Da er det helg igjen og idag skal vi få tilgang til leiligheten. Vi har vært ganske effektive til oss å være og er godt igang med pakking allerede. Det er mye igjen, men jeg regner med at det blir kjørt noen flyttelass allerede i helgen. Noen ting må på plass før vi flytter inn, i tillegg til møblene selvfølgelig. Nå som vintersporten begynner må tv-signalene på plass og tv'en kobles opp før vi flytter inn. I tillegg til NHL-kamper begynner nå skiskyter-sesongen, langrenn-sesongen er nok ikke langt unna den heller. Merkelig nok har jeg blitt en sportsidiot, det hadde jeg ikke trodd for bare noen år siden.

Det blir mer flyttesnakk enn boksnakk fra meg for tiden, rett og slett fordi jeg sliter med både konsentrasjonen og motivasjonen til å lese akkurat nå. En bok har jeg allikevel på lur, jeg har såvidt begynt på Krig og kjærlighet av Erik Elden. Det er litt tidlig å ha noen mening om boken, men jeg synes det er veldig interessant å lese om erfaringer fra krigen. Jeg håper denne gir et godt innblikk inn i denne gruppens erfaringer i Afghanistan.
Stueboken har jeg gitt opp, når jeg er i stua blir jeg sort sett sittende og glane på alt rotet.

God helg bokelskere!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 50 svar.

Jeg leser fortsatt I All Evighet av Ken Follett så foreløpig ikke noe nytt her, men jeg merker at leselysten har økt igjen, så lest en del i det siste.Tror leselysten har kommet mer tilbake nå pga. det er høst og mørkt ute. Føler jeg har mer tålmodighet til å konsentrere meg om bøkene da. Når det er lyst og varmt ute, har man kanskje mer lyst til å finne på andre ting enn å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hoho... jeg leste Marco-effekten denne helga og jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ble ferdig med Spør om språk fra A til Å av Tonne og Uri. Mye artig om bokstavenees opprinnelse og en del andre pussige ting. Bør leses...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blitt mye lesing, men ikke avsluttet noen ting. Lest i Vikinger i krig, Norrøn religion, Savner Josef av Elizabeth George, men den går tregere enn vanlig og trøsta for det har vært å høre på Ann Rosmans "Själakistan" som lydbok. Kollegaen jeg deler bil med har hatt med seg denne, ettersom han har fri i dag har jeg lånt den med hjem. Drivende bra, mer eerie enn Johan Theorin og veldig koselig å høre den på svensk. Mirja Turestedt leser godt og noe raskere enn jeg har hørt de norske oppleserne gjøre. Hun har gjort en kjempefin jobb med å besjele de forskjellige karakterene...

Dere har kanskje fått til mye av flyttingen nå, Vibeke? Men det er vel slitsomt å få til alt på en helg :-) Lykke til videre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ble ferdig med Presidentfamilien av Baldacci i dag, og startet på Cussler "Isfront" nå i kveld. Her er det storm og vi har hatt strømutfall et par timer, men vi har masse stearinlys og batteriradio så de gikk helt fint. Nå er strømmen tilbake og boka er kommet fram igjen.
Der blir så godt å komme på plass i ny bolig, Vibeke. Å du har fått oversikt og orden, det er jo deilie - så lenge det varer :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke helt med oversikt og orden, men vi prøver :-) Akkurat nå føles det som vi bor i en ungkarsbule. Nesten ikke møbler, Tv på stuebordet og tallerken på gulvet. Sånn går det når møblene flyttes før vi er klare :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lånt tre bøker av Selma Lagerløf.
Det var Tore Renberg som snakket varmt om de bøkene.
Derfor begynner jeg med Keiseren av Portugalia.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har utstyrt meg med pledd, stearinlys og varm kakao og Et øye rødt av Jonas H Khemiri - -Sidan veret utanfor er så utrivelig, må vi ha det trivelig inne! ( uhyggelig er det her i nordvest)
Og om eg skulle bli ferdig med denne i dag, så ligg Og været skiftet og det ble sommer og så videre klar, den har eg gledd meg til lenge......
Ha ei god helg! - (og all lukke til med flyttinga!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen begynner jeg på Øst for Eden i forbindelse med felleslesingen av Steinbeck. Har lest den før, så denne gangen har jeg tenkt å høre den som lydbok.

