"Rød sand" er en litt annerledes krim der handlingen og historien om mektige familier, kjærlighet og segregert liv er lagt til Saudi-Arabia. En absolutt brukbar debut av Zoë Ferraris.

En ung kvinne blir funnet død i ørkenen. Det er ikke så lett å etterforske mistenkelige dødsfall for en mann som så å si aldri har hatt noen kontakt med kvinner i et land der kvinner og menn som ikke er i familie, ikke har lov til verken å omgås, se på hverandre eller å snakke med hverandre.

Jeg tror jeg vil si det med ordene til bokas Dr. Ahed Jahiz, optikeren fra Kairo, forøvrig den beste optikeren i Egypt, som flyttet til Saudi-Arabia etter at det strålende og meget innbringende forretningsimperiet hans i Kairo ble blåst til himmels av en selvmordsbomber.
I Saudi-Arabia setter ingen pris på hans profesjon, for saudiere vil ikke bruke briller. En saudier med respekt for seg selv vil aldri innrømme at han ikke ser godt, og briller har dessuten aldri vært på moten. Så han selger for det meste fancy solbriller:
"Han var utålmodig og hadde fått en tendens til harking og sure oppstøt. Det verste var at han avskydde kundene sine. De var latterlige - hva annet kunne man si om et rikt samfunn som bevisst tilslørte halve befolkningen og lot som om den andre halvparten kunne se gjennom murvegger?"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det var noe annerledes krim. Fikk innblikk i et sosialt samvær eller mangel på sådan som er helt forskjellig fra det vi er vandt til. Boken fikk en svak femmer av meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg vil nok ikke sette denne boka helt på topp jeg heller. Men temaet er og blir interessant, syns jeg, siden vi vet at det fremdeles finnes slike miljøer flere steder i verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er en livsstil jeg ikke kan forstå, men prøver å få kunnskaper i de bøkene jeg vil lese. Å lese Koranen mm er ikke aktuelt for min del.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen ganger føler jeg at vi kanskje burde lese litt i Koranen, for å prøve å forstå hva alt dette med islam egentlig dreier seg om. Men så er det jo slik at så mye som står skrevet der kan tolkes på så mange forskjellige måter, og det har alltid vært slik at mennesker har brukt slike skrevne ord til å lage sine egne agendaer. Det gjelder ikke bare Koranen. Bibelen er også en bok som bliver tolket på mange forskjellige måter. Mange av oss har vel ofte sett (og blitt forferdet over) og undret oss over mye av det som har skjedd og fortsatt skjer i en eller annen guds navn...
- I det hele tatt: Jeg er skeptisk til å leve etter slike gamle skrifter og dogmatiske læresetninger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikMalinMarianne AugustaAnn ChristinSynnøve H HoelIngvild SStine AskeKirsten LundEli HagelundGrete AastorpTheaKristofferDaffy EnglundlittymseGro-Anita RoenTine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete Gjessing