11 bøker??? Herrejemini! xD Da hadde jeg garantert mistet tråden. lol

Har du hørt ordtaket: " Eier du mer enn 8 ting, så eier tingene dég"? Kanskje derfor det er vanskelig å holde på med mer enn 7 om gangen, enten det er bøker eller beilere :D Selv forstår ikke at det er mulig å fokusere på mer enn 2-3 bøker i gangen (i tillegg til studielitteratur), men så har jeg heller aldri kunne skrytt av å være i besittelse av den største hjernekapasitet ^..^

Da jeg var på biblioen sist, greide jeg ikke styre meg og lånte 10 bøker. Det var stort sett bøker jeg hadde bestilt og som jeg hadde ventet på hele sommeren. Da jeg kom hjem ville jeg kaste meg over dem alle i samme sekund, og fikk nesten magesår i prosessen med å greie å løsrive meg og begynne på 1. Bestemte meg for å lese første side i alle av dem og bestemme meg utifra det. Men så kom jeg til bok nr 4, og greide ikke stoppe. Nå to dager etter er den lest ut, og jeg skal begynne på en ny. Jeg hater virkelig å ta valg. Kanskje jeg bør legge alle boknavnene i e hatt og trekke?

Blir forresten litt fascinert av ordet morgenkaffebok. Det høres så fredfullt og godt ut :) Tør jeg be om bokanbefalinger :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Bokanbefalninger, hm, det er egentlig bare sf/fantasy-litteraturen jeg har noe særlig oversikt over. Der liker jeg forfattere som China Mieville, Neal Stephenson, Iain M. Banks, av eldre forfattere, Philip K. Dick, Urslua le Guin, Brian Aldiss, sånn fra toppen av hodet. Nå er det mye av alle disse jeg ikke har lest, bortsett fra Mieville, som jeg lissom har fulgt med på. Jo, og Bing & Bringsværd, selvfølgelig.

Til morgenkaffen for tiden leser jeg Myrbråtenfortellingene, av Thure Erik Lund. Det er fire bøker i ett bind, og noen av dem også har mer enn et snev av det fantastiske. Alle fire har godt mer enn et snev av det merkelige. De krever tålmodighet, men man får mye igjen, hvertfall jeg.

  • og du liker å sortere bøker etter land, ser jeg, så jeg kom på en ikke veldig kjent sf-bok jeg leste her i vinter, som handler om den japanske folkesjela og er skrevet av en Thailandsk forfatter (og klassisk komponist). Denne. http://bokelskere.no/bullgudmundsen/boksamling/1418076/ Vet ikke om det er en anbefalning eller en kuriositet, men jeg likte den.

Begynte fast med bok og morgenkaffe for et par år siden, det var en måte å komme seg opp om morran på som viste seg å fungere. Og så fikk jeg lest flere bøker på den måten. Nå har jeg sklidd litt ut av det nå det siste halvåret. Vanene bestemmer mer over meg enn omvendt. Skal se om jeg får kommet ordentlig i gang med det igjen når jeg nå snart går løs på høsten.

Tråden i de 11 bøkene (som det har blitt litt færre av nå, da) klarer jeg nok å holde, men det er som du sier et annet sted mest fordi de er ganske forskjellige fra hverandre. Som, ehm, tråder med så forskjellige farger at - nei, klarer ikke å utbrodere metaforen. Men for tiden ligger de fleste av dem på vent, jeg har mer lyst til å fordype meg i noen få. Det gir også sine gleder.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Agnete M. HafskjoldTor-Arne JensenHarald AndersenTine Sundalanniken sandvikBirkaHildeAnniken RøilHanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorStig TTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad WøienDinaKirsten LundCarine OlsrødReadninggirl30TanteMamieLilleviIvar SandGrete AastorpgretemorAlex NietoIngunn SBård StøreTonesen81PiippokattaDemeterVannflaskeBjørg RistvedtVanja Solemdal