"A song of ice and fire" av George R.R. Martin er den bokserien eg likar best nett no (no er det berre litt over ein månad til tv-serien byrjar!!)

Når det kjem til teikneserieroman-seriar har eg mange favorittar: Sandman, Preacher, Fables, Bone, Y - the last man og Elfquest.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg likte denne veldig veldig godt. Har skrevet om den her: http://knirk.wordpress.com/2010/08/23/sirkelens-ende-tom-egeland/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg tenkte først at seriøs litteratur kunne definerast som litteratur som ikkje er populærlitteratur. Seriøs litteratur vil då altså vere bøker som ikkje er meint for alle, men berre for ein liten "elite". Men dette vert vel kanskje litt snevert.

Uansett så er eg einig med deg i at ein ikkje bør vere så oppteken av å lese det andre meinar er "stor" eller "viktig" litteratur. Skjønnlitterær lesing bør først og fremst vere noko ein gjer fordi ein likar det. Ikkje som ein måte for å snobbe opp sjølvbilete.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Tja, kanskje du kan prøve deg på "sagaen om Darren Shan" av Darren Shan. Det er ein vampyrserie på 12 bøker. Bøkene er vel hovudsakeleg skrive for ungdom, men burde passe som god underhaldning for dei fleste som er glade i fantasy.

Alle bøkene finnes også som lydbok (på norsk). Den første boka er også filmatisert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hent bøkene dine her: http://www.goodreads.com/review/goodreads_export.csv, last dem opp her: http://bokelskere.no/bokimport/ (velg "Importer fra fil")

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokhylla på bloggen vil vises som før.

Hvis noen trykker på "Se min hylle" vil vedkommende få se den om han/hun er logget inn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har endret oppførslen til tekstfelt.

De skal nå vokse og krympe ved behov uten at man trenger å "trekke" i dem som tidligere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bokelskere.no er et vennlig og åpent nettsted for folk som liker bøker.

Hensikten med nettstedet er å dele erfaringer med bøker.

I dag har vi endret litt av det som vises for dem som ikke er innloggede som bokelskere.

Nå må man være logget inn for å se egen eller andres boksamling.

Mange har bedt om nettopp denne endringen, fordi søkemotorer indekserer boksamlinger når disse er åpne.

Med dette har vi altså begrenset adgangen til søkemotorer og dem som ikke er medlemmer her.

Sider som nå er reservert for innloggede brukere er:

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Min feil, jeg var unøyaktig i forklaringen av dette :-)

Du har vært inne på en bok noen andre hadde i sin boksamling, og der dukker det også opp slike lenker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, du har rett :-) Det gjelder bøker i egen eller andres boksamling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men André, hos meg ligger "Mer bokdata"-lenken på ALLE bøker, enten de ligger i min boksamling eller ikke

Hm, ja det var ikke helt rett det jeg sa.

Hvis man kikker på en bok som ligger i egen eller andres boksamling skjuler vi endel bokdata.

Takk for at du sa fra om biblioteksduplikeringen.

Denne boka har en "mer bokdata", fordi det er ditt eksemplar: http://bokelskere.no/annelingua/boksamling/811393/

Hvis du går innn hit: http://bokelskere.no/bok/dagbok-for-selma-ottilia-lovisa-lagerloef/42239/, så vil du komme til ditt eksemplar og se "mer bokdata", mens jeg som ikke har denne i min boksamling får se komplette bokdata med en gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er slik at når man legger en bok til i egen boksamling, så skjuler vi endel bokdata.

Dette fordi vi antar at man har større behov for informasjon om en bok før man har lagt den til i egen boksamling, senere er dette bare i veien.

Dermed får man en "mer bokdata"-lenke kun når man klikker på bøker i egen boksamling. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har du jammen rett i.

Dette sluttet å virke tidligere i uka, men nå har jeg funnet og fikset feilen.

Takk for at du sa fra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dag har cdon.com blitt med som samarbeidspartner med bokelskere.no.

