Jeg ser at det er en del dobbel- og trippelregistreringer av bøker i databasen (en underdrivelse), er det noen mulighet for å slå sammen disse? Er det mulig å lage en funksjon så vi bokelskere kan slå sammen bøkene og skape litt mer orden? Eller er det noe sted vi kan si ifra om slike dobbeltregistreringer? Det er ofte at bøkene er i mange samlinger, men min utgave bare er i noen få.

Jeg beklager hvis dette er tatt opp før.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg blir litt usikker på hva du egentlig mener her. Med dobbeltregistreringer mener jeg at eksakt samme utgave er lagt inn to ganger. Det har har hendt, siden eldre bøker ikke har ISBN-nummer og de som er lagt inn i databasen manuelt er derfor ikke søkbare. Men så langt har ikke jeg sett at akkurat det skulle være noe stort problem her inne, selv om det sikkert kan være irriterende nok for dem det gjelder.

Om du derimot mener at ulike utgaver av samme bok ikke er slått sammen, så er det noe som har irritert meg litt også. Jeg leser en del eldre bøker blant annet, og om jeg legger til i samlingen min den eksakte utgaven jeg eier, så kan det se ut som vi er bare noen få som har den i samlingen, men om man ser på den nyeste utgaven, så kan det være flere hundre.

Jeg har tidligere spurt om det er mulig å slå utgavene sammen, men har fått vite av André at det er et veldig omfattende arbeid. Det må gjøres manuelt av de som jobber i Bokdatabasen. Jeg mener også å ha lest her inne et sted, uten at jeg er sikker på det, at vi en gang i fremtiden skal få en knapp hvor vi kan slå sammen utgaver.

En sånn knapp hadde jo ikke behøvd å gi oss tilgang til databasen, som jeg ikke heller tror du mente vi skulle ha. Men den kunne kanskje fungert sånn at vi varslet dem i Bokdatabasen om at de to aktuelle utgavene, var forskjellige utgivelser av samme bok. På den måten gjør vi jo jobben enklere for dem som sitter med dette, da behøver de ikke å lete etter ulike utgaver, de begøver bare trykke på noen taster for å slå dem sammen.

Selv om jeg veldig gjerne vil ha en sånn funksjon tror jeg nok dessverre at vi for nå må leve med at ikke alle utgaver er slått sammen, så får vi håpe at det kanskje kommer en løsning på dette etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var nok litt uklar, jeg mener forskjellige utgaver av samme bok. Jeg opplever stadig akkurat det samme, at min utgave ikke er blant den eller de som "alle andre" har lest. Et eksempel jeg kom over i går: "The Ultimate Hitchhiker's Guide to the Galaxy". Her hadde det vært fint å slå sammen de fire utgavene som bare er i noen få samlinger med de andre utgavene som mange har lest.

Ja det er akkurat en slik knapp jeg tenker at hadde vært fint. Jeg tenker også at den kunne varslet de i Bokdatabasen, hvis det blir for omfattende å ha en knapp hvor vi selv slår sammen utgavene.

Ja, og en eventuell endring vil vel ikke skje med et første uansett.

Men hvordan tenker du/dere når dere legger til bøker i samlingen? Registrerer dere utgaven deres, eller den som flest har i samlingen? Jeg har stort sett gjort førstnevnte, men jeg skjønner jo at jeg da går glipp av tråder om denne boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er vi nok enige, jeg oppfattet deg som du mente forskjellige utgaver av samme bok, men ble litt usikker. Det er fler her inne som har påpekt det samme, så det er nok ikke bare vi to som har opplevd at dette kan være litt irriterende.

Når jeg legger til bøker, så legger jeg helst til den eksakte utgaven jeg eier. Jeg registrerer kun bøker jeg eier her inne, og bruker stedet til å holde orden i hyllene mine, så det å få riktig utgave blir som en ekstra hjelp for meg. Det er ikke i alle tilfeller jeg har orket å legge inn riktig utgave, men for det meste.

Når jeg legger til bøker i samlingen så forsøker jeg å holde styr på om den er slått sammen med andre utgaver, eller om den står for seg selv. Om den står alene og jeg vil sjekke om noen andre har skrevet noe om den, så må jeg i så fall søke den opp, så jeg kan klikke meg inn på den/de utgaven(e) som "alle" har i samlingen. Det blir litt mer jobb, men jeg er litt petimeter av og til, så da får jeg heller gjøre det sånn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et ønske som har litt med dette å gjøre: Jeg har av og til lest utgaver som ikke er i bokdatabasen, og syns det er dumt at når jeg registrerer en ny utgave av en bok som allerede finnes der, så kan jeg ikke registrere dette. Dermed kommer ikke diskusjoner, sitater o.l. fra de utgavene som allerede er registrert opp på min utgave.

Jeg kunne ønske at det var mulig å registrere at den boka man legger til er en ny utgave av en allerede eksisterende bok, og at sitater/diskusjoner/lister dermed blir felles for denne og de andre utgavene. Dette behøver, slik jeg ser det, ikke å få konsekvenser for andre enn den som registrerer den nye utgaven, denne kan fortsatt være "usynlig" for de andre. (Hvis det ga mening?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det hadde også vært kjekt, det er jo kjedelig å gå glipp av alle diskusjoner og sitater fordi man har lagt inn den versjonen man faktisk har lest.

Ja det gir mening. Jeg vil heller ikke tro at dette trenger å få konsekvenser for de som har de andre utgavene i sin samling.

Jeg har noe av det samme problemet. Denne lydboken skal jeg begynne på nå. Det hadde jo vært fint å slå den sammen med de andre utgavene av A Game of Thrones, i stedet for at det nå blir enda en utgave som bare finnes i én samling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes vi har mange rettigheter pr. i dag. Vi kan legge til våre egne bøker, laste inn omslagsbilder, men å slippe oss til inne i selveste databasen, mener du vel ikke å spørre om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er jo et spørsmål om det er mulig for oss bokelskere å bidra til å gjøre dette stedet enda bedre. Jeg ser ikke hva som er galt med spørsmålet mitt, dessverre.

Det hadde vært flott hvis det var mulig for oss å kombinere disse dobbeltlagringene, så vidt jeg vet er dette mulig andre steder med lignende databaser. Jeg tenker selvfølgelig ikke at alle skal sette seg med MySQL eller lignende og tukle med databasen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg forstår det riktig og at du snakker om utgavekopier, altså flere utgaver av samme bok men med forskjellig cover f. eks, så er det et hett tema her inne. :)

Vi vil som du prøve å koble sammen alle utgavene av en bok slik at diskusjoner havner under "alle" utgavekopiene. Jeg tror Andrè jobber aktivt med dette, men siden det hentes bokdata fra flere kilder kan det ikke gjøres automatisk. Dermed er jo ditt spørsmål om vi som bokelskere kan hjelpe til gjøre jobben ganske smart spør du meg. Men vet ikke hvordan det eventuelt kan gjennomføres og om det bør være en åpen funksjon eller om noen melder seg frivillig. Det spørs vel om det kan gjøres fra brukersiden, eller om han må sitte å programere det... Blir spennende å se hvordan det utvikler seg fremover :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ga bare en spontan kommentar. Det er André som driver med disse tingene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete RambølThomas Heie H.