Hennes tante Olga eller Olja, var gift med den kjente forfatteren Anton Tsjekhov, og store deler av familien drev med kunst i ulike former.
Olga Tsjekhova reiste fra fattigdommen i Russland og begynte sin skuespillerkarriere i Tyskland i 1920.
Etterhvert ble hun bl.a. Hitlers favorittskuespiller og begynte å vanke i nazi-miljøet.
Alle sider ved hennes liv og virke i nazimiljøet er ikke avdekket, men det er ikke tvil at hun fikk mange fordeler av sine bekjentskaper.
Flere personer i hennes familie ble også tilgodesett pga av henne, broren Lev virket også som agent samtidig som han var komponist.
Boka gir et lite historisk inntrykk av forholdene og om autentiske personer rundt århundreskiftet og fram til etter 2. verdenskrig.
En lettlest og grei bok som jeg hadde glede av å lese.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Nå har jeg bestilt boken. Ble for nysgjerrig kort og godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra da, at du ble det. Det er absolutt en interessant bok om en kvinne som med sitt yrke ble invitert til ulike nazi-sammenkomster, og om hennes familie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

siljehusmorInger-LiseMonica CarlsenGrete AmundsenKjell F TislevollTorill RevheimLisbeth Marie UvaagMarianne MTor Arne DahlHilde VrangsagenWilliam BillisonSraDevoralibrosBeathe ArnesenReidun SvensliMarit AamdalTor-Arne JensenNora FjelliBjørg RistvedtSolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HHarald KRune U. Furberg