Jeg har nettopp lest boka og kost meg med den. En klassisk røverhistorie med en særegen stil som for meg formidler en stemning som jeg forbinder med datidens England på en god måte. Jeg synes derfor det er forunderlig at det som er gitt av terningkast, og det som er skrevet i den eneste diskusjonen om boka, er så negativt. Når jeg så også vet at den er 100 år gammel og oppleves så frisk i dag, synes jeg den fortjener sitt terningkast 5.
Blå øyne stirrer mot blå himmel.
Blå sjø, blåklokker,
blå åser i det fjerne.
Blått øye.
Blålys.
Vind uten bølger.
Sol uten skygge.
Pil uten bue.
Hans uten Grete.
Ensomheten.
Enkelte pronomen falt ut underveis.
Nå gjenstår jeg, meg, mitt og mine.
De andre har vel nok med sine.
mangelen på svar drukner i forklaringer
En populærfaglig bok om Jesus og hans samtid. Forfatteren er forsker på NT og nytestamentlig tid. I denne boken viser han hvordan rabbinsk litteratur fra denne tiden forsterker hvor kontroversiell og skandaløs Jesus var. At de første kristne tok med så mange belastende detaljer, utsagn og situasjoner om Jesus, forsterker troverdigheten i tekstene, mener forfatteren. Boken er et must for de som ønsker å forstå litt mer om dette temaet.
http://tenktom.blogspot.no/2013/03/bokanbefaling-jesus-skandalene.html
Robert Dam har skrevet en interessant og god bok om Scientologikirken. Den er svært opplysende om grunnleggende tanker, og den gir et godt innblikk i hva som i det hele tatt holder denne kirken i live. Makt og kontroll. Her er Kafkas Prosessen i praksis. Sprøtt. Viktig bok.
http://tenktom.blogspot.no/2013/02/velskrevet-bok-av-en-avhopper-fra.html
Godt skrevet. Mørk og trist fortelling. Ensomhet. Lengsel. Håpløshet. Boka griper litt tak i deg.
Sunn kritisk tenkning er kanskje mer nødvendig nå enn tidligere. Denne boken er en god innføring i vitenskapsteori og metode, for folk flest. Og jeg tror folk flest ville hatt veldig godt av å lese denne.
Mer om kristne og skepsis:
http://tenktom.blogspot.no/2013/01/sunn-skepsis-ogsa-for-kristne.html
Dette er en meget velskrevet bok om noe så enkelt og samtidig komplisert som israelerne. Forfatteren skriver med utgangspunkt i personlige møter med mennesker hun kjenner eller blir kjent med. Samtidig fletter hun inn godt med fagkunnskap både om historie, kultur, religion, politikk, etc. som gjør det til en god og lærerik leseropplevelse. Anbefales sterkt for alle som er interessert i Israel-Palestina-konflikten eller bare Israel.
http://tenktom.blogspot.no/2012/12/bokanbefaling-israelerne.html
Har omtalt denne boken på bloggen min.
selv om man aldri må glemme som Ionesco sa at når man ringer på døren er det noen ganger noen der og andre ganger er det ingen sannheten finnes som alle vet mellom de to
Jeg ser at jeg ikke har satt opp denne i hyllene mine. Har siden jeg var guttunge vært fascinert av dette verket i forskjellige utgaver. Fant en komplett samling (med alle de nye tilleggene) på et antikvariat for et par år siden. Begynte overmodig å lese fra side 1. Kom etter hvert ( med en del skumlesing) til bind 10, men da stoppet det visst opp for en periode. Vet at dette ikke lenger er stuerein historievitenskap, men jeg synes fortsatt det er artig historiefortelling.
Rett og slett en veldig god og pedagogisk bok som gir grundig og oppdatert kunnskap om tiden og miljøet i Palestina på Jes tid. Anbefales!
Er forresten ikke absolutt enhver formulering,også av noe som virkelig har hendt, i større eller mindre grad fiktiv? I mindre grad, når en rett og slett nøyer seg med å berette, i større grad jo mer nøyaktig en forsøker å formulere? Og jo mere en dikter til, desto mer interessant blir historien for andre, fordi en lettere identifiserer seg med formuleringer enn med blott og bart fremlagte kjensgjerninger? Herav behovet for poesi?
En imponerende bok. Mye detaljert kunnskap, uten at den drukner i det. Godt driv i fortellingen.
Libanon, Syria og Israel blir ikke helt det samme etter dette. Ikke USA heller, for den saks skyld. Her er det mye skurker samlet på ett sted. Ingen klare helter og klare fiender, bare et utrolig komplekst mønster. Lærerikt.
den som slår kan ikke samtidig være den som trøster
Å bli eldre er ikke å forstå mer, det er å vite at det mer å forstå.
Original språkkunst, interessante problemstillinger med relevans til dagens hovedfokus i Norge. De første sidene fenget meg,og jeg gledet meg til fortsettelsen. Men så ble det jo på en måte ingen fortsettelse, storyen gled ut i det absurde, språkleken løste seg opp i fortellinger hvor humoraspektet fikk førsteprioritet. Greit nok, kanskje. Men jeg satt igjen med en skuffet følelse. Jeg fikk ikke i pose og sekk som jeg trodde en stund.
Jeg digger at du sier du elsker henne, for sånn har jeg det også med litteraturen, rett som det er forelsker jeg meg regelrett i folk som ikke finnes men finnes likevel, der inne i boksidene, og inne i oss, og Ree er det umulig å ikke bli forelska i! Nå har jeg plukket opp en ny Woodrell-bok her, som kjæresten min ga meg til jul, en novellesamling som heter "The Outlaw Album", og jeg vi må nok skjønne at vi har en stor forfatter blant oss. Det er klart, som du peker på, at han har en McCarthy i magen sin, og Winter´s Bone står nok også i en slags hjertelig gjeld til Charles Portis gamle mesterverk "True Grit", men banjoen Woodrell spiller på, den klinger som ingen annens, som en kritiker allerede har sagt om ham. Alt vel fra Stavanger!