Tidenes beste bok vil jeg ikke si den er, men en god bok? JA! Og ikke minst aktuell i disse terrorist-tider. Synes Nygårdshaug er flink til å få fram tankene bak terrorismen, knytte sammen ideologi og terrorisme og så er det opp til oss å finne ut hvor skillelinjene går.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Etter at man har lest denne (og de to påfølgende bøkene) sitter man igjen med en dyp beundring for hovedpersonen Mino, selv om han vitterlig ikke er annet enn en leder for en gjeng mordere. Men disse har en særdeles god grunn for å handle som de gjør. Dette er formidlet så sterkt og godt at man føler dyp sympati for Mino og gjengen. Dessuten, folkens, sjekk hva som skjer i sør-Amerika. Regnskogen gjøres om til hamburgeråkre og store kraftmagasiner. Det er intet litterært konstrukt men en forbannet sannhet. Og derfor er det så bra at i alle fall noen bryr seg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Er enig at temaet utnyttelse av naturressurser er svært viktig. Ellers fint om vi passer på å si hva en personlig mener å ikke bruke betegnelsen "man sitter igjen med...", jeg satt ikke igjen med den samme følelsen som du beskriver etter å ha hørt denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er riktig rekkefølge av bøkene? Og hvor "nødvendig" er det å lese alle tre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er som følger: Mengele Zoo, Himmelblomstreet og Afrodites basseng. Jeg leste de fortløpende og mener selv at det ga historien en sammenheng. Anbefaler deg å gjøre det, men du kan jo ta en pause mellom bøkene. Personlig likte jeg den første og den siste best. Er litt usikker, men mener å ha hørt at det finnes en oppfølger til Afrodites basseng også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Huff, hva holder jeg på med her? Innlegget mitt forsvinner gang på gang, prøver på nytt: Mino-triologien består av Mengele Zoo, Himmelblomsttreet og Afrodites basseng, - i denne rekkefølgen. Tror ikke det er "nødvendig" å lese alle tre for å få utbytte av dem. Jeg leste Himmelblomsttreet da den kom ut, og nå Mengele Zoo (fordi jeg den gangen ikke visste at den var en oppfølger). Skal du lese alle så er det uansett greit å lese dem i den rekkefølger de kommer ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om jeg ikke bifaller menneskers reaksjoner/handlinger i forhold til urett som begås mot dem, så kan en jo forstå følelsene. Men at målet helliggjør middelet er en annen sak. Tror uansett at vi bør tenke litt over hvorfor noen tyr til ulike voldshandlinger. Bare sjekk på de ulike debattsidene vi har her hjemme, folk tyr til "verbal vold" for "filleting". Hvordan er det da å være vitne til at sin egen familie blir drept, voldtatt og andre grusomme handlinger?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bra at du har lest hele triologien. En forutsetning for å få en sammenheng synes jeg. Glitrende, spennende og tankevekkende lesning. Mino er en tøffing, og for ikke å si Nygårdshaug selv som tør utfordre slik han gjør. Kraftig kost til tider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar h