Rent lovmessig sett så må det vel bli opp til forfatteren. For verk som er falt i det fri, så er det jo ganske fritt fram å gjøre som man vil, og det mener jeg også er riktig. Men om det blir bra, er jo en annen sak - det hender nok, men det er nok oftere at jeg blir skuffet hvis jeg har lest boka først.
Henrik Wergeland, Gunvor Hofmo og Tor Ulven
Ja, musikken er fantastisk! Jeg leste boka før jeg så musikalen både i London og her heime i Norge, og det som var litt frustrerende for meg var at de har gjort ganske mye endringer i handlinga. Og spesielt etter å ha sett musikalen for andre gang, begynte jeg å ha vanskelig for å huske akkurat hvordan det var i boka selv om jeg husket at det ikke var som i musikalen. Da fikk jeg lyst til å lese boka på nytt for å minne meg selv på hvordan det var, men det har ikke blitt noe av ennå - litt stort prosjekt og så mye annet jeg også vil lese.
Jeg mistenker at kopistene mer er ute etter å teste grensene for hva et trossamfunn er, og å gjøre et poeng av at det kanskje ikke er så lett å sette grenser for hva som kan være et trossamfunn. Her i Norge har vi f.eks. trossamfunn som Buddhistforbundet, Human-Etisk Forbund og Sosialhumanistene. Jeg har ikke satt meg inn i kravene for å bli godkjent som trossamfunn, men det virker som de må være ganske vide. Og jeg kan se for meg ganske god argumentasjon for at noen setter informasjonsspredning som noe sentralt i deres livssyn. Poenget er vel at livssyn kan være så mangt, noen ganger er det mer en livsfilosofi enn en religion, og da er det ikke så vanskelig å forestille seg at noen kan mene at informasjon og deling av denne er det som står sentralt i deres livsfilosofi.
Det er bedre med et monster i hagen, enn et monster i magen.
Er selv hekta på Harry Potter fanfiction, det er derfor jeg kun har lest den første boka selv om jeg har alle. Leste en god del Xena/Hercules mens tv-serien gikk på TV3, så sklei det over i Buffy mens den serien gikk på TV, så Xena/Hercules igjen før jeg kom over i Harry Potter via en cross-over med X/H. Det fins de fleste varianter på Fanfiction.net, og dette er også stedet for de som vil prøve seg som forfattere. Jeg leser kun på engelsk, men de fleste språk er representert. Flere der har også gitt ut papirbøker og e-bøker, og de fleste er ganske gode forfattere.
Sirkelen er en ungdomsbok i fantasy sjangeren som har fått stor internasjonal oppmerksomhet(filmrettighetene er allerede solgt i Sverige og Hollywood snuser også på) og det er med glede jeg kan melde om at ikke er uten grunn. De to svenske forfatterne Mats Strandberg og Sara B. Elfgren har sammen skrevet en skikkelig pageturner. Det er lenge siden jeg har lest en bok som har holdt meg oppe til både 1 og 2 om natten fordi den har vært umulig å legge fra seg.
*Hva handler boken om? Det er natt i lille Engelsfors i Sverige og under en blodrød måne i den nedlagt folkeparken føres seks svært forskjellige jenter sammen. De er alle Utvalgte i kampen mellom det gode og det onde, men de vet ikke hvorfor. Ikke har de noe til felles heller, et dårlig utgangspunkt når de må stå samlet for å kunne redde hverandre, for å ikke snakke om hele verden fra ondskapen.
*Mine tanker om boken? Sirkelen har fått så mye skryt at det nesten var skummelt å begynne på den, i 2011 har de aller fleste bøkene som har vært hypet opp til de grader endt opp som en skuffelse for meg. Heldigvis kan jeg melde om at Sirkelen nesten var en altoppslukende leseropplevelse for meg, det har vært svært vanskelig å rive seg løs for å gjøre andre ting. Jeg var hektet fra den noe skumle og veldig dramatiske begynnelsen på boken, gutten Elias begår selvmord(eller gjør han egentlig det?).
