Dette var gøy.
Dette var en "sentimental journey" tilbake til tidlig 70tallet. Tilbake til loftet til min gode venn Martin, som hadde en storebror som samlet på SF-bøker. Meulenhof het forlaget og alle bøker var hvite med tittel og et lite futuristisk bilde på omslaget.
Serien inneholdt van Vogt, Heinlein, Bester, MANGE STORE, og selvfølgelig Vance.

For de fleset er han muligens best kjent for hans Lyonesse-trilogien, men for meg er Vance lik "Demon Princes".

Dette er Space Opera uten hemninger. Romskip og pene piker og glemte planeter og prinser og skurker og, og, og ALT!
Jeg er temmelig sikker på at George leste en del bøker av Jack før har satte i gang Star Wars eposet.

Man kan diskutere om dette er all verden til fortelling. Det er mange underlige hendelser og logikken er ikke akkurat bombesikker, men det er morsomme bøker.
Jeg koste meg.
Dette var gøy.
Litt utdatert kanskje, men gøy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker dem også, denne serien er noen av de få bøkene jeg har kjøpt til full pris (gjennom Historieklubben) som jeg sparer på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har studert ernæring for egen regning. Var på Tonsåsen i 2006 pga leddgikt. Vi ble servert for det meste vegetarmat samt kylling/kalkun. Blant info jeg kjøpte av lesestoff leste jeg at dersom man spiser mye vegetarmat så holder det på nikotinet og man får ikke dette røykesuget. Det er fordi vegetarmat er basisk. Spiser man mye syreholdig mat er røykesuget der med en gang. I den boken jeg kjøpte var det bare nevnt i 1 setning. hehe det er derfor en fordel å lese gjennom eller gå kvikt over hele boken - la fingeren gli over sidene i midten av arket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja så absolutt!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det sies at togene i England kan ikke begynne å gå før minst en passasjer leser en Pratchett-bok. Da passer det godt at toget kommer til Ankh-Morpork. Bok nummer 40 i Discworld-serien er like full av satire og samfunnskritikk som man forventer. Det virker dog som Pratchett har roet seg litt. Det ble aldri til at jeg lo høyt, men stadig vekk måtte jeg smile av den vittige måten han skriver på. Og ikke minst hvor treffende han kan være i sine karikaturer. Allerede når prototypen på det første toget vises frem, tar gryende trainspotters frem notisboken sin og skriver ned "Tog nr. 1". I tillegg til all furoren oppfinnelsen av damptmotoren skaper, så skaper en gruppe dverger, kalt grags, kvalm. De er i mot alt fremskritt og alt som ikke er dvergisk. De bruker heldekkende svarte klær og begynner med sabotasje og terroraksjoner. Den som må rydde opp i alt dette er selvsagt den kjente og kjære Moist von Lipwig.
Her er det mye å kose seg med for Discworld-fans. Jeg er litt usikker på dette vil være en bra bok for de som ikke er kjent med Discworld. Man vil jo gå glipp av mye av humoren hvis man ikke kjenner til ting som har skjedd tidligere.
Raising Steam når ikke helt opp til å bli en av mine favoriter i serien, men er selvsagt et must for Pratchett-fans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tekst fra et skilt foran en baptist kirke i Beaverlick, Kentucky, USA:

Don't worry, Moses was a basket case too

Denne bare måtte jeg nevne her!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser forskjellig. Vitebegjærlig som jeg er fører det til at jeg leser all slag sakprosa som fører meg i alle retninger. I det siste har jeg lest historien bak knipling/broderi knipling - hva kom først, verdien, hva er hva. Eller historien bak strikking/hekling/nålbinding/brikkevev. Viste dere at de sannsynlig syddestrikket i begynnelsen? Det var ikke noen pinner/rundpinner (nyere oppfinnelse) - men de hadde nål. Best viten har man fra Sør-Amerika hvor indianere er funnet inntullet i tøy.
Eller jeg ønsker å følge en historie og koble av fra hverdagen og bare leve meg inn i historien. Man må da være opplagt for romaner. Andre ganger leser jeg mye dikt og blir forundret over ordet hvordan man kan kle det i form av korte linjer og vers. Selv om bare kjerneordet står der går tanken dithen at den fyller igjen tomrommet som finnes mellom linjene med mine tanker den dagen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

50 år

Jeg hadde som så mange trodd
at de stengte himlen om høsten.
At nå var det bare å vente
på smellet i porten

Da dukket du opp av bakken
og åpnet
den lille sideportalen.

