Åå, jeg synes også at dette med terningkast er en vanskelig sak og skulle ofte ønske at vi heller hadde et slags flerstjerners-system.

Jeg baserer terningkastene mine på en subjektiv leseropplevelse, og inkluderer både plott og (kanskje særlig) språk i min vurdering. Men av og til føler jeg at jeg må gi bøker helt urettferdige terningkast! Og dette gjelder særlig bøker som i utgangspunktet er veldig gode på alle måter, men som jeg har hatt altfor høye (kanskje urealistiske?) forventninger til, og som derfor ikke kan unngå å skuffe meg litt. Da kan disse bøkene få samme skjebne når det gjelder terningkast som bøker jeg i utganspunktet hadde null forventninger til, og som egentlig er bøker av lavere kvalitet.

Gapet mellom f.eks en sterk og en svak firer eller femmer er så utrolig svært, og kan få meg til å rive meg i håret. Dette medfører at jeg rett og slett ikke klarer å rulle terningen på de bøkene jeg er aller mest i tvil om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Enig i at 6 øyer på terningen ikke er nok... Jeg førte bokliste før og da hadde jeg en skal som gikk fra 1-10, selv om det var sjelden jeg brukte de laveste er det lettere å skille en sterk og en svak 4er slik. Kanskje vi skal spørre om å få + og - til terningene våre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å innføre et pluss/minus system hadde så absolutt vært en god løsning synes jeg! Og det hadde dempet min dårlige samvittighet for å gi nokså gode verk f.eks en firer hvis den heller hadde fortjent svak femmer :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Virker jo som fler her inne er interessert i å utvide mulighetene i terningkastene litt. Amazon har kun 5 stjerner men der kan man gi halve stjerner,så i teorien er det 10 grader av vurdering...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spørsmålet er vel hvor henvender vi oss? Vi burde så klart henvende oss til de som driver denne siden og gi uttrykk for at mange av oss ønsker dette. Jeg vet ikke om dette er tatt opp før, og om det finnes motargumenter mot et nytt system?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja. Det går jo ann å starte en tråd på det spesielt å spørre om folk er med. Og det går ann å Spørre Andrè Nesse hva han syntes. Jeg vet jo ikke hvor stor jobb det ville være å fikse...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KPrunellaLailaHelena ETine SundalEli Hagelundritaoline