En spennende, engasjerende og velskrevet krim fra Saudi-Arabia. Zoë Ferraris har bodd i Saudi-Arabia og skriver også om det absurde regelverket som definerer omgangen mellom kvinner og menn og hvor frustrerende og meningsløst dette kan være.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Vi møter de samme hovedpersonene i denne boka, som i den første boka fra Zoë Ferraris: Katya Hijazi og Nayir Sharqi. De to løste mordet på ungjenta Nouf Shrawi i debutboka "Rød sand". Handlingen i begge bøkene foregår for det meste i Jidda, med utflukter til ørkenen i nærheten.
Katya jobber som en av meget få kvinner ved kriminalteknisk avdeling og bor sammen med sin far og fetteren Ayman. Nayir er fra Palestina. Han er ørkenfører, har vokst opp hos sin onkel Samir, og bor i en båt som ligger i havna i Jidda.
Det er nettopp det absurde og meningsløse regelverket om at kvinner og menn ikke kan omgås som er noen av de viktige temaene i bøkene, og de fører til mange vanskelige situasjoner, hemmende kommunikasjon og uuttalte tanker og problematiske følelser.
Både Katya og Nayir er voksne mennesker. Normalt skulle de ha vært gift og hatt barn i den alderen de er i. De tiltrekkes av hverandre, men de muslimske lovene og regelverket gjør at de oppfører seg meget klossete og hemmet når det gjelder disse følelsene i sitt samarbeid for å oppklare forbrytelser. Imidlertid klarer de å løse mordgåtene. I denne boka blir også en kvinne funnet mishandlet og drept, og senere forsvinner en amerikaner som er på jobboppdrag i Jidda.

En litt annerledes krim i et miljø og en kultur som vi vestlige kan ha litt vanskelig for å forestille oss hvordan det er å leve i...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB