Din oppfordring reiser et spørsmål: Hvem er egentlig forfatterne? Betyr det å være forfatter at du har skrevet noe som er kommet på trykk? Hva da med nett-forfattere og bloggere? Betyr det å være forfatter at man er medlem i norsk forfatterforening (det ekskluderer mange, da forfatterforeningen har ganske strenge krav til medlemskap)? Eller betyr det at man har utgitt bøker som finnes i den norske bokdatabasen (den som brukes her inne)? Eller at man er med i statens innkjøpsordning?

Jeg har selv lurt på hva som skjuler seg bak dette begrepet: Forfatter. Og jeg har full respekt for at folk her inne, selv om de har begått en bok eller to, eller kanskje bare et dikt eller en novelle i en antologi et sted, ikke nødvendigvis ønsker å stå fram som forfattere. De er vel også bokelskere. Her er vi vel alle like, ikke sant?

Det som er sikkert, er at vi ikke er helt trygge, dersom vi kritiserer en forfatter her inne, på at nettopp denne forfatteren ikke titter deg over skulderen og i neste runde slår tilbake. Det har jeg selv opplevd, og det er jo i seg selv ganske forfriskende. :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Ville forresten svare deg. Interessant problemstilling du tar opp - hvem og hva er en forfatter.. Jeg tror det er en tittel man tar, ikke en man får. Man kan jo godt skrive, og ikke få ting antatt, men fortsatt kalle seg forfatter. Hva mener folk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er et tema som kanskje burde være i en egen tråd ... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde Vrangsagen