Jeg har denne www.glemte-minner.blogspot.com Er bokanmeder for bokavisa og forfatter.
Jeg og elsker slike bøker. Derfor har jeg skrevet en selv...den kommer ut i 2011( vår, sommer) Du kan lese mer om boka mi på bloggen min www.glemte-minner.blogspot.com
Jeg har kost meg ordentlig med pingledagbøkene, og de er veldig lettleste selv om de er tjukke. Bra bøker!
Glenn Ringtvedts bøker heter Dreamteam - flott serie for sjetteklassinger. Ellers er det Knoterud, men de er kanskje litt barnslige. Bjørn Sortlands nye fotballserie om Bønna og B-laget har jeg ikke lest, men de kan også være aktuelle, tenker jeg.
Og han har en aldeles utmerket økonomi. Som gammel sosialist kan jeg betro Dem at økonomien, den skal De ikke forakte. - Og i dette tilfelle hvor en slik ypperlig økonomi opptrer som del av et like ypperlig og radikalt sinnelag, da kan man få glede av forbindelsen. Hvor hadde sosialismen stått idag, hvis vi ikke hadde hatt familieformuer å falle tilbake på alle sammen?
Svært hvor slike små barn døde! Dikteren hadde han også kjent. Litt. Han var født efter Werner, og død lenge før ham. Ja, ja - diktere og små barn, de dør.
Man kan godt ha levet et fullt og helt menneskeliv, selv om man dør ganske ung.
Da Marx ble overført til en halvlukket avdeling, var det med dyp tillit til legekunsten. Derfor var det et slag for ham at psykiateren ikke visste stort mere om schizofreni, nevroser og paranoia enn han selv gjorde. Legen hadde naturligvis sin kliniske erfaring og sin profesjonelle måte å være uhysterisk på, og han kunne trøste Marx med at lukthallusinasjoner slett ikke var hverken fremragende eller nytt, men at symptomet bare rent tilfeldigvis måtte ha undgått ham under hans lesning. Dette, at legen var fortrolig med lukthallusinasjoner, gav ham for en stund et visst intellektuelt overtak, selv om det ikke fjernet hverken angsten eller stanken.
Sverige betød møtet med en menneskerase mere fremmed enn busknegre. Han hadde vokst opp i det tyvende århundre, og var plutselig satt femti år tilbake i tiden; det var en tryllereise tilbake gjennem årtiene, til opplyste byer med fulle butikksvinduer. Han kom fra en fangetransport på vei til et eller annet gasskammer, og ble kastet på hodet inn i et samfunn som holdt på å oppdage den modernistiske poesi.
Man liker ikke å dø, når man er to og tyve år.
Anfallene kom fire, fem ganger om året nu, men slik at han lå i dagevis i fullkommen apati, fullstendig lammet av skrekk. Det krevet sine dager, dette, men i det store og hele innså Marx uten særlig bedrøvelse at han var et klinisk tilfelle. I begynnelsen hadde han antatt at det dreiet seg om en begynnende sinnsykdom, men idag så han mere på det som sin egentlige, hemmelige sunnhet.
Der finnes en angst som ikke skal trekkes frem i dagslyset, fordi den er så sterk at den overlever det. Den hører hjemme i naturens underverden, i en sinnsyk undernatur, uten orden og lovmessighet.
Disse ungene vokser urimelig fort, og det var naturlig at selv en sjømann ville se sitt avkom et par ganger mellem dåpen og bryllupet.
En liten storm er tilsjøs det som man på landjorden kaller orkan eller tyfon. Det er nok til at en ombordværende landkrabbe bereder seg på å møte døden, og nok til at en sjømann må bruke begge hendene hvis han vil tenne seg en sigarett på dekk.
Denne har jeg hatt SÅ lyst til å lese, og nå fikk jeg dobbelt så lyst!
Topp fakta-serien er lettfattelig og populær. Bjørn Ouslands bøker "Alt om ski", "Sydpolen" og "Nordpolen" er flotte, og det finnes en del faktaløver. Steffen R. M. Sørums bok om korsfarerne er fin, men kanskje litt tung for andreklassinger.
Her var det fantastisk mange gode forslag - noen selvsagte (som jeg burde tenkt på), og noen overraskelser (føler meg gammel nå...).
Fortsett å la forslagene strømme på, så skal jeg holde dere oppdatert på hva hun synes etter hvert. Jeg har også introdusert henne for bokelskere.no (emilievoll), så kanskje skriver hun noen synspunkter selv når sidene tilbakelegges :-)
Jeg syns den er fantastisk. En av mine yndlinger! Artig å se hvor ulike vi er som lesere! :)
Tania Kjelsets "Juli" syns jeg hun bør lese. Hilde K. Kvalvågs bøker er gode, Jon Ewo og Sverre Henmo har også fine ungdomsbøker.
Annika Thors serie om en flyktningjente i Sverige på førtitallet gjorde stort inntrykk på meg. Det er flere bøker, og den første heter "En øy i havet".
Det er det beste: Å være i hendene på en god forfatter. En klok forfatter. Leste Netherland i desember, mens snøen falt her i Stavanger. Jeg setter i været de to tomlene jeg har for denne romanen.