Forfatter: Annie Riis
Utgitt: Fra samlingen «Himlen er de andre» - en kjærlighetssatire, Gyldendal 1982

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg elsket denne boken. Jeg humret, lo, gliste, gråt, og ristet oppgitt på hodet igjennom hele fortellingen. Jeg elsker eldre mennekser pga av dette med at de er noen fantastiske personer som også har vært ung engang har noen utrolige historier på lur. Jeg anbefaler den til alle og en :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg og ^^
Elsker bøkene. Jeg blir fullstendig borte :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine katter var den første jeg leste, og senere lest jeg de 2 første av Canopus serien på norsk, har siden den tid kjøpt alle 5 på engelsk for å lese i fremtiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp begynt på Drakenberg og mumien i Århus Domkirke som jeg opprinnelige hadde valgt som en bok å lese mens jeg ventet på bussen (kort og lett(i vekt)), leser også fortsatt tegneserier, i tillegg til de som er lagt inn her har jeg også lest noen eldre julehefter (Pusur, Hårek, Blondie). Denne helgen blir det Dennis the Menace - His First 40 Years.

Har nå kun 11 biblioteksbøker (3 er tegneserier), hadde bestemt meg for å ha max 15 hjemme på en gang for å komme meg gjennom mine egne bøker også. Har også 8 på reservering, men av de er 7 tegneserier. Har tenkt i hvert fall å begynne på Norske ulykker og katastrofar i helgen og kanskje TV sett fra den andre siden av Harald Tusberg. Har tidligere lest bøker av Harald Heide Steen Jr angående TV's barndom i Norge og ble minnet på når jeg leste Store bergensere - fra Olav Kyrre til Davy Wathne at Tusberg også var med på den tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er noen fortellinger jeg liker bedre en andre. I motsetning til Steinbeck er jeg er ikke spesielt glad i hunder. At en vesentlig del av boka nettopp handler om hans reisekamerat er ikke så underlig, men det bryr jeg meg ikke så mye om.

De deler som virkelig snakket til meg var der han kommer "hjem" til California og oppdager at det er vanskelig å gjøre nettopp det.
Hjem er aldri det samme som da du forlot det. Det oppdager man alltid litt for sent.

Den andre delen som er interessant er når han reiser gjennom sør-statene i opprør. Det kommer til å skje store endringer og Steinbeck ser på det fra sitt ståsted.
Det er både skremmende og spennende.

Som helhet er dette en road-book og derfor heller enn samling korte historier enn en roman.
Men det er da en Steinbeck.
Aldri dårlig...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg mottok denne boken i dag. Egentlig er datoen for utgivelsen 2014, men jeg kjøpte den av Book Depository - de selger alle bøkene med fri frakt. I de fora jeg har vært innom er Elena Dickson en veldig respektert forfatter innen needlelace.

Dette er blomster laget med nål & tråd (knipling/blonder med synål). Dette er en kjent kunnskap nedover Europa og Øst-Europa + USA. Innen mye av broderi finner man denne teknikken f.eks. stumpwork. Det er nå viktig også å bruke hendene det skjer da at vi får en feel good (enzymer utløses) opplevelse både psykisk og fysisk. Å bruke lydbøker mens man holder på sørger for at oppmerksomheten vedlikeholdes (hehe détter ikke ut i egne tanker).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det meste med engelske titler finns her på Fantastic Fiction, også norske forfattere, har sett bl a Margit Sandemo der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis noen av dere har bøkene i serien Verdens beste ungdomsbøker med 250 illustrasjoner, ligger bilder av dem her : http://www.minetegneserier.no/pls/htmldb/f?p=100:11:11888341407639:::RP,11:P11_SERIE_GRUPPER_ID:1203&cs=18B96A3CEA223946722E4DA9B5702B273

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøper de fleste brukt og på tilbud og det svinger en del, prøver å kutte ned for tiden, både pga av dårlig råd og at jeg allerede har nok til flere år fremover. Hver gang trygden kommer betaler jeg for ca 15-20 bøker kjøpt på eBay fra en fast selger pluss/eller 2-4 extra som jeg har liggende på Watchlist på eBay (ha minst 60 forskellige bøker der nå). Kommer ann på hvilke andre utgifter jeg har den måneden. Og selv om jeg har så mange forskjellige bøker på watchlist er det ikke sikkert at jeg kjøper alle, Noen har jeg lånt på biblioteket også.