På lydbok har jeg også Babbitt av Sinclair Lewis, som jeg ble nysgjerrig på etter at Ava og Gretemor siterte fra boken her inne.

Og som den ihuga Alberto Moravia-tilhengeren jeg er, har jeg endelig fått begynt på debutromanen hans, De likeglade, som merkelig nok først utkom på norsk i fjor. Har ikke kommet så langt, men den begynner lovende!
God lesehelg til alle, og god flytte- og sportshelg til deg, Vibeke!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ble også fristet av sitatene til Ava og Gretemor og har startet på Babbit denne helga :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så spennende!
Ja, det er lett å la seg inspirere og rive med på Bokelskere :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er helt sikkert :-) Noen ganger treffer det og andre ganger ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke kommet særlig langt ennå. Hvordan er det med deg? Har du fått lest så pass i Babbitt at du har gjort deg opp en mening?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg har ikke det, ikke ennå. Begynte på så mange bøker på en gang, og så har den sakket akterut. Tok den frem i ettermiddag, og jeg liker språket hans, det er jeg i hvert fall sikker på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner meg igjen der, gitt.
Håper å få lest en del i morgen, så da tar jeg den fram igjen :-)

Og enig med deg når det gjelder språket hans!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er helt i starten på boka, og har foreløpig fått med meg at Babbitt er svært merkebevisst og opptatt av statussymboler. Han er ganske kry av sin B.V.D. undertrøye, og det later til at det var datidens Bjørn Borg?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Utrolig morsomt! Takk for at du delte denne, Bjørg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne uka har jeg vært på kurs i Storbyen - Oslo :D - og jeg må si jeg er litt misunnelig på de som har den tilgangen på billige bøker! Og mengden...havna tilfeldig ? utenfor Eldorado, og er egentlig glad jeg bor litt "avsides"....for lommebokas skyld! Men artig å kikke :)
Jeg leser fortsatt "Harold Frys utrolige pilgrimsferd", men det nærmer seg slutten. Må si jeg koser meg på pilgrimsferden...
I tillegg leser jeg krim; " Malstrømmen" av Frode Granhus. Men er bare kommet til s.17, så det er vanskelig å mene noe enda.
Siden jeg har vært på kurs, bør jeg vel lese litt "fagstoff" også, så jeg har lagt frem boka til Kari Pape; "Jakten på den gode barndom". Har bladd mye i den, men nå skal jeg lese :)

God helg! - kanskje i nyhuset ?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Får nok ikke flyttet inn denne helgen, vi flytter i etapper så det tar litt tid. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Innimellom praktiske gjøremål, barnas aktiviteter og egen jobbing blir det et prosjekt å lese ut noe av det jeg har begynt på. "Stille" står høyt på den lista. Hemingway kommer til å være med i årene fremover så han hviler på kjøkkenbenken nå. Og så er den det haugen med aviser fra uken jeg ikke har rukket gjennm da.... Nok å gjøre, ingen grunn til å kjede seg :)

God helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser The Land of Stories: The Enchantress Returns. Løp og kjøp, men ikke før dere har lest den første boka! (The Land of Stories: The Wishing Spell.) :) God helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste ferdig min elskede Land of Stories i går, og begynner på Stephen Kings On Writing i dag. Håper jeg klarer å lese hele, jeg som blir så fort lei av alt som ikke er fantasi og eventyr, og at jeg kan lære noe av denne nye boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helg igjen gitt.
Misunner alle som får helgefølelse. Selv har jeg vært hjemme i snart fem måneder nå og er dritlei. Jeg er så lei av å være lei og samtidig må jeg gå til arbeidspsykolog noen få ganger i tiden fremover. Grøss og gru. Jeg gjør det mot min vilje for føler at de ikke gir meg noen valg. Så jeg får bare prøve å holde ut. Å snakke om ting og drøfte med noen jeg ikke kjenner personlig er definitivt ikke noe for meg. Det blir for dumt. Men, men, jeg får bare holde ut på en eller annen måte.

Denne uka har jeg fått lest litt selv om jeg sliter litt med konsentrasjon jeg også.

