Hmmm , ble nysgjerrig jeg nå. Er den så bra ? Har ikke lest den og har den heller ikke i hylla mi . Er den så fantasisk at jeg går glipp av noe om jeg lar være.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg er veldig glad i denne boka, den er unorsk, engasjerende samt at den setter fokus på promlemstillinger som blir glemt i en norsk hverdag. Hva som er en god bok (tidenes beste norske eksmpelvis) er en vanskelig diskusjon. I dette tilfelle er jeg enig at boken har noen litterære svakheter, det er dog et uomtvistelig faktum at boken skaper engasjemang som få andre bøker gjør, det i seg selv er en bragd. Det er få om noen bøker jeg har presentert for elever i ungdomsskolen som har vært bedre egnet som bakgrunn for diskusjon. Det at en bok brenner seg inn i bevistheten og skaper nye perspektiver gjør det til en viktig bok. En må huske på at boken er forsøkt skrevet inn i sjangeren "magisk realisme", dette er en fabel om hva som kan skje om de rike, vestlig landene fortsetter å unytte land og folk i den 3. verden Jeg vil også bemerke at det er nødvendig å lese oppfølgeren "Himmelblomstreets muligheter", da klarer forfatteren å nyansere sin holdning til terorisme samt bringe et bredere budskap ut til leserne.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Man bør heller ikke underkjenne det faktum at Mengele Zoo er solgt i svært mange opplag. De færreste norske forfattere opplever det. Det er totalt ubegripelig at ikke denne boka forlengst er oversatt til i det minste engelsk, spansk og portugisisk. Jeg er overbevist om at den ville blitt en internasjonal bestselger, for dette er litteratur som tar stilling til den voldtekten som har foregått og som foregår overfor urbefolkninger og verdens biologiske urhaver.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

ER det virkelig mulig at Mengele Zoo ikke er oversatt? Til engelsk, spansk og portugisisk, som du nevner? HELT UTROLIG!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende med bøker som krever noe av leseren. Har merket at flere "stempler" forfattere ganske fort, men det at en forfatter tar opp et emne som provoserer trenger nødvendigvis ikke bety at h*n forfekter et spesielt syn. Som du selv skriver så nyanserer G.N holdningen sin(?) i neste bok. Jeg tenkte ikke over at han hadde en "løslig" holdning til terrorisme da jeg leste boken, heller at han her går litt dypere inn i materialet og finner årsaker til hvorfor slike ting skjer. For alt har sin årsak, - selv om man ikke liker og bifaller de grunnene folk har for atferden sin.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Therese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill Revheim