Tror han er det ja. Får ikke anledning til å gå på Peter Englund idag. Men du får kose deg. Tror det blir veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var et veldig bra arrangement! Hyggelig at du sa hei. Jeg lover å tenke videre på et bokelskerearrangement. Først skal jeg ta meg en vinterferie. Men neste arrangement jeg skal på er Peter Englund på mandag kl. 17 hos Cappelen Damm. Kommer med mer info.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Engasjementet er over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I anledning utgivelsen av Jørn H. Sværen sin bok Dronning av England, inviterer Kolon forlag til lanseringfest.

Når: Onsdag 2. februar 19:00 - 23:30 Hvor: Deichmanske bibliotek avdeling Grünerløkka Hva: Opplesning, mingling og salg av bøker. Hvorfor: God litteratur skal nytes med gode venner. Hvem: Alle som har tid og lyst.

Forlaget har lovet opplesning av Jørn H. Sværen. I tillegg vil et kobbel av hans litterære venner rive til seg mikrofonen og spre god litteratur:

Mazdak Shafieian - debuterte med diksamlingen Dyregravsmørke i 2006. Det er en fest å lese og høre ham lese sine dikt. Det går rykter om at han kommer med en ny diktsamling i løpet av 2011.

Thomas Kvam - billedkunstner som har tatt litteraturen et steg videre med saks og lim. Jeg har sett hans bestselger An Average Bestseller hos House of Foundation i Moss. Lekker. Kjøpe en bestselger? Vi får se hva kvelden bringer.

Arne Borge - litteraturkritiker i Klassekampen, skriver for politikkpoetikkpraksis og har bidratt til fanzinen Ferdigvare 2 hos Flamme Forlag.

Paal Bjelke Andersen - forlegger og forfatter med den folkelige diktsamlingen Til folket. Får vi høre en tale?

Gunnar Berge - oversetter som har samarbeidet med Jørn H. Sværen i den tiden H Press var et forlag.

Arve Kleiva kommer sammen med Aud Olsen, Ernst Ernst og Gustav Haarnack.

Silje Vethal - lyriker med tre dikstamlinger; Terreng (1998), Lynne (2000) og En slags epoke (2007). De to første er gjendiktet til svensk på forlaget Norstedts. Hun medvirker i Steinar Opstad sin diktantologi Men sannheten kom som et dikt. Få leser sine egne dikt som Silje Vethal.

Litt om Jørn H. Sværen

Jørn H. Sværen er forlegger, forfatter, oversetter og musiker. Han er medlem av det eksperimentelle bandet Ulver som i senere tid er mest kjent for å lage filmmusikk. Inntil 2009 drev han forlaget H Press. Sværen har utgitt følgende bøker på sitt eget forlag:

En kirke (England Forlag 2007) Et barn eller en bok (England Forlag 2008) London (England Forlag 2009) Tre bøker (England Forlag 2010)

Litt om boka Dronning av England

Jeg anbefaler at du tar en titt innom lanseringsfesten. Jeg er selv spent på å høre fra boka som jeg har hatt stor glede av å lese.

Les utdrag fra boken på Kolon sin hjemmeside.

Hvis du besøker www.huvenes.no så vil du se at denne artikkelen har koblinger som sier mer enn bare artikkelen i seg selv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det synes jeg så absolutt du skal gjøre. Som bokhandler hos Norli Bogstadveien fikk jeg tatt inn tre av Carsten Niebuhrs reiseskildringer på dansk. De står der kanskje ennå? De tre er noen av de sterkeste reiseskildringer som er skrevet. Punktum finale!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipsene. Vågen Fetevare virker kul. Skal sjekke det ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er jo litt utenom det dere hadde tenkt dere, men jeg skal som ansatt for Bokvennen reise til Bergen onsdag 2. februar. Målet var å lansere Retten som ingen kunne målbinde - En forsvarsavtale til Arne Treholt. Det viser seg at det ikke er så lett å finne et sted å være. Flybilletten til Bergen er betalt men returen har jeg planlagt skal være nattoget hjem over fjellet.

Ok, la meg komme til poenget. Jeg lurer på om det er et ønske om å treffe meg, forfatteren av boken: Kaj Skagen og redaktøren i forlaget for en liten bokkveld? I tillegg til Arne Treholtboken kan jeg også holde en liten intro om forlagshuset Bokvennnen, Vidarforlaget og Transit og kanskje lekke litt fra vårens planer...