Jeg har lest ut Drømmegjengeren av Samantha Shannon som er det nye stjerneskuddet innen dystopisk/science-fiction - sjangeren for ungdom. Boka hadde lovende konsept, men syns det ble for masete gjennomført. For mye informasjon og detaljer at det kveler handlingen. Så jeg ble rett og slett skuffet.

Og jeg er endelig ferdig med Last days av Adam Nevill som jeg har holdt på med i noen uker nå. Den gikk trått for boka ble ikke helt som ventet og det ble litt for standard horror for meg. Ikke de store overraskelsene, dessverre. Litt synd med tanke på at jeg likte boka The Ritual av samme forfatter bedre som jeg leste i fjor.

Og i helga blir det norsk lesestoff på meg av norske forfattere. Jeg skal fortsette med Knausgård som jeg er i humør i for tiden. Vi er like sære og humørsyke begge to har jeg funnet ut, så det skal bli godt å lese videre i Min kamp 3. Elsker Knausgårds ærlige og direkte skrivemåte.

Og jeg skal lese videre i Hulemannen av Jørn Lier Horst. Den har en lovende start og jeg er spent på fortsettelsen. Så det blir nok mye lesing på meg denne helga også jeg som er vant til å trø hjemme selv om jeg har fått nok av det for lenge siden...

Lykke til med flyttingen og gled deg når alt er på plass:)

God helg!:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Man mister litt helgeføleslse når man går hjemme. Jeg er så heldig at jeg har en samboer som styrer helgefølelsen min, men du kan tenke deg det blir kaos når han plutselig har hjemmekontor eller jobber i helga :-)

Skjønner at du synes det er ubehagelig med psykolog, men det er ikke sikkert det er så dumt. Det er mye å takle på en gang og kanskje kan det hjelpe å ha noen å snakke med. Gi det en sjanse og føler du at det ikke hjelper så må du ikke være redd for å si ifra.
Du har nevnt at det er mistanke om ME og da er det noe som kalles "ME-tåka" eller "hjernetåke", det går på konsentrasjon og andre kognitive funksjoner. Nevner det bare i forbindelse med konsentrasjonsvanskene.

Takk for lykkeønskningene. Vi er ferdig med flytting for helga heldigvis. Jeg har bare sett på de andre rydde og flytte, enda er jeg helt utslitt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, helgafølelsen er totalt fraværende for min del. Men sånn er det når man ikke har struktur på dagene lenger ...

Jeg er ansatt hos en attføringsbedrift, og det er en plass som skal hjelpe meg i arbeidslivet. Vi får lov til å jobbe der mens vi søker arbeid, hvis du skjønner hva jeg mener og de har anbefalt å gå til arbeidspsykolog. Og de vet godt at jeg ikke vil, men jeg må. Har vært hos arbeidspsykolog to ganger og skal dit to-tre ganger til. De vet at jeg gjør det mot min vilje og samtidig skjønner jeg at jeg ikke kan si i mot arbeidslederen og veilederen min som har tilbudt meg dette. De vet at psykolog ikke er noe for meg, men føler heller ikke at de gir meg noen valg. Litt ironisk at de sier at det er frivillig, men at det er veldig viktig at jeg møter opp på de timene, så det føles ikke helt frivillig. Jeg vet de vil mitt beste, men samtidig er jeg lei av at de bestandig får viljen sin haha:) Jeg liker å være min egen "herre". Så jeg får bare prøve å overleve disse arbeidspsykolo timene. Det er for at jeg skal fungere best mulig i arbeidslivet og skal hjelpe bedriften med å hjelpe meg med å finne ut av arbeidslivet mitt i fremtiden, hva jeg vil gjøre osv og jeg er veldig usikker og kan ikke se fremtiden for meg. Så jeg vet innerst inne at jeg trenger all den hjelpen jeg kan få. Husker at arbeidspsykologen spurte meg hvordan jeg syntes det var å gå til han, han vet jeg ikke vil og klarte ikke å dy meg med å svare: Jeg overlevde:) Attføringsbedrifften jeg jobber hos og arbeiddspsykologen skal hjelpe meg med å få bedre selvtillit, få fjernet sarkasmen (har en sarkasme som kan være for drøy), ikke ha så tydelig kroppsspråk og så var det en ting til jeg måtte forandre på som jeg ikke husker hva det var. Så lykke til sier jeg bare:) Jeg vet jeg kan være litt vrien av og til, men mener ikke noe vondt med det. Det er bare sånn jeg er:)

