Jeg klarer ikke helt å forklare hva jeg mener med dårlig språk, men Twilight serien er det ultimate eksempel for meg der. Dårlige setninger og fremmedord som er puttet inn helt uten mening akkurat som for å vise at hun kan dem. Og mer som jeg ikke klarer helt å forklare, men jeg synes de var elendige. Jeg har aldri før avsluttet en bok fordi jeg synes språket er så dårlig at jeg bare irriterer meg istedetfor å nyte handlingen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Jeg skulle akkurat til å nevne Twilight som eksempel på bøker med dårlig språk, men der kom du meg i forkjøpet, gitt ;)

Det som irriterte meg mest var den dårlige variasjonen av språket! Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg leste "she grinned" i disse bøkene! Holdt på å klikke til slutt! Jeg leste dem riktignok ferdig, for historien fenget meg, men jeg kommer ikke til å lese flere bøker av henne.

Jeg liker for øvrig å sette Twilight og Harry Potter opp mot hverandre som eksempler på dårlig og godt språk. Harry Potterbøkene syns jeg er meget godt skrevet, med flyt i språket, variasjon i ordvalg og gode setninger. I tillegg liker jeg at Rowling unngår slitne klisjeer og dårlige metaforer (som Twilight har aaaltfor mye av).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

She grinned og He frowned. Det gikk igjen sikkert 100 ganger bare i den første boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det som virkelig gjorde det for min del, var dette (fra første bok):

"Aren't you hungry?" he asked, distracted.

"No." I didn't feel like mentioning that my stomach was already full - full of butterflies.

Jeg mener, COME ON. Platt som ei overkjørt padde!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hele serien er platt! Det er som å lese dagboka til en fjortis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest alle fire, og en av dem på engelsk. Jeg må ha vært helt snøblind for jeg har ikke lagt merke til det du beskriver,hehe. Har sett at du har uttalt deg om dette før og vurdert om jeg skulle lese en av dem på nytt for å sjekke, men jeg har ikke kommet så langt. Tror jeg var så opphengt i handlingen (har ikke lest vampyrbøker tidligere) at jeg bare tenkte på hvordan dette ville gå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har lese bøkene på engelsk, også har eg lese utdrag på norsk i ettertid. Eg opplever det Ingrid beskriv som meir påtrengande i dei norske oversettingane enn i dei engelske utgåvene, men det er heilt sikkert eit uttrykk for mi språklege kompetanse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble litt usikker på om det var en ørliten sarkasme der? Håper du skiller mellom person og sak. Jeg har ikke sagt at det er godt språk i Twillight, men at jeg ikke har merket meg det dårlige språket. Ei heller påberopt meg noe kompetanse på det område.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå må du roe ned og slutte å leite etter spøkelser, frøken!

Eg prøvde å gi uttrykk for at eg er sterkare i norsk enn engelsk. Verken meir eller mindre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

(c;

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har jeg faktisk hørt flere si. At de norske bøkene er verre der enn de engelske. Og det forundrer meg ikke, for jeg synes mange norske oversettinger blir ganske dårlige. Jeg jobbet som oversetter av engelske bøker for en del år siden innenfor en organisasjon, og hadde aldri problemer med ord, så det overrasket meg stort når jeg kom til disse og faktisk fikk problemer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kun lest de på engelsk, jeg takler dårlig norske oversettelser av bøker. Men jeg irriterte meg veldig, jeg har lest mye bøker på engelsk, og jeg har aldri måtte bruke ordboka så mye som jeg måtte med twilight pga de idiotiske fremmedordene som dukket opp her og der. Og det så bare helt malplassert ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri følt meg så dårlig i engelsk som da jeg leste den siste Harry Potter,ikke at det har noe med det du skriver å gjøre, men siden vi snakker om språk. Tror jeg hadde det litt på samme måte da jeg leste Twilight på engelsk. Alle de adjektivene jeg aldri hadde hørt om gjorde at jeg følte meg som en fersking i faget:( Ikke noen god følelse. Det er nok grunnen til at jeg foretrekker å lese på norsk; få om ingen ord som hindrer drivet i handlingen.

Jeg får ta meg en titt i bokhyllen til min datter for å se om jeg finner igjen en av Twilightbøkene.

Kanskje jeg leser så fort at jeg ikke tenker over hvordan språket er?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit Tinholtkntschjrld