I Hedvig sin bokhylle fant jeg Drageløperen av Khaled Hosseini, en bok som jeg leste for snart to år siden, og som jeg i utgangspunktet aldri hadde kommet til å lese, hadde det ikke vært for en onkel som gav meg den i julegave. Grunnen til det er at jeg er lite interessert i å lese historiske romaner og romaner som omhandler den delen av verden. Men man skal aldri si aldri, for jeg elsket virkelig boka! Og det var en artig - og viktig - oppdagelse!
Den har jeg ikke lest ennå, men den står definitivt på leselisten min :)
[...]og hver gang han kom stengte jeg meg inne. Men en gang hørte jeg - til og med gjennom ørepluggene - at han lo, og det føltes som å bryte opp et benbrudd.
But why should I want to go to Zululand? Why should I ever want anything but to live in Botswana, and to marry a Tswana girl? I said to him that Zululand sounded fine, but that every man has a map in his heart of his country and that the heart will never allow you to forget this map.
Jeg synes at bøker som blir lagt til i "Ønskeliste" ikke burde telle med i boksamlingen. Ser jo ut som man har atskillig flere bøker enn det som er reelt, og de tar opp nokså stor plass (ihvertfall i mitt tilfelle) på kakediagrammet. Kanskje det hadde vært en idé å bare hatt de i kategorien "Ønskeliste" og ikke automatisk lagt de til i "Usorterte bøker" (som førøvrig burde få en stor U :p ), men kun beholdt de i "Ønskeliste" under "Vis"?
Bienes hemmelige liv er en av mine favorittbøker, og jeg var veldig spent på hvordan historien gjorde seg på film, men jeg ble slett ikke skuffet. Filmen er veldig bra, og stemningen fra boka er i stor grad ivaretatt :)
PS, I love you var også en søt film, men jeg foretrekker nok boka.
At gutten i stripete pyjamas finnes på film var jeg ikke klar over, men det er jo nok en grunn til å snart få lest denne boka slik at jeg kan se filmen. Jeg liker den rekkefølgen best :)
Jeg har løst dette problemet ved å lage en egen bokhylle kalt "Lånte bøker," men ulempen med dette er at jeg ikke kan kategorisere disse bøkene som f.eks. krim, chick-lit, lydbøker, drama osv slik som jeg har gjort med de bøkene jeg selv eier.
Ser at det går an å legge inn f.eks. emneordet "Lånt" eller lignende og dermed søke opp i egen boksamling, men jeg personlig synes ikke dette er noen god løsning. Tror jeg hadde likt bedre om det var mulig å legge inn et kort notat på hver bok, f.eks. i venstre kolonne under bokomslaget. Dette notisfeltet kunne selvsagt vært brukt til mye annet også, men burde kanskje hatt en begrensning på x antall ord, i og med at det bare skal være en notis.
I løpet av vinteren har ho mista kontakten med dei fleste av studievenninnene sine. Dei viste seg å vere slik som ikkje skjønte at mørket kunne brukast til å sjå skrekkfilmar i, og at vinterstormane kunne tene som bakteppe for diskusjonar om store, russiske romanar. Arienette forsto at det ho eigentlig ville, var å vere aleine. Ein kunne alltid unnskylde den fjollete jenteheita deira så lenge det var sommar, men da ein av dei inviterte på kosekveld med ullpledd og "Idol" på hybelen, skjønte ho at det faktisk var alvor. Dei er slik heile tida, tenkte Arienette mens ho tasta ei unnskyldning på sms.
Han legg merke til alle forretningane og restaurantane som finst omkring og plutselig blir han gripe av dette arbeidsløysesyndromet igjen; han ser yrke overalt, ikkje bare dei folka som jobbar inne på jernvareforretninga, ikkje bare dei som jobbar med å frakte alt skrotet dei sel til butikken, han ser óg dei som har bygd huset, dei som har mala huset, dei som har laga malinga, for faen. Han stansar og stirar ned på asfalten. Det er noen som har lagt denne asfalten her for at eg skal kunne gå på den, tenker han, det er noen som har laga alle tyggegummiane som er blitt trampa ned i den, det er noen som har laga skoa som har trampa. Alt er yrke, tenker han, og begrip ikkje korleis det ikkje kan vere bruk for han noen stad.
