God tur :) - tror nok du finner frem ved neste besøk i Paris!
Det enkleste hadde sikkert vært en "etterlysningsseksjon" - for bokelskere med konkrete etterlysninger. :)
Da boken ble utgitt for første gang (før den ble forbudt i Norge) spurte en kunde etter "Uten en tråd" i bokhandelen på Bryne, "Nei, den har vi nok ikke", svarte bokhandleren, "men vi har "Moro med garn".
"Verdens hyggeligste bokhandel" heter "Shakespeare & Company Bookshop" og holder til i Paris. Den er åpen "24" timer i døgnet året rundt og har ca 10 senger for mennesker med skrivekløe og en forfatterdrøm i hodet. Her kan de få sove og skrive i bytte mot litt arbeid i butikken. Mange kjente og ukjente forfattere har opp gjennom årene hatt tilholdssted her i den sultne delen av karrieren sin.
Jeg antar at de fleste i dette forumet har kjennskap til "Shakespeare & Co", men vil
du vite mer om denne enestående bokhandelen finner du filmsnutter på "You Tube" - i tillegg til at du kan spørre Mr.Google om flere opplysninger.
Bare et lite besøk i denne butikken er verdt en Paristur!
For meg er sjelden noe enten/eller. Både Garps bok og Hotell New Hampshire er gode bøker innenfor underholdningssjangeren. Jeg undervurderer ikke Irving, men mener at han er overvurdert. Med årene har han (for meg) blitt en forfatter som stadig gjentar seg selv i jakt på morsomme/originale vinklinger rundt fortellingene sine. Noe av det første jeg leste av ham var "The Pension Grillparzer" i 1976 - boken var både underholdende og lesbar. Det er nå ca 35 år siden - beklageligvis ble det du kaller "særegen stil" - med tiden - forutsigbart og kjedelig for meg.
Jeg har forøvrig også den samme leseopplevelsen med det kvinnelige motstykket til John Irving - nærmere bestemt - Fay Weldon. :)
De mest undervurderte (kanskje glemte) forfattere i Norge er for meg Hans E. Kinck og Cora Sandel. Blant de overvurderte har jeg flere kandidater, men velger denne gangen Anne B. Ragde og Knausgaard.
I Norge + utlandet synes jeg nederlandske Harry Mulisch's forfatterskap er undervurdert, det samme gjelder den ungarske forfatteren Peter Esterhazy.
Angående overvurderte utenlandske forfattere nevner jeg John Irving og Jonathan Franzen. Problemet er at det virker som om de har flere tilhengere i Norge i forhold til folketallet enn i hjemlandet sitt, (forøvrig et velkjent fenomen).
Jeg bruker - usedbooksearch.co.uk - når jeg skal ha tak i en bok som er "out of print". Nettstedet kan brukes til å søke etter bøker på flere språk og gir deg raskt beskjed om hvor i verden du kan finne boken.
Jeg tror du må spørre "Mister Google" om dette! :)
Jeg liker historier - bekreftede som ubekreftede. :-)
Har du lyst til å lese om den Indoeuropeiske språkfamilen - vil jeg anbefale Alf Lombard's bok "All jordens språk". Boken er oversiktlig og gir en grei innføring i de ulike språkgrenene.
En ubekreftet historie vil ha det til at måneden som kom etter juli opprinnelig hadde 30 dager, men siden Keiser Augustus ikke ville være dårligere enn Keiser Julius som juli med sine 31 dager var oppkalt etter - ble det tatt en dag fra februar og vips så hadde begge keisere like lange måneder.
Her var det såpass mye "kjærringprat" at jeg måtte konsultere Falk/Torp's "Etymologisk ordbog".
"Kjærring, d. kjælling, kjærling, sv. käring, oldn. kerling, kvinde, gammel kvinde, gift kvinde, en afledning af karl, s.d. I modsetning til stamordet har kjærring faaet en biklang af ringagt (sml. kvindfolk, fruentimmer o.a.)"
At vi kan bidra med pengestoette til hungerskatastrofen og i tillegg plukke med oss opptil en baerepose med lesestoff - kan ikke kalles noe annet enn en saers givende byttehandel. :)
Wangsmo Antikvariat gir bort mer enn 1000 bøker til støtte for hungersnøden i Afrika (barn er målgruppen).
Bøkene er stilt ut i butikken og de etterfylles hver dag.
Derfor antar jeg at "gratisutdelingen" pågår til "de over tusen bøkene" tar slutt.
Og ikke glem støtten til det gode formålet!
Du kan ta en telefon til Wangsmo for nærmere informasjon.
Jeg fikk nettopp en mail fra Wangsmo Antikvariat i Trondheim med beskjed om at de gir bort ca 1000 bøker - kun en bærepose pr. kunde pr. dag. Gratisbøkene er fra alle kategorier, skjønnlitteratur, fag etc.
Ingen krav er forbundet med gratisbøkene - kun en oppfordring om å gi penger til sultkatastrofen i Afrika.
Jeg likte godt den siste setningen i innlegget ditt. :)
Sorry, ser at jeg har misforstått "bokleken", men anbefaler deg likevel "Havaristen". :-)
Jeg anbefaler "Havaristen" av Thomas Bernhard.
Boken handler om Glenn Gould som fortelleren møtte under deres studieår i Salzburg + deres felles venn pianisten Wertheimer. Romanens tema er kunstnerisk genialitet kontra middelmådighet. På bokens bakside kan du lese at etter å ha lest "Havaristen" vil ingen kunne lytte til Bachs "Goldbergvariasjoner" på samme vis som før.
Den påstanden skriver jeg under på!
Jeg kjøpte "Chess" til Kindle'n min, men jeg ser at papirutgaven selges både på Amazon og Bokkilden i engelsk utgave. Derfor er det håp for de lesehungrige - selv om den norske utgaven lar vente på seg.
Ser nå at skrotnissen var behjelpelig... :).
Det er underlig med Norge: det er saa svært og folketomt, at det mer end andensteds blir aarstiderne som er de gjeveste og første gjester i en grænd. Og naar menneskene møtes paa en vei, snakker de om veiret. Især i fjordene vestpaa. Dagens veir blir hvert menneskesinds ramme. Foruten at det er et nøitralt emne: "Aaja, da æ so da ja, ja daa, Farvæl!" lyder sagtmodig avskedsformelen, mens man skotter sky til hverandre og gaar videre.
"Steder og Folk" (1924) av Hans E. Kinck.