De selger nemlig bøker i tillegg til film og musikk, og er nå å finne på "kjøpeknapplista" på bokdetaljsider, f.eks her:

http://bokelskere.no/bok/frihet/253630/

Vi ønsker velkommen!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Når man er i ferd med å fjerne en stjerne på et diskusjonesinnlegg, en liste eller et sitat, blir man nå bedt om å bekrefte dette før den faktisk fjernes.

I tillegg blir lenken som sender inn stjernen deaktivert i tre sekunder før den virker igjen. Dette er for å forhindre at det skjer uønskede ting når man dobbelklikker på "godt sagt".

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Man kan likevel ha noen gleder uten hode.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det svingte bedre på engelsk ja!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette var en merkelig opplevelse. Jeg synes Erik Wahlström skriver godt - spesielt godt – men likevel legger jeg boka vekk etter 130 sider og sier meg fornøyd med det. Hva skjedde?

Erik Wahlström er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris av Finland. Boka handler om Johan Ludvig Runeberg, Finlands nasjonalskald som levde fra 1804 til 1877. Han skrev dikt og salmer.

At Erik Wahlström skriver godt er det ingen tvil om. Han har en kraft i språket som gjør at mye av det han skriver blir stort. Språket til Wahlstöm gjenspeiler på en måte inntrykket jeg får av storheten i Runebergs personlighet og diktning.

Wahlström er også en mester til å variere formen på teksten. Hvem som forteller historien veksler hele tiden og innenfor samme kapittel. Alt fra hovedpersonenes synsvinkel som jeg-fortellere, til en allvitende tredjepersons fortellerstemme, til at plutselig arten ‘hund’ som i ‘canis lupus familiaris’, uttaler seg. Han blander fortellende stil, dialoger, klassisk scenetekst, argumentasjoner og tanker – alt flettes sammen samtidig som tidsperspektiver hele tiden skriftes. Her finnes ingen kronologi.

Jeg følger de fortellende delene best. Da er jeg helt med. Jeg sliter mye i andre deler av boka. Rett og slett fordi jeg ikke forstår. Meningen forsvinner. Jeg forstår ikke alltid hvem jeg leser om, hvilken kontekst og hva det handler om. Jeg leser mange sider med for meg meningsløse ord og setninger. Feilen ligger ikke hos Wahlström. Det er en kombinasjon av uvanlig konstruert tekst, svensk språk og innholdet som nok lettere gir mening til de som har vokst opp i en kulturell kontekst hvor Runeberg er en del av en nasjonalarv du får med deg fra du er liten. Som Wergeland eller Ibsen hos oss.

Her har jeg skrevet mer om boka: http://knirk.wordpress.com/2011/02/21/flugtamjaren-erik-wahlstrom/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg må innrømme at noko av det eg likar best med Staalesens Veum-bøker er desse metaforane du snakkar om. Ja, dei kan både vere svært så svulstige og pompøse, men eg synes dei gjev bøkene kraft, samstundes som det er eit flott særpreg. Og kvifor spare på latteren? Eg trur mange av metaforane i bøkene er meint som humoristiske innspel, sjølv i "upassande" situasjonar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tom Kristensen har eg aldri heilt klart å la meg fengje av. Eg reagerte også på at hendingane på 80-tallet fekk så mykje plass, sidan det nok er Jonas som er hovudpersonen i boka. Likevel synes eg det var spennande å høyre litt om dykking, oljeboring og slikt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Stig TBeathe SolbergDemeterIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaKirsten LundJulie StensethMarenGitte FurusethBerit RSolveigTorill RevheimTine SundalTore HalsaAnniken RøilSt. YngheadAnn ChristinTherese HolmBjørg Marit TinholtSolNicolai Alexander StyveKarina HillestadAnneWangIngvild SRandiAJakob SæthreKarin BergEirin EftevandmarithcEster SIreneleserHedvigGro-Anita RoenHelge-Mikal HartvedtMarianne  SkageVibekeAndré NesseVariosaSiv ÅrdalIngebjørg