Hverken jeg eller legen tror det er ME jeg har. Var hos nevrolog som mener at svimmelheten/nummenheten i armene/og av og til dårlig konsentrasjon skyldes nerver som er i klem i nakken. Har ganske anspent nakke, skuldre og rygg og har tatt både Mr av nakken og røntgen av overkroppen. Skal tilbake til nevrolog igjen neste uke så håer at jeg får litt mer konkrete svar. Er litt enig med ham at alt skyldes nakken. Nerver som er i klem. Det høres logisk ut med tanke på forskjellige måter jeg reagerer på svimmelheten på. Hvordan det utarter seg. Så tror ikke at det er ME. Har også tatt blodprøve angående B12 mangel som jeg venter svar på. Så håper på å bli litt klokere neste uke, men man vet jo aldri. Jeg får bare være tålmodig. Den lille tålmodigheten jeg har igjen:)

Var ikke meningen å syte så mye på en gang, men er bare lei av å være meg og være i den situasjonen jeg er i. Unner den ikke noen.

Lykke til videre med flyttingen og undersøkelsen av ME. Håper du også blir bedre etter hvert og finner ut hva som må gjøres.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rufsetufsa, jeg ser ingen syting her... Du forteller åpenhjertig hva som foregår nå, og jeg setter faktisk pris på at du gjør det. Vibeke også. Andres åpenhet gjør godt for meg også, for selv sliter jeg med døgnvillske og blir helt forvirra av det i våken tilstand også, kjenner jeg ikke er i stand til å yte, ta avgjørelser, få ting unnagjordt, sjøl om jeg burde være fysisk i stand til det - sov 15 t siste døgn :-P For all del ikke slutt med sarkasmen, humor er en sunn måte å avreagere på...

Jeg har også blitt satt bort til en psykolog en gang fordi noen mente det ikke var noe bra at jeg "gikk og deppet". Den gangen visste jeg ikke at det bare var et introvert AS-behov å være i fred og ikke sosialisere en tid, så jeg opplevde psykologen som en plage og klarte å si det på andre besøket at han var på jordet og jeg hadde ikke behov for timene... Siden har jeg sett psykolog én gang og det var eksperten som stilte aspergerdiagnosen, jeg opplevde det hele som ganske nedverdigende, så jeg måtte bite i meg endel for å få papiret jeg trengte. Tre ganger til, sier du? Du klarer det, snakk om frustrasjonene dine, så har huan noe å tygge på. Så kan du heller vurdere etterpå om det var bortkastet.

Jeg ønsker dere virkelig lykke til begge, uvisse sliter og eneste måten å ta innersvingen på det på er å holde ut, dessverre. Vibeke, jeg ser jeg ikke leste godt nok nedover da jeg skrev om helgens lesing litt tidligere ;-) plutselig har tida gått og flyttinga et stress i fortida...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for støtte og at du ikke opplever meg som en plage eller at jeg syter:) Jeg vet godt ha du mener med å være døgnvill. Jeg vet heller ikke forskjell på natt eller dag lenger. Det spiller heller ingen rolle. Grunnen til at jeg går til arbeidspsykolog er at han skal vurdere om jeg trenger psykisk utredning for å finne ut om jeg har en psykisk diagnose eller ikke. Selv mener jeg at det er strengt tatt unødvendig, men samtidig skjønner jeg at det bare må gjøres hvis jeg skal få tillit til folka som skal bringe meg videre i arbeidslivet ellers kan jeg jo riskere å miste all støtte der også sikkert. Så jeg må bare gjennomføre en del ting som jeg absolutt ikke vil. Av og til må man gjøre ting her i livet som man ikke vil. Det er en del av livet.

Sarkasmen min tror jeg ingen kommer til å få vekk selv om den kan bli litt drøy, men den har alltid vært en del av meg og jeg gjør det ikke for å såre noen. Har alltid hatt en form for mørk humor. Jeg har en tendens til å se humor i mørke situasjoner. Det er vel min overlevelsesteknikk.

Vil bare ut i arbeidslivet igjen og da gjør jeg det jeg trengs av det som forventes av meg. Og håper at spesialister kan finne ut en måte på hvordan jeg kan holde svimmelheten og kvalmen i sjakk slik at jeg kan leve et så normalt liv som mulig for dette hjemmelivet er definitivt ikke noe for meg.

Jeg velger å være åpen med mine negative situasjoner for det er for mye lykke og fasade rundt omkring på facebook og overalt. Det blir så falskt. Det er som om det ikke skal være lov å være litt deppa også er det kjekt å bli kjent med folk på en annen måte også. Også her inne. Hva som foregår i deres liv ikke bare gjennom lesingen. Det syns jeg er interessant:)

Og tusen takk igjen for støtte. Det setter jeg pris på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er alltid en utfordring om hvor åpen man skal være, spesielt siden jeg skriver under eget navn. Man vil ikke dytte det på noen, samtidig er det en så stor del av meg at det blir unaturlig å ikke nevne det når det er relevant. Vi har alle utfordringer av en eller annen art og jeg setter pris på at andre tør å være åpne. Vi kan alle lære noe av hverandre.

Og vi er ikke ferdige med flytting, vi har kommet langt men det tar tid. Siden vi bor midt i Oslo har vi ikke bil, noe som kompliserer ting, i tillegg er jeg veldig lite behjelpelig med både pakking og bæring. Heldigvis har jeg fantastiske foreldre som hjelper til med både pakking, bæring og kjøring. Vi håper å være på plass iløpet av denne uken/helgen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres ut som "frivillig tvang" ja :-) Det kan jo hende du får noe ut av det allikevel, jeg synes hvertfall det høres fornuftig ut. Det er lov å ta imot hjelp :-)

At det mest sannsynlig ikke er ME er faktisk gode nyheter, da håper jeg de finner ut av det og får deg frisk. B12 er velkjent, jeg har gått på høydose B12 over lengre tid og man merker det om det er noe man mangler.

Takk og lykke til til deg og :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ja det føltes ikke særlig frivillig og tenkte å kommentere det, men jeg har funnet ut at min arbeidsleder er ingen fan av motargumentasjoner;) Så jeg valgte å holde kjeft hihi..

Jepp, får vite om B12 mangel etter hvert oppi alt dette styret. Tok blodprøve på det for en tid tilbak og håper om det gir utslag. For sammen med svimmelhet og kvalme er energinivået på null.

Vi får begge klare å holde ut i situasjonen vi er i.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du ikke er mentalt villig til å bruke denne arbeidspsykologen er det dømt til å mislykkes.
Men... Og du vil sikkert føle at jeg er slem eller noe, en oppfatning som deles av flere her inne:)
At du ikke trenger en psykolog tviler jeg på. Jeg mener at vi alle hadde hatt godt av å få luftet våre tanker og bekymringer hos en profesjonell. En psykolog for meg er som en god kompis som faktisk vet hva han snakker om og kjenner til hjernens kompleksitet bedre enn meg i hvert fall.
Husk at alle de du føler maser og kjaser med deg, faktisk vil ditt beste. Du skriver jo selv at du liker å være din egen herre. Det er viktig at du forstår din situasjon her og nå, du er ikke din egen herre. Ikke økonomisk, yrkesmessig eller mental. Du er jo ikke en gang herre over din egen helse.

Hvis du ikke tar imot hjelpen du nå tilbys er det godt mulig at livet ditt vil i beste fall fortsette i status quo, mere sannsynlig vil det forverres, Den psykiske slitasjen vil knekke deg lenge før din sykdom/skade.

Min slemme konklusjon: Jobb kontinuerlig med din mentale innstilling, Befri deg fra offerrollen og bli hersker over din egen eksistens Be alle du kjenner hjelpe deg så godt de kan, ikke vær redd for å virke masete eller sytete folk takler det. Såfremt du viser vilje til en durabelig egeninnsats. Veien fram vil være fylt av blod, svette og tårer, men uansett utfall kan du med hevet hode erklære at du gjorde ditt beste. Noe mere kan verken omverden eller du selv forlange.

Lykke videre med livet ditt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for det, men vil bare rette på begynnelsen av innlegget ditt.
Jeg er ikke akkurat dømt til å mislykkes selv om jeg ikke vil gå til arbeidspsykolog. Selv om det har vært mot min vilje, så har jeg møtt opp og diskutert med arbeidspsykologen om ting han spør meg om. Så selv om jeg ikke har lyst til å være der, så er det et bevis på at jeg prøver å gjøre det beste ut av situasjonen likevel. Og det er vel positivt? Jeg vet folka vil bare mitt beste. Jeg skjønner det, men situasjonen virker så alvorlig når det dras inn arbeidspsykolog osv. Det blir litt drastisk, men hittil har jeg vært samarbeidsvillig og jeg skal møte opp de to tre gangene som er igjen av arbeidspsykologen for det er snakk om bare en kort periode for å oppklare ting.

Og takk for det. Vi får håpe at det vil gå bedre etter hvert. Så langt har jeg vært samarbeidsvillig og gjort mitt. Så jeg er i det minste på rett spor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hyggelig å se at du turte eller ville komme tilbake :-)

Konklusjonen din er faktisk ikke helt på jordet, men formidlingen synes jeg kanskje du kan jobbe litt med. Å være syk over lengre tid er vanskelig, å ikke være herre over sin egen helse er utrolig vanskelig å erkjenne. Det er dessverre ikke noe man har kontroll på. Man befinner seg i en sårbar posisjon, økonomisk, yrkesmessig og mentalt. Da er det viktig at de rundt prøver å ha en forståelse for hvordan det er eller være så ydmyke at de kan innrømme at de ikke forstår det.

Utsagnet "Du er jo ikke en gang herre over din egen helse" synes jeg er veldig provoserende og skaper en følelse av at "bare du tar deg sammen så klarer du det". Nå uttaler jeg meg selvfølgelig ikke på vegne av Rufsetufsa, men det er sånn jeg oppfatter det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg la merke til det utsagnet jeg også. Den var litt drøy og oppfattet det på samme måte som deg Vibeke. Det er ikke bare å ta seg sammen. Hadde det bare vært slik hadde jeg vært så heldig å være på jobb for flere måneder siden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Først og fremst. Den følelsen av at bare du tar deg sammen så klarer du det som du skriver er å tillegge meg litt mye. Som jeg også skriver er ikke positivt utfall garantert uansett, Tror jeg skrev det litt utydelig.

Min personlighet gjør at jeg tiltrekker meg mennesker som sliter med et eller annet, uvisst hvorfor. Opp gjennom årene har jeg hatt venner som har hatt store psykiske problemer, 2 døde, og venner og bekjente som har hatt vansker med å takle sin livssituasjon, Samt at jeg er besøksvenn for demente. Min erfaring er at folk flest setter pris på min åpenhjertelighet, jeg viser de respekt ved å ikke stakkarsligjøre de. For meg er det nedlatende overfor de. Det regner jeg med at hun opplever nok av allerede. En persons vansker er ikke hva de er, kun en del av de om du forstår. Jeg velger å ikke synes synd på henne, selv om jeg selvfølgelig sympatiserer med henne. Det hun trenger er personer rundt seg som pusher henne framover og hjelper henne med hva hun behøver av tilrettelegging og støtte.

Det skal dog sies at mine venner med problemer er for det meste menn. Dessverre er det slik at det er mere akseptert å være brutalt ærlig mot de, mens med kvinner skal vi helst si at alt går så bra til slutt. Livet er ikke en eventyrfortelling. Uten mye egeninnsats og et kompetent nettverk går det ikke bra. At du føler at noe av det jeg skrev er provoserende får være så, for meg er det langt viktigere å vise min støtte til henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som sagt er det sånn jeg oppfatter det, jeg tillegger ikke deg noe. Jeg oppfatter deg som en oppegående fyr så jeg regner med at du er klar over at du kan oppleves som krass eller litt brå. Jeg bør også være såpass åpen at jeg forteller at jeg selv er "kronisk" syk, noe som kan bety at jeg tolker det utfra det. Psykisk sykdom har jeg liten erfaring med, men fysisk sykdom og følgene av det kjenner jeg godt til. Jeg har nevnt det i flere innlegg før, men det er ikke sikkert du har lest de, derfor nevner jeg det så du vet hvor jeg kommer fra.

Brutal ærlighet er noe jeg setter veldig pris på, og jeg er enig i at stakkarsliggjøring ikke hjelper noen. Uansett om det er menn eller kvinner, kjønn tror jeg faktisk ikke spiller så stor rolle. Det er også viktig at man så langt man kan, og det er forsvarlig, tar ansvar for eller hvertfall føler at man er med på beslutningene som tas. Det er viktig å være åpen, men det er også viktig å sette grenser. Det er lett å bli overkjørt av myndighetspersoner når man er i en sårbar situasjon.

Støtte av andre er uvurderlig, om det gjelder en du kan syte til, en som kan kjøre deg, en som pusher deg eller en som får deg til å le. Man trenger forskjellige ting til forskjellige tidspunkt og fra forskjellige personer. Noen ganger trenger man en som sier "Jeg vet hvordan du har det" eller "jeg føler med deg". Det er ikke stakkarsliggjøring.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg takker for din åpenhet om egen situasjon, og ja det var nytt for meg. Uten at det påvirker mitt syn på deg og dine meninger. Jeg vet at jeg er både krass og brå, noe som særlig skremmer autister... At jeg er kraftig bygd gjør vel ikke saken noe bedre. Men de som tør å bruke litt tid på å forstå meg vet at jeg er snill som en ulv:)

Jeg ser at vi egentlig er enige om det meste her, vi har bare forskjellige framgangsmåter.
Uansett tenker jeg at min måte å være på fungerer for meg, og at det faktisk setter pris på meg. Min unnskyldning får være at jeg er et resultat av arv og miljø. Likevel vil jeg fortsatt hevde at jeg er et godt medmenneske, dog med mine feil og mangler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du ikke har noe i mot det, vil jeg bare fortelle at krassheten og bråheten ikke har vært skremmende, men tvert i mot oppfattet av meg som nedlatenhet i enkelte tidligere situasjoner. Jeg vil derfor oppfordre deg til å tenke to ganger før du trykker på "lagre", for jeg opplever slikt som stressende og utvikler motvilje siden jeg ikke liker konflikter. Men jeg er heller ikke så feig at jeg lar være å uttale meg.

Det kan jo komme av min arv og miljø, siden jeg har Aspergers syndrom, som skiller seg fra autisme på vesentlig vis. Du kan ikke se det på meg. Jeg har de emosjonelle koblingene autister ofte mangler, men sammenlignet med "normiser" er de overutviklet og overfølsomme. Vanskeligheten ligger i å avveie det emosjonelle rett opp i mot logikk. Jeg kan overanalysere ting ettersom det ikke er noe feil med logiske evner, men viser det ikke fram så mye i hverdagen annet enn i løsningen av praktiske gjøremål. Jeg har høy IQ men snakker ikke om det. Jeg er ikke nerd på ett område slik autister ofte er, jeg er nerd på alle mine interessefelt, "eksperiseområdet" mitt er å vite litt om alt og alt om ingenting, og er først og fremst ydmyk overfor det faktum at allviter blir jeg aldri, men når det kommer til allmennkunnskap er jeg fortsatt ung og har mye å lære. Ting jeg reagerer negativt på er plutselige lyder, sterkt lys, skarpe lukter, stress, urettferdighet og trengsel, i hverdagen er søvnmønster det største problemet, fordi det innebygde uret som fins i folk flest er av...

Forstår du? AS syns ikke utenpå, og å virke noenlunde normal kan læres... Tramp meg ikke på tærne, så kan vi gjerne gå i debatt igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mine innlegg var ment som støtte og råd til en annen person, altså ikke deg. Av tilbakemeldingen fra henne å dømme virker hun å forstå at det var godt ment fra meg. Er egentlig ikke helt sikker på hvorfor du utbroderer ditt liv og symptom, selv om det forsåvidt er interresant. Men igjen, det jeg skrev var beregnet på en bestemt person, ikke et angrep på deg eller noen andre:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var å rekke ut en hånd mot fremtidig fredsommelighet, og du hugger etter den med sverd... Ok, fra nå av skal jeg begynne å ta deg personlig, og du kan ta deg f på at jeg ikke er positiv lenger!

