Fullmånen kommer
på mjuke katteføtter.
Sitter litt på mønet
og mønstrer meg.
Så rusler den
med lyset rett til værs
inn i et kobbel
glefsende laus-skyer.
Kald kar.
Forfatter: Kolbein Falkeid
Utgitt: Diktet er hentet fra samlingen «Linedanseren», Cappelen, 1996.
Det enkle er ofte det vanskeligste.
Den som litet heve, han myket misser.
Forstår jeg deg riktig når diskusjoner om bøker kommer under Sist sagt.
Jeg bruker forsiden og ønsker ikke å endre på det. Kan man få mulighet til velge hvilken side man ønsker at programmet starter fra når man klikker seg inn på Bokelskere.no?
hehe dessverre så finnes der ingen fasit. :)
Min glede ble til vrede.
Jeg forstod det.
Svakeste punkt tilstede:
Mitt eget hode.
Det kann ikkje alle få største Stykke.
født 2. april 1805,
død 4. august 1875
Wikipedia
I 1835 debuterte også Andersen som eventyrdikter med et lite hefte med fire eventyr, men det var det nesten ingen som la merke til, og han vektla det heller ikke i noen særlig grad selv. Det skulle det ta lang tid og mange eventyr før han så gjorde.
I de følgende år skrev han flere skuespill og romanene O. T. og Kun en Spillemand. Etter en reise (1840–41) til blant annet Italia, Malta, Hellas og Tyrkia, ga han i 1842 ut reiseskildringen En Digters Bazar. I 1857 var H.C. Andersen på besøk hos den engelske forfatteren Charles Dickens i England, og i 1862–63 reiste han i blant annet Spania og Marokko, skildret i I Spanien.
Det var likevel med eventyrene, at H.C. Andersen fikk den største suksessen, som vennen H.C. Ørsted hadde spådd. De er oversatt til mer enn 100 språk. Blant de mest berømte er Fyrtøyet, Prinsessen på erten (1835), Den lille havfrue, Keiserens nye klær (1837), Den stygge andungen (1843), Snedronningen (1844) og Piken med svovelstikkene (1848)
Ja jeg er så glad at jeg endelig har fått tak i bøkene. De er på vei. En ting er å lese eventyrene en annen er å analysere dem. Det er nå engang slik at det er teksten i bøkene som setter igang tankevirksomheten. Man trenger jo ikke være enig i det skrevne ordet, men det er en start.
Det var merkelig. Godt det kommer fram så man kan gjøre noe med det. Stammer det fra forlaget? NORGES OLJEHISTORIE er nå engang ikke Berrføtt i barndommen.
Det er vel ikke slik
at jeg fortier det.
Jeg tror det bare ikke
før jeg sier det.
Den som hatar, dømer ikkje rett.
Forfatteren var gjest hos Skavlan på fredag.
Det eneste jeg kan komme på er å søke i google på Tittel av forfatter. Det vil komme opp mange nettbutikker når man blar seg nedover og videre til neste side. Selv så har jeg et klippe nettbutikker som jeg søker på og får opp prisen. Noen ganger kutter de frakt i utgangspunktet eller man må kjøpe over et beløp for å slippe frakt.
broer mellom oss: Tale- og tiebroer,
hatbroer, vennskapsbroer.
Broer som barberblad satt på kant
og broer av åpne allmenninger og brede penselstrøk.
Et nett av broer blyge
forelskelsesbroer, utslitte
kjedsomhetsbroer,
gledesbroer, sorgbroer, dødsbroer.
Likevel
står vi på hver vår side
når teppet faller.
Stuten kann vel stanga, um ein ikkje erter honom.
For noen år siden var jeg i et 80 års selskap. Der var det en venninne av vertinnen som leste et eventyr av H.C. Andersen og med tanker om/rundt eventyret. I et lite prosjekt så lånte jeg Symbolikken i H.C. Andersens eventyr av Duve, Arne som jeg leste litt i, men den passet ikke inn i det jeg holdt på med. Prøvde senere å låne boken på biblioteket igjen, men da var den ikke til utlån. Når jeg nå har fått tak den på et antikvariat så er jeg utrolig glad. Slike bøker er veldig fint å ha sammen med eventyrene. Da får man flere nivåer å lese eventyrene på. Om litt så er det 170 år siden de ble skrevet og utgitt og de er like anvendelige nå som den gang. Arne Duve har også utgitt Symbolikken i Henrik Ibsens skuespill som jeg også har i min samling.
Den som set seg høyt, kann lett koma lægre.
hehe har ikke lest denne boken, men vet at noen ganger kommer man til stengte dører!
har gjemt seg på baksiden av månen.
Og månen, vet du,
har bunden rotasjon.
Snur ikke ryggen til noen.
Kjekk kar sånn.