Dette var genialt! Nå tror jeg julenissen blir (minst like) glad (som meg) :)
Jeg har lest en del bøker som handler om syke mennesker, både fiksjon og biografiske, og jeg tror nok jeg holder en knapp på sistnevnte kategori. Derfor et lite utvalg av bøker som kan anbefales i denne sjangeren.
PS: Ha Kleenexen klar!
Foreløpig har jeg kjøpt Drømmehjerte og En bønn for Owen Meany. Førstnevnte har jeg lest - og elsket - selv, så jeg håper den blir en favoritt hos mottakeren også :)
Jeg er heller ikke spesielt glad i krim, men et par krimromaner har jeg lest, og det er Kim Småge sine bøker som har klart å fenge meg. Kan f.eks. anbefale Nattydykk, En kjernesunn død og Sub Rosa.
"Så mange mennesker som lever livene sine overalt, som bare får det til."
Incontro av Anne Gjeitnger
Cecilia Samartin skriver veldig godt, og det er lettlest og fengende hele veien. Jeg blir glad av å lese den, jeg blir trist og jeg blir sint. Jeg får (enda mer) lyst til å reise til Cuba, og jeg får lyst til å høre mer om Nora og hennes familie. Gode skildringer krydret med historier om savn, vennskap og kjærlighet gjør det til en fabelaktig bok, som gjerne kunne ha vært noen hundre sider ekstra hvis Cecilia Samartin hadde klart å holde på den gode pennen ;)
"But how do you ever know that you know a person?" she asked
Denne boken traff meg så langt inn i hjertet når jeg leste den i midten av tenårene, og har blitt lest et par ganger siden den tid. Første gangen trillet tårene flere ganger og jeg ville absolutt ikke at boken skulle ta slutt.
Den handler om en gutts sterke første kjærligheten til Ann-Katrin (Hjertets Fryd), og hvilken kamp og sorg han opplever når han skjønner at hun ikke er forelsket i ham, men bare ønsker å være venner.
Denne boken har vært hypet lenge, og som så mange andre blir jeg litt skeptisk av all den oppmerksomheten. I tillegg er dette en bok jeg ikke hadde kjøpt selv, men jeg fikk den av en onkel til jul for et par år siden, så da kunne jeg jo like gjerne gi den en sjanse. Og det gjorde jeg - uten å angre! Drageløperen er virkelig en utrolig bra bok! Jeg er svært lite interessert i å lese romaner om krig og fred og Midt-Østen, men Khaled Hosseini skriver på en måte som fenger hele veien og jeg kunne ikke legge den fra meg. Jeg leste på flyplassen, jeg leste i bilen, jeg leste på senga og jeg leste på kjøkkenet.
Jeg satt med tårer i øynene flere ganger fordi historien om Amirs oppvekst sammen med Hassan er så full av tristhet og grusomhet. Men vennskapet er også sterkt, og det skal vise seg at Amir og Hassan står nærmere hverandre enn de selv var klar over.
Dette er ei bok eg har tenkt ein del på etter at eg las ho. Det er noko med samanblandinga av religion og vitenskap, samt framtid og primitivitet, som trekk i dei rette trådane hos meg. Science fiction gjort på ein passe subtil og verknadsfull måte.
Jeg har blitt skuffet over:
13. uke av Marianne Mjaaland - Jeg likte hennes Unaturlig dødsfall meldes som jeg hadde lest tidligere
Charlotte Isabel Hansen av Tore Renberg - De to første bøkene om Jarle Klepp var jo så bra, så jeg skjønner ikke hvordan det kunne gå galt, men det har det altså gjort
Terminalhastighet av Johan Mjønes - Tittelen fenget og omtalen likeså, men jeg ble skuffet, veldig skuffet
Ya-ya jentenes hemmelige nedtegnelser av Rebecca Wells - Har hørt så mye positivt om denne, men jeg avbrøt før jeg var halvveis
Av måneskinn gror det ingenting av Torborg Nedreaas - Har hørt mye bra om denne klassikeren, men selv etter at jeg har gitt den flere sjanser avbrøt jeg den før jeg var ferdig