For å være ærlig er min første reaksjon: Hva er poenget? Hvis man skal styre med digikort kan man jo like gjerne ha en papirbok, hele fordelen med et lesebrett er jo å ha både boksamlingen og bokhandelen tilgjengelig overalt.

Det kjennes kanskje mer håndfast med en fysisk vare enn en nedlastet fil, men problemet med teknologisk utvikling og påfølgende utdatering er jo enda større: Hvordan konverterer du et digikort til et nytt lesebrettsformat?

De som har teknologifobi og ikke vil laste ned bøker er vel ikke akkurat noe kjernemarked for lesebrett uansett?

Det eneste plusset er mulighet for lydbøker på lesebrettet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Enig. Som en tillegsopplysning, kindle har mulighet for lydbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var jeg ikke klar over, jeg har tydeligvis ikke lest bruksanvisningen godt nok. Takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle lesebrett har mulighet for lydbøker. Men vi har gjort en del for å videreutvikle muligheten:

-Lydbøker kan lastes ned på brettet, overføres fra PC eller kjøpes på Digikort -Brettet kommer med FM-sender, slik at lydbøkene kan spilles av på radioen. Det eneste du må gjøre er å plotte inn en ledig frekvens. -Vi håper å kunne tilby Digikort med lyd og tekst før sommeren. Da kan du sitte på bussen og lese en e-bok - og switche over til lydboka (på samme sted) - når du går av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lesebrettet har en online bokhandel der du nettopp kan handle e-bøker rett ned på brettet. Utvalget av lesebrett der du kan kjøpe norske e-bøker rett på brettet er begrenset - det finnes bare ett annet i markedet.

Online bokhandelen tilbyr norske, svenske og engelske e-bøker. Utvalget vil være på et par hundre tusen titler fra start, og vil økes raskt.

Digikortene gir en ekstra mulighet. Du kan kjøpe e-bøker som gaver, du kan låne dem ut, og de som ønsker litt mer håndfaste e-bøker, har mulighet til det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan kjøpe e-bøker som gaver på amazon også. De sender det på e-post til mottageren. Hvor langt de har kommet med utlånsordningen sin er jeg ikke sikker på. Håndfaste e-bøker - hvis noen synes det har noe fortrinn foran håndfaste bøker av papir - har ikke Kindle, det er forsåvidt riktig. Jeg synes det høres rart ut, men det er vel nok av folk som synes jeg høres rar ut også.

At utvalget av lesebrett hvor man kan kjøpe norske bøker sånn i det hele tatt er begrenset - det tror jeg vel er noe av problemet. Jeg vil helst klare meg med ett brett. Det tipper jeg at også ville vært en fordel for de som ikke liker teknologi og bruksanvisninger.

Så er det - hvorfor det er forskjellige systemer som ikke passer til hverandre - hvem som er mest vriene og sitter på sitt - det skal jeg ikke påstå at jeg forstår. Men jeg synes det er der man bør sette inn tid og krefter, hvis man virkelig synes at folk (som ikke liker teknologi og bruksanvisninger så godt) skal få ha glede av e-bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, man kan låne bøker til Kindle'n. For tiden låner jeg bøker fra et bibliotek i USA, med ett tastetrykk er boken lastet ned på Kindle'n og jeg har den til låns en mnd. (om jeg vil).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan det være noe slik som med videoene før i tiden - der VHS vant pga flest kunder?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol