Jeg var nok litt uklar, jeg mener forskjellige utgaver av samme bok. Jeg opplever stadig akkurat det samme, at min utgave ikke er blant den eller de som "alle andre" har lest. Et eksempel jeg kom over i går: "The Ultimate Hitchhiker's Guide to the Galaxy". Her hadde det vært fint å slå sammen de fire utgavene som bare er i noen få samlinger med de andre utgavene som mange har lest.

Ja det er akkurat en slik knapp jeg tenker at hadde vært fint. Jeg tenker også at den kunne varslet de i Bokdatabasen, hvis det blir for omfattende å ha en knapp hvor vi selv slår sammen utgavene.

Ja, og en eventuell endring vil vel ikke skje med et første uansett.

Men hvordan tenker du/dere når dere legger til bøker i samlingen? Registrerer dere utgaven deres, eller den som flest har i samlingen? Jeg har stort sett gjort førstnevnte, men jeg skjønner jo at jeg da går glipp av tråder om denne boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Da er vi nok enige, jeg oppfattet deg som du mente forskjellige utgaver av samme bok, men ble litt usikker. Det er fler her inne som har påpekt det samme, så det er nok ikke bare vi to som har opplevd at dette kan være litt irriterende.

Når jeg legger til bøker, så legger jeg helst til den eksakte utgaven jeg eier. Jeg registrerer kun bøker jeg eier her inne, og bruker stedet til å holde orden i hyllene mine, så det å få riktig utgave blir som en ekstra hjelp for meg. Det er ikke i alle tilfeller jeg har orket å legge inn riktig utgave, men for det meste.

Når jeg legger til bøker i samlingen så forsøker jeg å holde styr på om den er slått sammen med andre utgaver, eller om den står for seg selv. Om den står alene og jeg vil sjekke om noen andre har skrevet noe om den, så må jeg i så fall søke den opp, så jeg kan klikke meg inn på den/de utgaven(e) som "alle" har i samlingen. Det blir litt mer jobb, men jeg er litt petimeter av og til, så da får jeg heller gjøre det sånn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne  SkageAnne-Stine Ruud HusevågGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiEllen E. MartolIngeborg GHarald KPiippokattaLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechStig THanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenFindus