål. På samme måte som det uinteressant hvilket politisk ståsted den enkelte har.Men det som kunne være interessant er å utveksle erfaringer/synspunkter på bibelen som et litterært verk. Hva slags forhold har den enkelte til denne " verdens mest solgte bok". Dette kan gjøres uten at man røper "grad" av egen religiøsitet. For meg vil det føles klamt hvis vi blir altfor personlige her inne.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg synes ikke det er brysomt med forhold til tro og politikk. Nettstedet er vel nøytralt selv om vi som enkeltpersoner ikke er det? Jeg synes slett ikke politisk ståsted er uinteressant. Bøker om politikk og samfunn er det mange av her inne, og det er jo interessant å vite hvor folk står når man leser hva de skriver. En ihuga FrP-velger vil kanskje være kritisk til en bok om Arbeiderpartiets historie, mens en hedning som meg vil være kritisk til bøker om religiøse åpenbaringer og troens bevis. Jeg mener ikke at man MÅ fortelle om sine personlige meninger og livssyn, men det er helt greit om man toner flagg i slike saker. Alt kan diskuteres :)

Mener du forresten at det er forskjell på Palestina/Israel-konflikten og andre kriger? Kan man si hva man mener om borgerkrigen i Somalia, Vietnam-krigen og alle krigene i gamle Jugoslavia, eller er det generelt kriger/"væpna konflikter" vi ikke skal snakke om? Det blir jo veldig rart, synes jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg overså ditt spørsmål vedr. kriger. Hvorfor den aktuelle konflikt ble tatt opp er at den ble nevnt et eller annet sted i tråden her. Har ikke noe imot å diskutere konflikter/kriger i verden. Men som sagt: diskusjoner her på bokelskere mener jeg, prinsipielt, bør være knyttet opp til aktuell litteratur og bøker som skal diskuteres. Dette har heller ikke vært noe problem. Så langt mener jeg at "bokelskere" på en fin måte mestrer denne balansen. Men situasjonen dukket opp i denne tråden, og jeg ønsket derfor å gi mitt prinsipielle syn på saken. Kanskje ble det bare forvirrende og dumt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har selv lest bøker fra ulike politiske partier og synes det er interessant og lærerikt. Mine bokhyller rommer politikk fra " venstre til høyre" fløy. For ikke å virke altfor stivbeint ( er kanskje blitt oppfattet slik av enkelte nå) er jeg ingen urimelig person. Er åpen for det meste, liker å diskutere det meste, er glad i mennesker uavhengig av tro og politisk ståsted og jeg holder fast ved at det bør være god takhøyde her på bokelskere. Men min rasjonelle måte å tenke på tilsier " alt til sin tid og til sitt sted". Herved er punktum satt fra meg i denne diskusjonen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei stivbent synes jeg absolutt ikke du virker:) Jeg tror også det bare er nyanseforskjeller i ditt og mitt syn på dette. Og mitt hovedpoeng var ikke mest det du skrev, men en generell motstand i mot at det blir lagd for mange uskrevne regler om hva som skal være lov her inne. Jeg er helt enig i at diskusjonene må ha utganspunkt i boka som tas opp eller temaet. Det synes jeg tro har til Bibel, og politikk har til litteratur som er politisk. Og så får det være opptil hver enkelt hvor mye en flagger av ståsted. Mener forøvrig at det kan være mye god analyse å bidra med om konflikter uten at en trenger å "velge side".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er noe som gjelder oss alle, derfor blander jeg meg inn i diskusjonen.

Jeg mener det må være greit å ytre både religiøse og politiske standpunkter her inne, uten at man behøver å tre de ned over hodet på folk eller være ufin og respektløs.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg er (siden jeg antagelig begynte) enig i at tro og tvil også kan diskuteres, og synes at det passer bra når man diskuterer Bibelen. Prøver å si det jeg mener uten å være støtende eller frekk på noen måte, og akseptere at vi alle har forskjellige meninger! Hvis ikke, hadde det jo blitt utrolig kjedelig å diskutere :) Religion er et av mine favoritt-temaer å diskutere, jeg synes det er interessant og viktig, selv om jeg er ikke-troende, men man må trå litt varsomt. Særlig overfor unge mennesker.

For øvrig liker jeg godt digresjonene her inne på bokelskere! De kan være like interessante som det egentlige temaet i blant :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Carine OlsrødReadninggirl30TanteMamieLilleviIvar SandKirsten LundGrete AastorpTove Obrestad WøiengretemorAlex NietoIngunn SHanne Kvernmo RyeTine SundalBård StøreTonesen81PiippokattaDemeterVannflaskeBjørg RistvedtVanja SolemdalPirelliNikkaBjørg Marit TinholtEmil ChristiansenKjersti SAvaVibekeReidun SvensliPer Åge SerigstadBertyStig Tchrister hafsten thorsengHeidi LIngunnAmanda AKserinaEllen E. MartolAkima MontgomeryRoger MartinsenHarald K