Det jeg lurer på er om det er noen som vet om et egnet lokale for dette? Jeg håper dette også kan være en fin start på Bokelskere/Bokvennen-treff som jeg har ønsket å få i gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Thorkild Hansen sin Det lykkelige Arabien. Lest ca. 8-10 ganger i løpet av 4 år. Skrev oppgava mi om den. Og jeg lover deg. Jeg har ikke blitt lei historien. Mitt håp er at den blir utgitt på nytt i nyere norsk oversettelse i forhold til den litt rare fra 1968. Det fortjener den. Ellers anbefaler jeg å lese den på dansk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Presist og smertefullt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Arkene er lest og titlene er: Retten som ingen kunne målbinde av Kaj Skagen og Skrift og strid - Essay om Henrik Rytter.

I tillegg fant jeg Geir Berdahl sin subjektive erindringsbok: 40 års nervøsitet En godbit for de som vil ha et innblikk i forlagsbransjen. Ellers vil jeg trekke fram siste nummer av tidsskriftene Vinduet og Bokvennen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har gitt ut et par titler angående Henrik Ibsen på Bokvennnen. Kanskje noen vil være hypp på de!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har fast plass på toalettet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er lista!

Catilina 1850 Kjæmpehøjen 1850 Norma 1851 Sancthansnatten 1852 Gildet paa Solhoug 1855 Fru Inger til Østeraad 1857 Olaf Liljekrans 1857 Hærmændene paa Helgeland 1858 Kjærlighedens Komedie 1862 Kongs-Emnerne 1864 Brand 1866 Peer Gynt 1867 De unges Forbund 1869 Digte (lyrikk) 1871 Kejser og Galilæer 1873 Samfundets støtter 1877 Et dukkehjem 1879 Gengangere 1881 En folkefiende 1882 Vildanden 1884 Rosmersholm 1886 Fruen fra havet 1888 Hedda Gabler 1890 Bygmester Solness 1892 Lille Eyolf 1894 John Gabriel Borkman 1896 Når vi døde vågner 1899

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjempekult! Ibsen har jeg lest flere ganger sporadisk. Jeg er med. Det kan være at jeg blander jobb og fritid angående Ibsen neste år. Jeg anbefaler å sjekke ut de mange ulike hørespillene som er blitt gjort omkring skuespillene hans. Litt ymse på kvaliteten. Men dette blir som sagt noe som blir en del av diskusjonen? Veldig god plan Kjell k!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg siterer deg: "det dukker alltid opp noen jeg bare må lese". Det skjedde meg for en halvtime siden. Jeg beklager at jeg ikke nevner tittel og navn. Men av og til er jeg så glad for å oppdage reiselitteratur som man ikke visste om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

King Chief of the World, Thomas Aune. Dagbok fra VM i Sør-Afrika, Det stille forlaget.

Fallet Thurnemann av Arne Sundelin.

Ark i A4-str. x 300 sider. To bøker som kommer ut på Bokvennen forlag i løpet av januar! Begge planlegges å lage lansering rundt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Coetzee er fantastisk! Både Waiting for the Barbarians, Disgrace/Vanære og Summertime...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet ikke om et er til hjelp, men jeg fikk opp kodealternativ 1 på min wordpress/hjemmehosta' blogg (hva er godt norsk for dette?).

Noen andre sa ett eller annet om mahogny-hylla, og jeg sier meg enig at den godt kan gjøres enklere så fort du får orden på koden... Blyantstrekminimalisme? Eller bare bildegalleri som "aktive brukere"-oversikten her på siden...

Fortsett uansett med det gode arbeidet:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min favoritt til Tarjei Vesaas' debutantpris er Tina Åmodt sin Anleggsprosa. Og derfor årets beste norske på norsk. Hvorfor? Se min omtale her:

huvenes

Årets beste oversatte: Krabbeskipet av Takiji Kobayashi. Den setter spor i deg. Magne Tørring har gjort en strålende jobb skal jeg stole på de som kan japansk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

www.huvenes.no

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TorRufsetufsaSynnøve H HoelRagnar TømmerstøAnne Berit GrønbechRandiAKirsten LundMarit AamdalritaolineEvaAmanda AElinBeReidun SvensliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaVannflaskeTovealpakkaEli HagelundSigrid NygaardBerit B LiePiippokattaEivind  VaksvikGroHilde H HelsethRoger MartinsenDemeterStig TKristine LouiseKjell F TislevollFredrikTine SundalTurid KjendlieAnne-Stine Ruud HusevågHarald KPär J ThorssonIngunn SFrank Rosendahl SlettebakkenCathrine PedersenLillevi