Bokelskerinnen, en nokså proff bokanmelder, har gitt denne boka terningkast 2 – mye på grunn av kvaliteten på språket. Jeg er ikke like ømfintlig for språkkvalitet, men man får litt en følelse at det er en gutte- eller ungdomsbok man leser, snarere enn en ambisiøs roman for voksne.

Bokas styrke ligger i autentisiteten. Det er mange virkelige personer og hendelser som omtales. Man får et innblikk i hvordan det var å leve i Norge før år 1200 – hvor lite et liv var vært i øynene til ens fiende, ens hersker, eller for den sags skyld en selv. Man blir også minnet på standsforskjellene i samfunnet, og på den heller usympatiske rollen kirken spilte.

En liten, men viktig del av boka foregår i Tønsberg. På Slottsfjellet, som jeg ser hver gang jeg løfter blikket fra kontorpulten på jobben. Og navnene på en del av personene gjenfinnes som gatenavn i området rundt. Så da kommer det nær, på en måte.

Jeg begrenser meg til terningkast 3, da forfatteren jo har fått hjelp til mye av det spennende ved boka av historien selv. Men jeg vil nok lese den neste boka i serien når den kommer ut senere i høst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det er vel ingenting i veien for at en historisk roman er lettlest, vel :) Jeg gleder meg til neste jeg - ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina