Sola er lagt til! :-)
Strand Bibliotek er nå inne! :-) (Vi takker Vidar Lund for litt innsideinformasjon om dette!)
Dette er informasjon av ypperste klasse!
Time bibliotek er nå inne! :-)
(Jeg valgte FT-parameteret, slik at det fungerer som fritekstsøk.)
Sola krevde "POST"-data, gitt :-(
Haugesund bibliotek er lagt til!
Takk for denne informasjonen.
Ulempen med søketjenesten på Time og Strand er at man ikke kan lenke til søkeresultatet, fordi søkefrasen man sender inn kreves "POST"-et.
Hos andre biblioteker, eller hos google for den saks skyld, er søket lagd slik: http://www.google.com/search?q=tore+renberg
Forskjellen her er at søkeparameteret er synlig, og lett for oss å koble til.
Vi kan allikevel få til en kobling til disse bibliotekene, men vi må finne en smart måte å veksle mellom biblioteker som gjør dette på de to forskjellige måtene på.
Takk for lenke!
Av en eller annen grunn er det slik at mange biblioteker har valgt sitt eget datasystem.
Strand bibliotek har tydeligvis basert søketjenesten sin på såkalt "POST"-data, i motsetning til andre søketjenester, som bruker "GET"-data når man skal hente ting.
Dette gjør at søk mot dette biblioteket ikke virker sånn helt ut av boksen. Jeg skal prøve å finne en løsning på dette.
Oppdatering: søketjenesten hos Strand bibliotek ser ut til å være utviklet av Bibliotekenes IT-senter AS.
Time bibliotek som vi og har fått tips om bruker samme løsning.
Da er Bergen inne på en sterk tredjeplass! :-)
I dag har jeg lagd ferdig en funksjon for å finne en bok på et bibliotek sine nettsider.
Funksjonen lar deg ikke legge til bøker hos bokelskere.no, men den gjør det enkelt å finne en bok du er interessert i å låne.
Du kan finne funksjonen inne på bokdetaljsidene, f.eks her.
For et fritekstsøk som fører deg ut fra bokelskere.no og over til ditt biblioteks hjemmeside, gå hit.
Det første biblioteket som er lagt til søkefunksjonen er Deichmanske bibliotek i Oslo, til ære for vår gode venn og ambassadør på biblioteket Stian Hope.
På innstillinger kan du selv angi hva som er ditt nærmeste bibliotek, og dette biblioteket vil være forhåndsvalgt når du senere støter på en lenke til å finne boka på et bibliotek.
Hvis Deichmanske ikke er ditt lokale bibliotek, kan du kanskje hjelpe oss med å finne ditt.
I ekte dugnadsånd vil jeg gjerne oppfordre til å fortelle oss navnet på det lokale biblioteket ditt, og å poste en lenke her til boksøket deres.
Da vil jeg forsøke etter beste evne å legge til en lenke til ditt bibliotek også.
Når jeg var alene hjemme, hadde hvert rom sin egen karakter, og om de ikke nettopp var fiendtlig innstilt mot meg, åpnet de seg heller ikke. Det var mer som om de ikke ville underordne seg meg, men være der i sin egen rett, med sine helt bestemte vegger, gulv, tak, lister, vinduer, likesom gapende. Det var det døde ved rommene jeg fornemmet, det var det som ga meg motstand, og da ikke døden som opphør av liv, men som fravær, som livet er fraværende i en stein, et glass vann, en bok.
Det aller beste var naturligvis å spare litt til alle skivene var spist, for aldri smakte melken så godt som da, når den ikke skulle fylle en funksjon, men rant ned strupen i sin egen rett, ren og ublandet, noe jeg dessverre nesten aldri fikk til: stundens behov overtrumfet alltid framtidens løfter, uansett hvor forlokkende de måtte være.
Formidabel lesning selv om jeg ikke ennå er halvveis. Knausgård er en kompromissløs forfatter. Stor litteratur - holder det i 2500 sider???
Boblene fører deg til en liste over svar på dine innlegg, ubesvarte eller ikke.
:-O
Med det mener jeg at det kanskje hadde vært en idé å skjule litt mer for de som ikke er innlogget. Eller er det bare jeg som reagerer på at "alt" (det meste) er åpent for folk som ikke er logget inn i websiden?
Jeg skjønner veldig godt hva du mener med dette.
Det vi leser er ofte personlig, og opplevelser vi har med bøker kan ofte være private.
Under utvikling har vi snakket fram og tilbake om vi burde ha en funksjon for å gjøre boksamlinger usynlige for andre, eller om enkeltbøker skulle kunne skjules.
Vi har allikevel funnet ut at hensikten med dette nettstedet er å dele erfaringer vi har med bøker.
Bokelskere.no skal være en åpen, vennlig møteplass med fokus på lesing.
Vi har gjort det valgfritt å opptre med navn, men har ikke lyst å gjemme oss bak stengte dører.
Vi håper vår leseglede kan spres også til dem som er for beskjedne til å registrere seg som medlem! :-)
Fint, an - jeg forsto det ikke slik som å lage en ny straum, oppfattet det akkurat slik: "Fortell oss noe om denne boka"
Og det gjorde du! Og hjertelig velkommen som bokelsker! :-)
Arthur, min venn. Sjekk boksida før du lager en ny tråd.
Det er en tydelig oppfordring på boksidene til å fortelle noe om boka, så det er årsaken til at dukker opp mange nye samtaletråder. (Selv er jeg glad i små personlige kommentarer litt i løse lufta, akkurat som denne)
Opprinnelig hadde vi en "samtalestrøm" i tankene når vi så for oss hvordan vi skulle dele tanker rundt bøker. Litt som twitter. (Strømmen er ennå synlig her: http://bokelskere.no/boksnakk/)
Det er jo ofte man har noe å bemerke eller fortelle om en bok som ikke egentlig trenger å være ment som starten på en stor diskusjon, og slike kommentarer er også kjekt å få med.
Derfor står også dette feltet åpent på boksidene med en oppfordring som sier "Fortell oss noe om denne boka".
Jeg er litt i tvil om hva som er best: Det går an å heller kalle dette å "starte en diskusjon", men da blir det straks en høyere terskel for å dele. Det vil vi jo ikke.
Fikk den av en dame jeg rota med, når jeg hadde begynt å rote meg ut av ekteskapet. Leste den, og dumpa dama umiddelbart.
Men hvilken av dem ble dumpet? Konadama eller damedama?
Det går også an å gjøre en lenke klikkbar ved å sette den mellom en < og en >.
Slik:
<http://www.stavanger-kulturhus.no/>
På http://bokelskere.no/diskusjoner/beste_innlegg/ kan du nå se en liste over de innleggene som har fått flest stjerner en dag.
Menyen på sida http://bokelskere.no/diskusjoner/ er endret - lista over bokelskere som er mest aktive o.l er flyttet til /bokelskere/.