Når man kommer seg igjennom de første to, litt pompøse, kapitlene, så tar boken seg absolutt opp! Det er en lettlest, tidvis veldig spennende historisk roman. Ekeberg har på en måte fylt ut Sverre Siggurdsons saga!

Etter hver setter karakteren til Håkon seg, og han blir en mer nyansert karakter. Sigurd går også igjennom flere av fargene på palletten. Gleder meg til oppfølgeren i oktober.

Helt Ken Follet er dette ikke, men boken vil nok appelere til et bredere publikum en Follet, pga enkeltheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Mye av det du nevner her er det samme som jeg tenkte da jeg begynte på boka.

Boka er spennende og man blir engasjert, men som Oddmund Holum sier, mye av historien få han jo gratis og da faller det litt sammen. Må litt flaut innrømme at jeg ikke kjente til denne historien i hele tatt og jeg setter pris på å lære uten å pugge så jeg kommer nok til å lese fortsettelsen.

Hele tiden mens jeg leste hadde jeg Jan Guillou i bakhodet, minner veldig om en litt dårligere utgave av Arn-triologien. Synes absoluttl den var leseverdig, men det skyldes nok historien mer enn språket. Er litt skuffet for dette kunne blitt en fantastisk bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokelskerinnen, en nokså proff bokanmelder, har gitt denne boka terningkast 2 – mye på grunn av kvaliteten på språket. Jeg er ikke like ømfintlig for språkkvalitet, men man får litt en følelse at det er en gutte- eller ungdomsbok man leser, snarere enn en ambisiøs roman for voksne.

Bokas styrke ligger i autentisiteten. Det er mange virkelige personer og hendelser som omtales. Man får et innblikk i hvordan det var å leve i Norge før år 1200 – hvor lite et liv var vært i øynene til ens fiende, ens hersker, eller for den sags skyld en selv. Man blir også minnet på standsforskjellene i samfunnet, og på den heller usympatiske rollen kirken spilte.

En liten, men viktig del av boka foregår i Tønsberg. På Slottsfjellet, som jeg ser hver gang jeg løfter blikket fra kontorpulten på jobben. Og navnene på en del av personene gjenfinnes som gatenavn i området rundt. Så da kommer det nær, på en måte.

Jeg begrenser meg til terningkast 3, da forfatteren jo har fått hjelp til mye av det spennende ved boka av historien selv. Men jeg vil nok lese den neste boka i serien når den kommer ut senere i høst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er vel ingenting i veien for at en historisk roman er lettlest, vel :) Jeg gleder meg til neste jeg - ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns det er en bok med tyngde og godt innhold. Syns det blir feil å sammeligne Ekeberg med Follett. Denne boken er norsk historie, selv om den skrevet som en roman med mye fri fantasi. Jeg ble glad i persongalleriet og føler at jeg ble godt kjent med dem, og gleder meg til neste bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal lese denne boken og er en elsker av Ken Follet bøker og den sjangeren, men jeg leste på en bokblogg at språket i bokan var ganske "tungt". Stemmer dette?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns ikke den var spesielt tung. Syns fremdelses Follet har mer dybde. De to første kapitlene i boken er litt pompøse, men så blomstrer den. Enjoy:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var på boklansering med forfatteren i kveld, og er mektig imponert over arbeidet han har lagt ned. Alt er historisk korrekt, så de som vil ha en Norgeshistorie "light" er det bare å lese. Jeg har store forventninger... Kanskje man er litt mer positivt innstilt når man sitter med et signert eksemplar, og har vært i selskap med forfatteren?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det merkes på boken at jobben er gjort riktig. Det merkes også på teksten at den er skrevet av en mann. :) Fokus på politikk og slag. Men den gjør seg! Jeg har mailet Juritzen og spurt om hvorfor i all verden de venter til høsten med å gi ut neste, da den allerede er skrevet......

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie