Det verkar underleg. Å oppgi Wikipedia som kjelde er nærast som å oppgi "internett". Det er jo referansane som fins på Wikipedia som er kjeldene.
"Du ser trøtt ut Malin, visst gjör hon det, Tove."
Midvinterblod av Mons Kallentoft
Jeg blir litt ekstra glad, litt ekstra gira på å lese når jeg leser åpningslinjer som setter seg skikkelig i magen. Hva som er en god åpningslinje er derimot veldig subjektivt, men egen smak kan også variere. Noen ganger er det de tunge, tankefulle setningene som griper tak, mens andre ganger er det de enkle, men allmenngyldige. En favoritt, hentet fra Incontro av Anne Gjeitanger:
"Så mange mennesker som lever livene sine overalt, som bare får det til."
Dan Turèll er så bra!
Jeg har akkurat ankommet åsstedet for et mord i Linköping, og det er den kaldeste vinteren i manns minne (Midvinterblod av Mons Kallentoft).
Helt enig!
Foreløpig er det Hulebjørnens Klan av J. M. Auel og Midvinterblod av Mons Kallentoft som står på leselista. Siden de begge er på over 400 sider vet jeg ikke om jeg rekker å lese noe særlig mer siden jeg har fullt opp med jobb i påsken. Men det skorter ihvertfall ikke på utvalget i bokhylla :) God lesepåske!
Min bokblogg finner du på stinema.blogspot.com, og forøvrig kan jeg anbefale denne siden som har en oversikt over veldig mange av de norske bokbloggene :)
Jeg savner den også! Det var jo en god måte å oppdage nye bøker på.
Jeg har sluttet å vaske på sykehjemmet. De som jobber der, holdt en avslutningsfest for meg [...] Så nå er jeg ikke vaskedame lenger. Jeg er Johanne. Datter og mor. Venn. Snart ingen.
Han er ikke en trist mann selv om han liker å være alene. Han vil bare ha litt fred og ro, han vil skape noe selv. Noe som er bare hans, noe som ikke kan forsvinne. Det ligger en slags vilje i det, synes jeg
Du har noe å glede deg til :)
Har ikke sett filmen/serien, men kunne definitivt tenke meg å gjøre det. Men vil gjerne lese litt flere av bøkene først, siden jeg kun har lest den første :)
I "Oder" skriver Fernando Pessoa til Chloe og Lydia, i "En følsom tid" skriver Rune Christiansen til Kristin og Heidi og Marianne, i "Fødselsdagbrev" skriver Ted Hughes til Sylvia Plath, i "Ariel" skriver Sylvia Plath til Ted Hughes, i "The pill versus the springhill mine disaster" skriver Richard Brautigan til Marcia Pacaud fra Montreal, i "Los conjurados" skriver Jorge Luis Borges til Maria Kodama, i "Moy sand and gravel" skriver Paul Muldoon til Dorothy, i "Det omöjliga" skriver Göran Sonnevi til Lena, i "Isla negra" skriver Pablo Neruda til Terusa og Rosaura og Delia og Josie Bliss og her skriver jeg til deg, søta.
Er ikke verre enn å holde boka litt lavt slik at man samtidig kan ha en lite blikk på veien man går på :)
Alexander McCall Smiths No. 1 Ladies Detective Agency er en koselig og morsom bok, og Kunsten å være Ela av Johanna Nilsson er en herlig bok som man ikke kan la være å trekke på smilebåndet av :)
Jeg leser på senga, på sofaen, på flyet/bussen/i bilen, på stranda, i solstolen, og av og til når jeg er ute og går. Ser veldig frem til å kunne sette meg ut i solveggen og lese om noen uker :)
Jeg har også lest (og skrevet om) den :)
En dag er hun der, og neste dag ikke. Jeg leser i avisa at gjennomsnittslevealderen for ei norsk dame er åttien, og at på ti år har den gått opp med ett år. Er det mye eller lite? Astrid ble sekstifem. Jeg er sekstiseks. Ikke mye i våre dager, sies det.
Jeg likte den godt som en koselig bok, som noen andre her sier. Det er litt som chick-lit på en måte, men på en litt mer intelligent måte.