Mange gode anbefalinger her.
Jeg tenkte umiddelbart på vår egen Kristine Tofte og Song for Eirabu. Som man sier, på høyde med det beste fra utlandet.
Edit: Aaahh! Du hadde fått med deg Eirabu, ja! Flott, flott, flott!!!
Vil kaste meg på et par av Karina sine anbefalinger. Neil Gaiman's Stardust er veldig søt og spennende. Den lener seg på den klassiske eventyrsjangeren, med endel mer 'edge'. Og den er dessuten ganske kort, knapt 200 sider tror jeg.
Han har også skrevet en del "nåtids fantasy", som American Gods, Anansi Boys, Coraline og The Graveyard Book.
Ursula LeGuin er en av mine favorittforfattere uavhengig av sjanger. Earthsea, eller Jordsjø trilogien er helt fantastisk. Men jeg ser ikke på det som "typisk" fantasy. Den er på en måte mer lyrisk, underfundig og eksistensalistisk. Mye indre handling. Hun har skrevet mye annet også, bl.a. tre andre fantasybøker (fra en annen setting enn Jordsjø) som jeg virkelig vil anbefale. 'Powers', 'Gifts' og 'Voices'. De kan fint leses hver for seg. Tviler på om de er oversatt til norsk forøvrig.
Sølvdolkens skygge av Katharine Kerr er første bok i en laaang serie (Legenden om Devvery). Det er en mer "klassisk" fantasyserie med celtisk-aktig mytologi og sterk fokus på skjebne. Anbefales sterkt! Finnes på norsk, god oversettelse!
Til slutt, Elizabeth Moon's bøker om Paksenarrion må nevnes. Om en fattig datter av en gjeter som blir med i et leiesoldatkompani, og gjennom en lang og brokete ferd ender opp med gjøre store ting. De tre bøkene Sheepfarmer's Daughter, Divided Allegiance and Oath of Gold fines samlet som The Deed of Paksenarrion. Jeg lurer på om denne også finnes på norsk, det burde den ihvertfall.
Bokrean er kun bøker på svensk.
Capris var den norske avdelingen av Adlibris, men har nylig byttet navn til Adlibris i Norge også som det allerede var i Finland og Danmark.
Fin liste! Jim Butchers Dresden Files serie er veldig underholdende :)
Forslag til oversatt eller norsk litteratur er topp. Har selv tenkt på Eirabu av Kristine Tofte som jeg selv likte godt, men så var det lengden da, den er ikke akkurat kort.
Nei, det gjør egentlig ikke jeg heller men det er så mange som mener det ikke blir det samme som det å lese en bok. Jeg elsker lydbøker og har abonnement hos Audible. Skjønner ikke helt at noen velger forkortede versjoner, tenk hva de kan gå glipp av ;)
Ja, stemmer nok det:)
Nå er den svenske bokrean her. Har allerede bestilt med 40 bøker (37 til meg og 3 til en venn.
Jeg har også sett at det har begynt å komme filmer, og jeg er litt usikker på om jeg vil se dem. Men jeg greier nok ikke å la være. Jeg synes bøkene er fantastiske og er redd for at filmene kan ødelegge opplevelsen av personene litt for meg. Men som sagt, jeg kommer nok til å se dem.
Takk for forslag, Mari :) Jeg tenker på til voksne lesere. Når det er sagt så skiller jeg egentlig ikke så mye på målgruppen selv, en god historie er en god historie.
Jeg har kjøpt lydboken hos Audible, noen syntes kanskje det er å jukse litt men ;) Kommer til å kjøpe bøkene på norsk for å støtte forlaget, rett og slett fordi det er behov for mer fantasy på norsk(og omslagene er jo ikke så aller verst å se på heller, så det er en bonus).
Dette er slukebøker :) Jeg har nylig kjøpt Journal 64 til lesebrettet mitt. Satser på at det er like god underholdning som de tre foregående bøkene i serien om Avdeling Q.
Jeg har lyst til å sammenfatte en liten liste over bøker som kan anbefales til voksne lesere som vil teste sjangeren. Det finnes så utrolig mange bøker i sjangeren og en god del av disse er mursteiner. Noe som kan virke avskrekkende for en som aldri har lest noe i sjangeren(liten avsporing men jeg kan godt forstå at Vendetta har valgt å dele opp bøkene i Game of Thrones serien til George R.R. Martin).
Jaja, da kan vi vel like gjerne legge ned hele Bokelsekere og bruke tida vår på å google isteden. Det finnes jo så mange andre nettsteder å undersøke.
Jada, problemet er ikke at jeg ikke vet hvor jeg kan lete. Problemet er at det tar tid og ofte er litt styr, og av og til kan det være ekstra vanskelig å finne det.
Poenget er at hvis man hadde hatt originaltittelen her, hadde det spart en for en del trøbbel.
Selvfølgelig gjør man det, men det er så vanskelig å slå opp i bøker man ikke har.
Det er faktisk ikke alltid helt enkelt å finne den på den måten heller. Uansett kan det innebære en del jobb, og det hadde vært mye enklere å ha den tilgjengelig på Bokelskere.
Støtter dette. Originaltittel hadde vært veldig kjekt.
NINE FUCKING FINGER
Sorry, sent svar. I samlingen finner du blant annet tekster av Ari Behn, Tore Renberg, Finn Iunker, Niels Fredrik Dahl, Espen Stueland, Terje Holtet Larsen, Wetle Holtan, Knut Isachsen og Jon Sveinbjørn Jonsson. Diktene til Stueland er gode og Holtet Larsen skriver som alltid gode fortellinger.
Sist i Sarpsborg ga de bort utgåtte bøker, gikk derfra med 2 bærenett fulle.