Doris Lessing er død, og man stopper litt opp. Aftenposten spør hvilken av hennes bøker som er favoritten, og det har jeg nok litt problemer med å svare på. Men jeg tror jeg må si de første Martha Quest-bøkene, de ble lest høyintensivt på bekostning av pensum for ca. 35 år siden;)

Hvilken er deres favorittbok, - hun skrev jo så mange ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg har bare lest Det synger i gresset. En kjempe bok! kommer til å lese mer av Lessing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun skrev bl.a noen scifi bøker...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine katter var den første jeg leste, og senere lest jeg de 2 første av Canopus serien på norsk, har siden den tid kjøpt alle 5 på engelsk for å lese i fremtiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hennes bøker om Canopus satte standarden for Sci-fi for meg, og ingen andre bøker av den sjangeren har truffet meg helt på samme måten. Det femte barnet er også en stor favoritt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det synger i gresset. Grufull og medrivende.

Lessing var forresten katteelsker, og hennes kattefortellinger, samlet i Particularly Cats og More Cats, utgitt på norsk under tittelen Mine katter, er en annen, mye triveligere favoritt. Skjønt også den inneholder noen hjerteskjærende historier.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utrolig bra debut-roman var Det synger i gresset, den er en favoritt - likeså bøkene om Martha Quest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

IngeborgConnieCecilie EllefsenEllen E. MartolPiippokattaStig THarald KElisabeth SveeVannflaskeRisRosOgKlagingGunillaElin FjellheimKirsten LundStein KippersundGro-Anita RoenKristin71MathiasAnne Berit GrønbechBård StørekntschjrldBjørg Marit TinholtHeleneJan-Olav SelforsChristoffer SmedaasJulie StensethTurid KjendlieTheaSissel ElisabethSigrid NygaardKristin_Anne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandHeidi HoltanMads Leonard HolvikLars Johann MiljesveinBeathe SolbergTanteMamieOddvarGIngeborg G