Jeg kjøper fremfor å låne. Liker ikke å lese bøker som jeg ikke vet hvor mange andre som har lest og brukt. Sært siden jeg jobber i bibliotek.

Skriver opp det som står på baksiden av boka, samt antall sider og om den er lånt eller ikke. Dette samler jeg i en egen perm. På slutten av hver dag skriver jeg opp dato samt side og kapittel.

Får ikke sove hvis jeg ikke har lest på senga.

Kan lese hvor som helst og når som helst.

Får panikk hvis boka ikke er i veska når jeg er ute.

Skriver opp alle bøkene jeg eier i en egen bok.

Må se ordene, så jeg takler ikke lydbok.

Jeg kan sikkert fylle en hel bok med vanene mine, men dette er de som kommer mest ut i hverdagen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Bærer boka jeg leser med meg hvor jeg enn går. Altså, i veska, så den kan tas fram ved enhver kjedlig anledning. Leser på tog, buss, fly, holdeplasser, cafeer, mens jeg venter på folk, men veldig lite hjemme - hvor jeg har det med å bli avsporet av musikk og dvd'er (jeg er filmviter, så stua er min kinosal, og min bok - og musikkinteresse overstiges kun av filminteressen). Et av de få stedene jeg finner roen til å lese hjemme er i senga, og jeg må alltid lese for å klare å sovne, og i helgene leser jeg gjerne på senga når jeg våkner og.

Jeg teller ikke sidene jeg har igjen av et kapittel, men jeg blar alltid gjennom kapitlet for å få inntrykk av om det er langt eller kort.

Jeg leser nesten alltid siste setningen i boka. Aldri mer på sistesiden, bare siste setningen. Har gjort det siden jeg var liten, har vel å gjøre med at jeg ikke liker altfor brutale overraskelser: som hvis hovedpersonen skulle dø, eller noe, så vil jeg vite det. Siste setningen gir meg også en forventing om hva slags stemning jeg bør ha mens jeg leser boka.

Og jeg hører aldri på lydbøker. Har å gjøre med at jeg lett mister konsentrasjonen da, og begynner å tenke på noe annet. Skal en lydbok (eller at noen leser boka høyt) funke for meg, må boka både være eksepsjonelt spennende, og leseren være usedvanlig god: helst en skikkelig kvalitetsskuespiller, med en spesiell og karakteristisk stemme. Det er det altfor lite av i lydboksjangeren, så jeg lar det heller være, så slipper jeg å irritere meg. Karakterene i bøker har ofte sine egne stemmer i hodet mitt, så derfor krever jeg altså den spesielle skuespilleren for høytlesingen - de kan ofte bidra med noe. Jeg kunne godt tenke meg å høre Stephen Fry lese Harry Potter f.eks. Og hvis han eller Hugh Laurie bestemte seg for å lese noen Roald Dahl-bøker for meg, hadde jeg blitt glad. Og jeg kan høre på Vincent Price lese Edgar Allan Poe når som helst. Andre skuespillere jeg gjerne skulle hørt lese klassisk, god litteratur for meg er Ian McKellan, Alan Rickman, James Earl Jones og Timothy Dalton.

Og ja, jeg kjøper ALDRI(!) bøker som gjør det bra på bestselgerlistene, og som altfor mange skryter av og insisterer på at skal leses. Jeg synes det er demotiverende, jeg vil finne boka fram på egenhånd. Evt få tips om boka av folk som virkelig synes den er bra på bekostning av seg selv, ikke fordi alle andre liker den. Er derfor jeg aldri kommer til å lese Dan Brown, f.eks. Altfor mye mas rundt ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T