"Scott-bøkene" fikk meg til å begynne å lese flere bøker i uka. Dette er en serie på 5 bøker utgitt av Disneys juniorbokklubb på 80-tallet.

"Boktyven" endret hele mitt syn på Nazi-Tyskland.

Etter "Harry Potter og Dødstalismanene" trodde jeg ingen bok kunne være like god;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Har ikke lest Boktyven, men ble veldig nysgjerrig på hvordan den kan endre noens syn på Nazi-Tyskland. Lyst til å utdype?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den endrer ikke synet på selve nazismen... Den bare viser en helt normal tysk familie som blir kastet inn i en helt ny hverdag når hitler kommer til makten. Først tror de, som alle andre, at han er en helt, men senere prøver de å distansiere seg fra det hele. De vet ikke egentlig hva som foregår ute i verden, men føler på seg at noe er som det ikke burde være. Det hele tar en uventet vending da jenta (hovedpersonen) blir kjent med en jøde som de gjemmer i huset sitt. Boka gav bare litt mer perspektiv på ting... Tyskere var ikke nødvendigvis slemme - nazister var.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar som ga meg lyst til å lese boka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaaEileen BørresenmgeHeidiTonesen81Marianne  Skage