Forfatterne har lykkes med å skape en god historie(med enkelte "den så jeg ikke komme"-øyeblikk) og ikke minst et veldig interessant persongalleri hvor hver og en har fått sine unike magiske krefter. Det er duket for drama når en gjeng så forskjellige personer føres sammen mot sin vilje. Historien er til tider rent hjerteskjærende, når man først skriver inn en så alvorlig hendelse som selvmord er det naturlig, selv i en fantasyroman, at sorgen får en plass i handlingen. Det er både godt og vondt å få innsikt i tankene til alle jentene. Jeg har vekslet mellom en rekke følelser, blant annet medfølelse og sinne(vi møter for eksempel både mobber og offer i samme gruppe). Mer enn en gang har jeg tatt meg selv i å tørke et par tårer fra overfylte øyne.
Heldigvis ender historien med en slags løsning, jeg sier heldigvis for Sirkelen er første bok i en trilogi og det gir noe ro i sjelen mens man venter på oppfølgeren Ild som kommer ut på norsk først i 2013.
Jeg bør kanskje legge til at boken kanskje passer best til litt eldre ungdom; her er det sex(ingen veldig grafiske beskrivelser), dop og drikking.
Dette er en bok som ganske sikkert vil få mange fans både blant ungdom, som er målgruppen, og hos de noe eldre leserene. Jeg har mottatt et leseeksemplar av boken mot en ærlig anmeldelse.
Steel a little and they throw you in jail Steel a lot and they make you a king
Bob Dylan
Spørsmålet blir vel da om det er definert noe sted hva religiøs og gudstjeneste betyr. I det du referer til defineres ikke gudstjeneste; det gis bare et eksempel på hva det også kan være.
Og de har jo et poeng i at det finnes andre anerkjente trossamfunn som heller ikke tror på en gud.
Idag, 7. januar 2012, er det nøyaktig 251 år siden en gruppe vitenskapsmenn forlot København i Orlogsskipet "Grønland" i retning Jemen. Det ble en stormfull begynnelse. De måtte gjøre endereis flere ganger før de endelig kom seg av gårde mot det forlokkende Arabia.
Mer om ekspedisjonen og litteratur omkring ekspedisjonen finner du på huvenes
Jeg skriver om bokhandelens fremtid på huvenes
Svakt misunnelig for at du har en såpass mobil som HTC Desire. Selv har jeg en Samsung Wave GT-S8500. Neste steg blir en HTC eller Ipad.
Av hans Min kamp-bøker er fremdeles bok nr. 2 min favoritt. God lesning!
Ja det er en god klassiker. Jeg anbefaler å høre den som lydbok. Det er Sverre Anker Ousdal som leser.
En humoristisk tekst. Konspirasjonsideen er ikke noe nytt. Bokskya har blitt så dårlig enten pga inkompetanse på området eller fordi forlagsbransjen trenger tid til å omstille seg. Det vil bli store omveltninger hvis de rette vil. Ideen med brukte og nye bøker er kjempegod. Som tidligere bokhandlersvenn drev jeg slik i det små. Jeg skaffet bøker som var "utsolgt". Det handler om å våge og tenke gammelnytt.
Denne helgen har jeg innlosjert meg på bokhylla og leser via mobilen: Kilden - eller Brevet om fiskeren Markus av Gabriel Scott.
Ny artikkel på Huvenes.no
Da har jeg lest den ferdig, og det som trekker mest ned, er at det er for mye av en manns våte drømmer i denne boka. I tillegg var ikke morderen akkurat noen overraskelse (i mitt hode laget jeg meg en mye bedre historie, synes jeg ;-)) Så inntrykket jeg sitter igjen med, er sånn omtrent at denne boka kunne blitt så mye bedre med noen små endringer.