Begge de to krim-histokerne Bjørn Carling og Nils Nordberg beskriver denne boken som stilskapende da den kom ut, både språklig og fortellerteknisk. Språket er spesielt, med korte, konsise setninger.

Det er utpreget handlingsbeskrivende, og bidrar til at vi blir lite kjent med personene i handlingen – det som er av dramatikk og følelser blir i stor grad flatet ut. Grepet med å la forbryteren være fortelleren var også en del av Artur Omres nye stilskaping. Han satt for øvrig selv inne i flere omganger.

I og med at det aldri er noe mysterium rundt forbrytelsen(e) her, er det vel riktigere å kalle det en spenningsbok enn en krim. Tidskoloritten er veldig tydelig og en viktig kvalitet ved boka - de vankelige tidene for mange i 20-åra er en svært medvirkende årsak til at bokens jeg-person og mange av de andre blir tvunget ut i det som kalles ”traden”.

Jeg har hørt denne som lydbok, med Anders Ribu som oppleser. Han har en svært spesiell og noe flat stemme, som også bidrar til å dempe dramatikken man føler. Jeg synes hans stemme passet bra til stemningen i denne boka, men han bør ikke lø seg på hva som helst, og når jeg ser hans navn som oppleser av en annen bok vil jeg nok gjøre en vurdering av hvorvidt jeg tror stemmen hans passer der, før eventuell anskaffelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

"Smuglere" er rett på poenget, uten lange skildringer og dikkedarier. Boken gir et innblikk i de dårlige økonomiske forholdene som rådet i hovedstaden i mellomkrigsårene.

Jeg har ikke hørt akkurat denne boken på lydbok, men jeg er stor fan av Anders Ribu som oppleser. Har hørt ham både på et par Knausgård-bøker, "Norges historie", og "På vegne av venner" av Kristopher Schau, og jeg er imponert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke lest Smuglere enda, men jeg har lest Espen Søbye's - "Ingen vei hjem, Arthur Omre, en biografi".
Kjente ikke så mye til Omres bøker, så etter endt lesing av biografien fikk jeg tak i flere av hans bøker og deriblandt "Smuglere" som skal leses etterhvert.

Anbefaler biografien, den forteller om utviklingen i Omres noe turbulente liv og hans liv på "skyggesiden".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne M