Filmen fra 2005 er basert på Agatha Christies "A Murder Is Announced" fra 1950. I overgangen fra bok til film har de valgt å fjerne noen sentrale karakterer, noe som gjør at forhold mellom personer i filmen blir endret. For eksempel blir forholdet mellom Miss Hinchcliffe og Miss Murgatroyd romantisert i filmen, noe som jeg ikke fikk inntrykk av i det hele tatt fra boken. Det er også andre romanser i filmen som ikke finner sted i boken.

Les mer på min blogg: http://terningkast.blogspot.com/2011/11/invitasjon-til-mord.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Joda, Hinhcliffe og Murgatroyd hadde definitivt et forhold i boka og, men det var grenser på hvor tydelig slike forhold kunne beskrives i en tid da homofili var forbudt ved lov. Måten Hinch beskrives i boka (med kort hår, i bukser, og med en svært mandig væremåte), pluss det faktum at de var to middelaldrende, ugifte kvinner som bodde sammen er hint nok. Tydeligere kunne det ikke gjøres den gang, men man kan se tegnene når man vet hva man ser etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenkte selvsagt tanken da jeg las boka, men fikk generelt inntrykk av at de bare var veldig gode venner/søsken-aktig kjærlighet! Jeg kan forstå at noen får det inntrykket eller velger å tolke det slik. Det har nok som du sa noe men hva man ser etter/hva man vil se.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde AaDaffy Englund