De eneste bøkene jeg har kjøpt til fast bokklubb pris det siste halvåret er de 2 siste bøkene i serien Sagakongene, Olav den hellige og Håkon Jarl siden jeg skal beholde disse bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utløsning

Jæ drømte om himmelhvælvinga
og det svarte rommets åpenbarelse:
at det tøyt planeter ut
a ei diger lomme

I den gylne tåka som oppsto
a genesens tunge avgasser
skilte lyset stoffene:
ekte fra falsk, eter fra jord,
og blodet rant i meg

I et siste umiskjennelig bilde
før jæ våkna opp a synet
stønna noen Gud

Forfatter: Dan Andersen
Utgitt: Fra samlingen «Krise i Jammerdarn», Aschehoug 2012

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Exodus er den femte boken i Starfire-serien. De fire første skrev Steve White sammen med David Weber (en av mine favoritt-forfattere når det gjelder militær science fiction). Nå skriver White sammen med en, for meg, ukjent forfatter ved navn Shirley Meyer. Og det aner meg at det var Weber som gjorde de første bøkene så bra.
Kanskje hadde jeg likt denne bedre hvis jeg ikke hadde lest de første bøkene. Jeg hadde en forventing om en god del action, og fikk bare litt. Plottet burde ha vært greit nok, men jeg klarte ikke helt å engasjere meg i historien:
En romvesenrase ankommer i digre generasjonsskip. De måtte forlate planeten sin da den ble ødelagt. Etter flere generasjoner ankommer de et solsystem befolket av mennesker. Siden de ikke klarer å kommunisere, antar romvesnene at menneskene er dumme dyr (denne delen var ikke helt overbevisende da de tydelig ser at menneskene har både bygninger og romskip). De erobrer og slår seg ned. Dermed blir det krig med resten av menneskene og deres allierte.
Boken klarte ikke å fenge meg. Selv med sin eksotiske "selnarm" så syntes jeg ikke at de fiendtlige romvesnene var spennende å lese om. Kanskje hadde boken blitt bedre om den ikke hadde fortalt så mye fra romvesnenes synspunkt. De blir heller ikke ferdig med krigen og boken slutter da det ante meg at historien kunne ta seg opp litt. Jeg kommer nok til å lese den siste boken i serien også, men etter dette så blir det ikke det første jeg gjør.
Alt i alt er dette en litt tam og skuffende science fiction historie, dog med en snasen alien-babe på omslaget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den siste måneden har det gått mye i tegneserier hos meg, har gitt både Pondus Eliteserien og Billy pocketene terningkast 6, men ha jo lest noe annet også til terningkast 5 som Forsvarsverk langs Glomma - en lokalhistorisk veiviser gjennom Østfold, I Vikingenes fotspor, 549 tv-heltar frå Lille Rosin til Harry Klein og Peer Gynt - historie, sagn og forbandet digt.

Det blir mere tegneserier denne måneden og ut året, har fortsatt et par Pondus Eliteserien igjen, katten Felina, 2 årganger Billy, har bestilt flere Pusur/Garfield album og Mummi bind 1 og 2 og har en bunke julehefter fra tidligere år. Har bestemt meg for å samle på Knoll & Tott (f.o.m 1970) og Kapteinens jul siden jeg gjerne leser de flere ganger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alexandra Maria Gressum-KemppiTove Obrestad WøienAkima MontgomeryBeate KristinIngunnJingar hJane Foss HaugenKjell F TislevollReidun Anette Augustinanniken sandvikKirsten LundAnniken RøilEllen E. MartolHilde VrangsagenMaikenGunillaGrete AastorpBjørn SturødJulie StensethMads Leonard HolvikMorten MüllerStine AskeElin FjellheimAnne Berit GrønbechAnne Helene MoeHarald KLilleviKarin  JensenMarit AamdalIngeborgBeathe SolbergMonica CarlsenMonaBLIngrid HilmerKarin BergRosa99NorahBerit RSiv RønstadTurid Kjendlie