Hvorfor sånn uvilje mot å ta til deg litt kunnskap? Skulle tro du er grisefornærma over at jeg fant anledningen riktig til å glatte over at du tidligere har gjort ditt beste for å stryke meg mot hårene! Og så er vi i gang igjen...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vil først og fremst anbefal deg å ikke være så melodramatisk:) Jeg har selvfølgelig ingenting mot deg som person, jeg har jo aldri truffet deg... Men nok en gang, det jeg skrev opprinnelig var beregnet på en annen person. For meg virker det som at du like å ha meg som hatobjekt, for hvorfor skulle du ellers være så ivrig etter å henvende deg til meg? Som tidligere skrevet har jeg svært lite greie på aspergers og autisme. Om det er vanlig at dere er krigerske eller ikke.
For å være ærlig så er jeg nok helller ikke særlig interresert i temaet merker jeg.

En ting det kan være viktig å forstå er at jeg selvfølgelig ikke bryr meg om folk ikke ønsker å være postitiv overfor meg lengre. Venner velges med omhu, bekjente kan forkastes.

Håper du velger å tone deg ned litt heretter, eller i det minste holder deg til innlegg fra meg som er rettet i din retning. Det er vel ikke for mye å be om?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Melodrama, som du kaller det, er nettopp en hånlig betegnelse på AS-rettferdighetssans. Foreslår at du ganske enkelt holder deg unna meg ettersom du ikke er interessert og heller ikke forsto teksten min. Du forstår ikke at du tramper meg ned i iveren etter å bli hørt. Og hva du enn er i den fysiske virkelighet, så er du det ikke her... Verden kretser ikke rundt deg sjøl om du tror det. Og nå gidder jeg virkelig ikke deg mer, samme hva du prøver å provosere.

Jeg retter en stor unnskyldning til dere andre her inne, men postfunksjonen her henger seg opp på tlf.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper du ser at ditt råd om at jeg bør holde meg unna deg faller på sin egen urimelighet:)
Husk at det var du som henvendte deg til meg, ikke omvendt. Til tross for at jeg påpeker at det jeg skrev slett ikke var beregnet på deg, eller som konfrontasjon, velger du å være like påståelig. For meg virker det som at du ønsker å irritere meg.

Nå er det faktisk 2.gang at du sier du skal boikotte meg, mitt råd er at du for egen mental helse gjør nettopp det. Men selvfølgelig kan du svare meg nå eller ved senere anledninger om du så ønsker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke meningen å bryte inn i samtalen, men jeg vil bare si at jeg føler med deg, krysser fingrene for deg og håper for din del at det blir bedre snart.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tusen takk og det setter jeg pris på å få høre:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp begynt på Drakenberg og mumien i Århus Domkirke som jeg opprinnelige hadde valgt som en bok å lese mens jeg ventet på bussen (kort og lett(i vekt)), leser også fortsatt tegneserier, i tillegg til de som er lagt inn her har jeg også lest noen eldre julehefter (Pusur, Hårek, Blondie). Denne helgen blir det Dennis the Menace - His First 40 Years.

Har nå kun 11 biblioteksbøker (3 er tegneserier), hadde bestemt meg for å ha max 15 hjemme på en gang for å komme meg gjennom mine egne bøker også. Har også 8 på reservering, men av de er 7 tegneserier. Har tenkt i hvert fall å begynne på Norske ulykker og katastrofar i helgen og kanskje TV sett fra den andre siden av Harald Tusberg. Har tidligere lest bøker av Harald Heide Steen Jr angående TV's barndom i Norge og ble minnet på når jeg leste Store bergensere - fra Olav Kyrre til Davy Wathne at Tusberg også var med på den tiden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helgen er her:-) og hovedboken min er Et lite drap i Lisboa av Robert Wilson,Nattbordsboken er Nattmannen av Jørn Horst Lier:-) ellers blir det mye kos og kanskje litt bakst..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er det meldt store mengder vind i helgen, så denne helgen er absolutt en innehelg og for min del håper jeg det blir lesehelg. Begynte så vidt på Cash av Jens Lapidus i går og regner meg å komme et godt stykke videre i løpet av helgen. Jeg har foreløpig kun lest et par kapitler så har ikke fått et ordentlig inntrykk av boka riktig ennå, men jeg håper den er bra.

God helg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helgen blir det science fiction ,Sand av Frank Herbert god helg

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne gang gjeng helgefreden,
Nord og ned med stiv sørvest
Då blir kanskje Øst for Eden
Vegen til ein lesefest

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Marit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad Wøien