Har stor forståelse for utluftningen din, gitt, for jammen kjenner man den på kroppen som forfatter også. Men på et par punkter er jeg mindre villig til å frikjenne kjedene, enn hva du er. (Kjedene - ikke din butikk!)

Kjedebutikkene er vel ikke like bare fordi bestselgerveggen finnes? Enhetsinntrykket skapes vel mye fordi butikkenes profil er fastlagt sentralt, er modulbasert, og fordi åpningen av enhver ny butikk kommer som et resultat av uker hvor de samme snekkerne som bygget butikken i Stavanger, i Alta, i Skien og i Revetal, har vært på jobb igjen? Med andre ord: De gode gamle lokalbokhandlene er blitt franchiser.

Det gjør jo for så vidt ingenting. De færreste av oss drar til Norli for interiørtips...

Du har rett når du sier at bokhandelen ikke får beskjed av forlaget hvor bøkene skal stå. Men undre meg om det hadde vært så veldig annerledes enn dagens praksis? Det er nemlig kjedenes egne bokråd som bestemmer hva som skal selges. Og disse bokrådene kan bestå av ganske få (Oslo)folk.

Jeg tror kombinasjonen av forlagseide bokhandelkjeder og få mennesker med beslutningsmakt, på sikt er en ganske dårlig kombinasjon for bokelskere der ute.

Så når en annen i denne tråden sier at det er kundens oppgave å holde seg orientert, syns jeg poenget blir litt snudd på hodet: Tidligere ble leserne orientert (og inspirert) av og i bokhandelen.

Heisann... Det ble visst noe av et hjertesukk dette også!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Hmm det var vel jeg som nevnte at kundene må holde seg selv orientert (en spade = en spade!). Vel i dagens samfunn er det nok slik ser det ut som.
Skulle ønske at det ikke var det. I alle de bokhandlerne jeg har vært innom har bøker utstilt i butikken iht popularitet 1-10. Men jeg er ikke verre enn at jeg tar en liten drøss med de ansatte. På den måten har jeg fått med meg mange godbiter.
Må si at lokalforfattere er også prioritert mht plassering av bøker. Jeg vil nok påstå at når jeg går inn i bokhandel i Haugesund er det veldig oversiktlig. Alltid nok gode bøker på tilbud.
Libris hvor jeg har handlet mest er de mer enn villig til å foreslå bøker når jeg kommer med ønsker. De formidler videre hva andre kunder har informert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

NerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine Olsrød