Spennende og lettlest krim, men litt for action-/handlingsdrevet for min smak.
Vel overstått helg alle sammen! Jeg har vært bortreist i helgen, men fant tid til å lese Trude Teige sin sjette bok om Kajsa Coren, Aldri tilgi. Lettlest og spennende. Terningkast 5.
Jeg har lest 4 av bøkene om Lucy Barton så langt. Den nyeste, Amy og Isabelle, har jeg ikke lest ennå. Jeg har likt alle bøkene (veldig) godt, og har gitt de terningkast 4-6. Oh William er bok nummer tre, terningkast 5 fra meg. Det er nok en fordel å lese bøkene i rekkefølge, og personlig så må jeg innrømme at jeg foretrekker å lese bok, ikke høre på lydbok. Jeg finner bøkene om Lucy Barton lettleste, men jeg tror allikevel at de kan kreve noe refleksjon og pauser som man da lettere får ved å lese på papir.
Enig med deg :)
Dette er en interessant liste. Det er også verdt å merke seg at listen har blitt laget etter at over 500 romanforfattere, novelleforfattere, non-fiction forfattere, poeter, bokelskere og NYT har listet opp sine favoritter. Så er det de 100 bøkene flest har ført opp som havnet på den endelige listen. Man kan gå inn på hver enkelt forfatter og se hvilke bøker som er på vedkommendes topp ti liste. Blant forfattere som har deltatt er Stephen King, Bonnie Garmus, Claudia Rankine, James Patterson, Sarah Jessica Parker, Karl Ove Knausgaard, Elin Hilderbrand, Thomas Chatterton Williams, Roxane Gay, Marlon James, Sarah MacLean, Min Jin Lee, Jonathan Lethem and Jenna Bush Hager.
Det er alltid plass for nye lister over tidens beste bøker. I samarbeid med forfattere og kritikere har New York Times utropt de 100 beste bøkene utgitt etter årtusenskiftet. Som ventet lener en slik liste seg på en overvekt av bøker skrevet på engelsk. Desto gledeligere er å finne forfattere som Ferrante (Italia), Sebald (Tyskland), Arnaux (Frankrike), Bolaño (Mexico), Aleksijevitsj (Belarus/Hviterussland) og Norges egen Jon Fosse. Tove Ditlevsen (Danmark) er også med fordi det er først nylig at erindringene hennes fra 1967-71 er oversatt til engelsk.
Flere av titlene på denne nye listen er blitt lest og diskutert av lesere her på bokelskere.no. Den omfatter både skjønnlitteratur og faktabøker. NRK har kommentert kåringen og laget en lett tilgjengelig oversikt. NRK oppgir dessverre ikke hvilke av bøkene som alt er utgitt på norsk.
Noen ganger er sannheten en god avledningsmanøver.
Takk for den nyttige sammenlikningen av to viktige KI-bøker.
… if you listen over several days to what [Chardin’s] paintings can teach, everyday life will delight you, and having understood the life within his painting, you will have mastered the beauty of life itself.
Om kunsten og dagliglivet.
I dette korte – ufullførte – essayet forteller den unge Proust om hvordan den franske maleren Jean Baptiste Chardin får oss til å se hverdagens scener og alminnelige gjenstander på en måte som lar oss ta innover oss og mestre dagliglivets skjønnhet.
I etterordet tar Alain Madeleine-Perdrillat for seg hvordan Proust behandler temaet i dette essayet videre i sitt hovedverk På sporet av den tapte tid. En norsk oversettelse finnes i samlingen Utsikt over Delft fra 1996.
Jon Fosse trakterer oss med kaffi fra en termos, han byr fram snushornet i sølv, og sammen går vi opp på dekk av det Yngve kaller den enormt fete speedbåten, før han blir strengt irettesatt, det heter for faen snøggsjark.
«Vyrde bergensarpakk. Kan de vere så venlege å levere denne geita til VFF [Vestlandske frigjeringsfront] på Eikaasgalleriet på Ålhus? Han heiter Frilin og har byrja å breke bokmål, så no må han døy. Takk som faen. Larine Litlenova. PS. Ljåmannen hente alle embedsmenn!»
“He is offended, excited, bewildered, perplexed — and enchanted!” Felix said to himself. “That’s a capital mixture.”
“You Americans have such odd ways!” the Baroness declared. “You never ask anyone outright; there seem to be so many things you can’t talk about.”
– Vet du ka då, i begravelsen til Kenneth Sivertsen var det visstnok en gedigen krans som var mye større enn alle de andre. Folk trodde den var fra Kulturrådet eller noe sånt. Men på båndet til kransen sto det: «Takk for alle gode minne, Kenneth. Helsing Bømlo Taxi.»
Men først må jeg videre, jeg klarer ikke å bli stående i klyngene mer enn et par minutter av gangen, ravende fra gruppe til gruppe sanker jeg bruddstykker av samtaler, biter av sagn, crescendoer i røverhistorier og punchliner i anekdoter, så kaster jeg meg inn i Bind deg en blomsterkrans, etterpå skråler jeg drikkevisen hvis tekst går trallala lalala-øl! på melodi av Sæveruds Rondo amoroso.
Atlantisk kulturkollisjon.
Et europeisk søskenpar - uten klar nasjonalitet - dukker opp hos sine amerikanske slektninger i Boston. I denne lette komedien om kulturelle forskjeller innsmigrer seg den ene hos vertsfamilien og får gifte seg med sin utkårede. Den andre innser at hun ikke har noen fremtid i Amerika og vender tilbake til Europa. Henry James stiller opp en bohemaktig og kunstnerisk livsstil som en kontrast til den puritanske dysterheten som preger den amerikanske familien.
Handlingen er lagt til omkring 1870. Denne korte romanen med vekt på skikk og bruk og romantikk regnes med god grunn som en lettvekter i forfatterskapet til Henry James.
Otter tre to kaller — virkelig en favorittbok fra barndommen; fint å se at den fortsatt har begeistrede lesere.
Denne helgen leser jeg en bok skrevet av biolog Anna Blix. Den heter «40 uker» og allerede etter 7 uker (altså 7 kapitler) og ca 70 sider kan jeg si at dette er en bok å anbefale. Klarer nesten ikke legge den fra meg. Den handler om reproduksjon og graviditet, menneskets, men også blekksprutens, flekkhyenen, dvergkivien, nebbdyr, marsvin, frosker, edderkopper, fugler og fisk, bare for å nevne noen. Jeg lærer noe i hvert kapittel og får inntrykk av at livet og alle artene er ennå mer magisk enn jeg allerede trodde.
God helg og fortsatt god sommer!
Spenstig med tre bøker på en gang!
Tradisjonen tro er jeg i bok-vakuum på fredager. Jeg har akkurat fullført Hilde Brunsvik sin bok, Min lille by. Det er mulig at neste bok blir Colleen Hoover, Stygg kjærlighet, en ren sommerlektyre. Her er det meldt nydelig sommervær hele helgen, så det blir forhåpentligvis tid til lesing i sola. Ønsker alle en fin helg!