Jeg er nysgjerrig på om det er flere forfattere enn Tore Renberg som sniker rundt på disse sidene. Er det?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 27 svar.

Vel. Martin Fyrileiv er meg. Debuterer med en norsk fantasy på norrøn grunn om tenke-tenke.... 13 dager som heter Bergtatt - Portvokteren. Den gis ut på Schibsted forlag.
Har vel vært her på bokelskere rundt 3 år eller noe.

Fra debatten tidligere - så lenge man skriver, vil jeg si at man er forfatter. Spørsmålet om anerkjennelsen som forfatter er en annen diskusjon - og der tror jeg miljøet er konservativt.

Uansett til dere som skriver - Skriv videre! :)

Bergtatt - Portvokteren

Bergtatt på facebook

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vet at forfatterene av Song for Eirabu, og Jenter som kommer er her inne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er en debutant, som ga ut bok nå på desember... ;-) Har litt problemer med å se meg selv som "forfatter" enda, men det er vel det jeg liksom er da...! Det er en krim/spenningsroman, som heter "I sin hånd". Og jeg tusler litt rundt i krokene... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så spennende. Men du er jo absolutt forfatter. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er forfatter. Jeg debuterte med "Vingespenn" for et år siden, og kommer med "Ctr+Alt+Delete" i februar. Nå sniker jeg meg rundt her inne, listende på tå med tung pust og skummel musikk i bakgrunnen, for å kikke anstendige bokelskere over skuldra. Muahahaha.

red: forresten syns jeg det står respekt av folk som tør å spørre om det de er nysgjerrige på. Ække bare-bare, det, når man risikerer å få tyn for den minste lille ting!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Spennende! Jeg liker titlene. Hva slags bøker skriver du? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er spenningsromaner. Vingespenn handler om en fjortenåring som selger sex til voksne og presser dem for penger etterpå, og Ctr+Alt+Delete handler om en kvinne som mener hun har funnet den ultimate løsningen på klimakrisa. Hvis man bare blir kvitt 95% av menneskene, vil resten av menneskehetens fremtid være sikret ... Begge bøkene handler dessuten mye om hvordan hovedpersonene har blitt så skakkjørte som de er. For Vingespenn inkluderer det en oppvekst i en rimelig skrudd familie, og i Ctr+Alt+Delete ligger mye av forklaringen i hendelser under den varme/kalde krigen i nordnorge, sovjet og det sørlige Afrika.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flere som skriver om "forskrudde" damer ? ;-) Morsomt! Hvilket forlag har du ? Og hvor får man kjøpt bøkene dine?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er utgitt/kommer på Gyldendal og bøkene skal være å få i en bokhandel nær deg. Desverre er mange utsolgt for Vingespenn, men kjeden har, du kan kjøpe på nett fra forlaget, og den kommer i pocket i løpet av våren. Ctr+Alt+Delete skal være i bokhandlene før 5. februar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar ! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessant. Må på leselisten :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg reagerte på ordet som er brukt: "nysgjerrig". Hva ligger bak ønsket: kun nysgjerrighet, - eller litterære interesser?

Jeg går ut i fra at dersom noen ønsker å gi seg til kjenne som skribent/forfatter, - så gjør de det, - men da via andre tråder/temaer enn at bokelskere er nysgjerrige..??..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Både óg, Hilde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Din oppfordring reiser et spørsmål: Hvem er egentlig forfatterne? Betyr det å være forfatter at du har skrevet noe som er kommet på trykk? Hva da med nett-forfattere og bloggere? Betyr det å være forfatter at man er medlem i norsk forfatterforening (det ekskluderer mange, da forfatterforeningen har ganske strenge krav til medlemskap)? Eller betyr det at man har utgitt bøker som finnes i den norske bokdatabasen (den som brukes her inne)? Eller at man er med i statens innkjøpsordning?

Jeg har selv lurt på hva som skjuler seg bak dette begrepet: Forfatter. Og jeg har full respekt for at folk her inne, selv om de har begått en bok eller to, eller kanskje bare et dikt eller en novelle i en antologi et sted, ikke nødvendigvis ønsker å stå fram som forfattere. De er vel også bokelskere. Her er vi vel alle like, ikke sant?

Det som er sikkert, er at vi ikke er helt trygge, dersom vi kritiserer en forfatter her inne, på at nettopp denne forfatteren ikke titter deg over skulderen og i neste runde slår tilbake. Det har jeg selv opplevd, og det er jo i seg selv ganske forfriskende. :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ville forresten svare deg. Interessant problemstilling du tar opp - hvem og hva er en forfatter.. Jeg tror det er en tittel man tar, ikke en man får. Man kan jo godt skrive, og ikke få ting antatt, men fortsatt kalle seg forfatter. Hva mener folk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er et tema som kanskje burde være i en egen tråd ... :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du skriver "sniker", så høres det ut som du mener at de ikke egentlig er berettiget å være her...? Tror ikke egentlig det er det du mener men. Det man skriver om en bok, bør man kunne stå inne for, uavhenigig av om det blir lest av forfatteren eller ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå synes jeg kanskje folk overanalyserer litt her.. Det var humoristisk ment, jeg mener absolutt ikke noe negativt med det. Jeg bare lurer, enkelt og greit.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig med deg! For min del bruker jeg ordet "sniker" ganske løst i hverdagen. Hvis jeg hører noen av barna tusle frem og tilbake en plass i huset spør jeg de som oftes "Hva er det du sniker her for?" Har jo ingenting med å gjøre at de ikke får lov å være der, eller at de skjuler seg. Man trenger jo ikke tillegge ting negativ betydning først, noen ganger kan det være lurt å sette ting i et positivt lys først :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja, ser ikke noe galt i det. Jeg skriver grøssere for barn, krimbøker, og akkurat nå en serie for Schibsted. Skriver også blogg om skriveprosessen min. Linken ligger her inne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det synes jeg også, ble litt vel overanalysert her :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte heller ikke ordet "sniker". Det høres ut som om vi har noen spioner her inne, som ikke gir seg til kjenne. Det må da være såpass takhøyde her inne, at folk kan være fullstendig inkognito, om de ønsker det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som sagt over her - jeg hadde alt annet enn spioner i tankene. Og jeg kan da ikke tvinge noen til å stå fram som forfatter..

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Er du nysgjerrig så får du lete i navn og bøker. Tror at dersom de forfatterne som er på forumet ønsker å gi seg til kjenne så gjør de det, - men ikke med å svare på dette innlegget kanskje...:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syntes det var en veldig god idé Heidi, nå er det jo ikke sånn at man nødvendigvis vil kalle seg forfatter, men det er mange som skriver litt av og til og på forskjellige steder, jeg ville vært interessert i å vite hvordan folk tenker om "forfatterskapet" sitt, om det har forandret synet ditt på hvordan du leser "andres" bøker? Jeg skriver dikt på Skrivebua, er det noen andre her som gjør det, for eksempel?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

alpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob Sæthre