Da jeg var i Reykjavík var Laxness gått bort, så jeg fikk ikke den sjansen.
Jeg var med på en tur og ble vist huset hvor han en gang bodde, utenfor Reykjavik.
Jeg har lest en del av bøkene hans med stor glede. Har latt meg begeistre over hans beskrivelser av islandsk miljø og mennesker.
Jeg er enig med deg, men jeg bytter ut Shakespear med Charles Dickens.
Skremmende, og ikke minst en realitet den dag i dag.
Et navn, et minne, en pinlig tanke kan forgifte søvnen, så det ikke hjelper å lukke øynene.
Jeg synest han kan sjarmerer leserne på måten han skriver eller formidler stoffet på også. I allefall i boka "Hjem til jul". Så heldige dere var da, som fikk han på besøk.
"Snø vil falle over snø som har falt" synest jeg er en veldig god bok, men det er også "Mannen fra Montana". Her er det bare å ramse de opp.
Jeg skal nok nye flere av bøkene hans etterhvert.
Ferdig med boka, men må innrømme at jeg har lest en forkortet utgave. Hadde boka i hylla og var for lat til å dra til biblioteket for å låne "tykk-boka".
En typisk Dickensbok, om en gutts vanskelige og vonde bardom, om mishandling og urettferdigheter.
Den er nok ikke blandt mine Dickens-favoritter.
Det er mye ondskap i disse fortellingene når det er barn med i bildet.
Jeg har nok fått med meg essensen i fortellingen men merket godt at der manglet noe.
Synd Uriah Heep skulle være slik en slesking og kjeltring, med tanke på det engelske rockebandet med samme navn ;)
Den forkortet utgaven var grei nok å lese, så kanskje du Vibeke heller bør satse på den i stedet. Det kan være et bra alternativ.
Så bra da, at du ble det. Det er absolutt en interessant bok om en kvinne som med sitt yrke ble invitert til ulike nazi-sammenkomster, og om hennes familie.
Du har ganske sikkert hørt noen av Julie Felix sanger. Hun sang bl.a. Bob Dylands, "Blowin' in the Wind". Det er en av de hun er mest kjent for her, men også sangen El Condor Pasa
Hennes tante Olga eller Olja, var gift med den kjente forfatteren Anton Tsjekhov, og store deler av familien drev med kunst i ulike former.
Olga Tsjekhova reiste fra fattigdommen i Russland og begynte sin skuespillerkarriere i Tyskland i 1920.
Etterhvert ble hun bl.a. Hitlers favorittskuespiller og begynte å vanke i nazi-miljøet.
Alle sider ved hennes liv og virke i nazimiljøet er ikke avdekket, men det er ikke tvil at hun fikk mange fordeler av sine bekjentskaper.
Flere personer i hennes familie ble også tilgodesett pga av henne, broren Lev virket også som agent samtidig som han var komponist.
Boka gir et lite historisk inntrykk av forholdene og om autentiske personer rundt århundreskiftet og fram til etter 2. verdenskrig.
En lettlest og grei bok som jeg hadde glede av å lese.
Kjempebra altså Oddmund, det var en flott slutt.
Jeg har dessverre ikke vært hjemme i dag. Skjønner jeg må holde meg ved dataen HELE tiden, hehe.
Takk til deg gretemor som satte igang denne morsomme novelle-skrivingen ;)
Takk for det, og nå forteller kapteinen Lord Jim at det er flere som jakter skatten, nemlig Boktyven. Slapp av sier Lord Jim, jeg har en avtale med Moby Dick og vennene hans. Hvem er vennene hans? spør kapteinen
Kapteinen blir i grunnen lettet når han ser det er Lord Jim som kommer, kanskje han kan hjelpe med sin erfaring for å finne den riktige Øya og skatten. Han smiler og sier........
Dit tør jeg ikke å dra, jeg er redd for Pesten. Vi snur og spør Mannen fra bensinstasjonen Han sier vi bør heller dra til Berlin. Men hvem er det som kommer i mot oss?
Der er den ikke, for der var jeg for noen dager siden, i katedralen Santa Maria del Mar. Men sandelig står ikke kapteinen og hvisker med Don Quijote Jeg skal lure på hva de pønsker på?
Kapteinen er ergelig for nå har han fått konkuranse fra Boktyven. Han trenger hjelp og sender ut røyksignaler og håper at Simbad sjøfarer kan komme. Men i horisonten oppdager han.......
Kapteinen forsto han trengte hjelp til å finne både øya og skatten. Etter å ha grublet kom han fram til at han ville spørre sine gode venner
Brødrene Karamasov om de kunne bistå ham.
"Under hjulet" har jeg ikke lest, men den vil nå bli satt opp som ønskebok. Takk for at du nevnte boka.
Jeg synest det er slik kvalitet over bøkene til Hesse at det er nesten umulig å glemme de.
En slik bok som sitter hos meg er "Steppeulven", en utrolig god bok.
I boka følger vi Sinclair som kommer fra en "rent" familiehjem og lever et beskyttet liv helt til han begynner på skolen. Der treffer han en litt eldre gutt som av grunner begynner å presse han for bl.a. penger.
Etterhvert får han uventet hjelp med problemet av Demian, en moden unggutt, og som blir hans mentor på et vis.
Det er noe av den ytre fortellingen, men her er flere lag i boka som viser at Demian har stor innvirkning på Sinclair, både som barn men også som student på en uvanlig måte.
Barn, ungdom, utvikling, drømmer og (u)gjerninger av ymse slag, er stammen i boka.
Hvis en leser den som ung kontra godt voksen blir det nok å lese den på to forskjellige måter vil jeg tro. Dette var mitt første møte med denne boka men jeg har lest flere av Hesse og blitt fascinert av de også.
Hvis jeg skulle sammenligne denne med en annen bok som har ungdom som tema, opprør og vanskelige tanker/drømmer må det være "Catcher in the rye".
Jeg er en heldig eier av boka, en heftet Lanterne-bok
Noen som vet om det finnes en norsk oversettelse av Thomas Mann`s novelle The Tables of the Law?